Négy magyar is van a szlovén válogatottban

   

Mármint olyan hokis, aki magyar csapatban játszik. Az Erste Liga emellett kapust küldött az észt szelekcióba, aki címlapsztori lett az IIHF honlapján.

A világjáró Villem-Henrik Koitmaa-ról terjedelmes portrét publikáltak, amelyben Magyarországról és a Schiller-Vasas HC-ról ugyan kevés szó esik, ám ennek ellenére érdemes átfutni a szöveget. A 27 éves hálóőr, akit a tavaszi litvániai divízió 1/B csoportos világbajnokság legjobbjának választottak posztján, ezen a hétvégén visszatér a legdélebbi balti államba, ahol hatcsapatos tornán mutathatja meg tudását. Az észtek tavasszal rendezők leszenek a D1/B-ben, arra készülve a lett B-vel és Romániával játszanak most. Utóbbi válogatott magyar vonatkozásait nem részletezzük, ezeket mindenki ismeri.

Az viszont bizonyára nem hivatalos rekord, hogy a szlovén szelekcióba négy olyan jégkorongozó is bekerült, akik magyar csapatban játszanak. Ivo Jan szövetségi kapitány – őt a tavaszi budapesti vb-kudarc után nevezték ki – fiatalítást hirdetett, melynek jegyében jó néhány feltörekvő alpesi ligást is kipróbál. A “magyar” hokisok annyiban más megítélés alá esnek, hogy ők zömmel rutinosabbak: Anze Ropret és Andrej Hebar az UTE-ból, Ziga Pance az extraligás DVTK Jegesmedvéktől, Anze Kuralt az EBEL-es Fehérvár AV19-től utazhatott az összetartásra. A szlovénok, mint arról már beszámoltunk, kemény kihívást jelentő négyes tornán vesznek részt Fehéroroszországban: a házigazdákon kívül a stabil A csoportos lettek és franciák lesznek még ellenfeleik. Teljes keretükért kattintsanak ide.

ropret

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk