Komoly erőpróba előtt áll a Hokiklub Budapest

   

Két utóbbi meccsükön nagycsapatok bajszát rángatták meg, most a zaklatott Brassót lehetne elkapniuk.

„Ki kell pihennünk a találkozót, mert még három összecsapás vár ránk” – ezzel a gondolattal zárta a Titánok elleni 2-7-es mérkőzés utáni interjúját Greg Lindqvist, a Brassó vezetőedzője. A mester nem elsősorban a fizikai, inkább a mentális fáradtságra gondolhatott, hiszen azt is elismerte, hogy a csütörtöki meccset elsősorban azért bukták el, mert a második harmadban egy időre elvesztették a fonalat. A csapat 105 büntetésperccel gazdagította amúgy sem fényes statisztikáját, 20 perc tiszta emberelőnyt adva az ellenfélnek, aminek három darab kettős fórban született találat lett az eredménye. A mondat második fele is szinte sokkoló: a Corona 9 nap alatt 7 meccset játszik. Ezek közül négyet Magyarországon: a Titánok után pénteken már a Hokiklub Budapest ellen lépnek pályára, majd egy nap pihenő után következik az UTE és a Schiller-Vasas. Ha esélyt akarnak maguknak adni arra, hogy megtartsák pozíciójukat a középmezőny elején, akkor az ilyen rövidzárlatokat ki kell iktatniuk a játékból.

Annál inkább, mert a Hokiklub Budapest kezd magára találni. Dusan Kapusta keze munkája beérni látszik, ráadásul a sérültek is felépültek, aminek az lett az eredménye, hogy az elmúlt két hétben más arcát mutatta a csapat, mint azelőtt. A korábban sokat botladozó gárda magabiztosan győzte le a Vienna Capitalst és a Vasast, majd meglepően szoros meccset játszva egyetlen góllal kapott ki az UTE-tól, és a Csíkszereda elleni 1-3 is több, mint vállalható. Mindent elmond: eddig szerzett góljaik felét az elmúlt négy meccsen hozták össze. A komoly erőpróba a Brassó ellen jöhet el számukra, hiszen Greg Lindqvist tanítványai a tabellán elfoglalt helyüket tekintve nagy falatnak számítanak, miközben nyilvánvaló, hogy zaklatott karakterüknek is köszönhetően nem verhetetlenek. Annál inkább, hogy eltiltása miatt két ponterős védőjük is kénytelen kihagyni a találkozót.

A két csapat ebben a szezonban még nem játszott egymással egyszer sem.

hkb

fotó: kmh.sport.hu

Hokiklub Budapest–Brassó 2-7

   

A brassóiak többek között Lidhammar mesterhármasának köszönhetően magabiztosan győztek a HKB otthonában.

A Brassó aktívan indította a találkozót, kevesebb mint két perc alatt Bíró Gergő és Anders Lidhammar is betalált Kiss Bencének. A második harmadban hiába nyerte 19:9-re a kapura lövési statisztikát a HKB, a vendégek szerezték a gólokat Lidhammar és Jereme Tendler révén. A harmadik húsz percre kapust cseréltek a hazaiak, Gadácsi János védett a záró játékrészben. A 44. percben Berendi Dominik megszerezte a Hokiklub Budapest becsületgólját. A folytatásban 5 és fél perc alatt 4 gól esett, a hazaiaknál Orbán Attila, a vendégeknél Molnár Zsombor, Péter Balázs és Lidhammar talált be, utóbbi ezzel mesterhármasig jutott.

A Brassó a csütörtöki 7-2-es vereség után pénteken 7-2-re győzött, magyarországi túráját vasárnap az UTE otthonában folytatja.

Hetet lőttünk, de a kapusunk mentett meg minket

   

A HKB–Brassó meccs képe egyik szakvezetőnek sem tetszett.

Dusan Kapusta, HK Budapest: „Többet lőttünk kapura, mégis simán kikaptunk. Nem dicsértem meg a játékosokat, mert szinte az összes kontratámadásból gólt kaptunk. Nem tudom, mi történt. Az első harmadban nem úgy harcoltunk, mint a Csíkszereda ellen. Mindig mondom a csapatnak, hogy ki lehet kapni, de a szívet a pályán kell hagyni. Az ellenfél kihasználta a helyzeteket.”

Greg Lindqvist, Brassó: „Hét gólt lőttünk, de a kapusunk mentett meg minket két harmadon át. Sok lehetősége volt az ellenfélnek. Nem éltünk együtt a játékkal, nem voltunk fegyelmezettek a koronggal, de gólokat lőttünk és három ponttal távozunk.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 146 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Kedves, Abonyi.
Kiss: 81,0% (Gadácsi: 78,6%)
K
Tőke: 95,6% (Polc)
Szécsi, Orbán, Petres, Sátek, Szappanos
1
Peretyagin, Bors, Tendler, Lidhammar, Gliga
Csíki, Bernáth, Egyed, Godó, Szűcs
2
Dorofejev, Boriszenko, Tranca, Péter, Zsók
Lakatos, Lévai, Horváth, Köllő, Izsák
3
Mihály E., Nagy, Mihály Á., Molnár Zs., Bíró G.
Jancsó, Berendi, Vajda
4
Bíró M., Bíró O., Molnár Z.
Kapusta Dusan, Gröschl Tamás
E
Lindqvist Greg Kjell
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:44 BRA Bíró G. Bors Molnár Zs.
0-2 07:26 BRA Lidhammar Gliga
0-3 27:21 BRA Lidhammar Tendler Peretyagin
0-4 34:50 BRA Tendler Lidhammar Gliga
1-4 43:03 HKB Berendi Lakatos
1-5 49:37 BRA Molnár Zs. Mihály Á. Boriszenko
2-5 50:08 HKB Sátek Orbán Szappanos
2-6 51:56 BRA Péter Zsók Dorofejev
2-7 54:04 BRA Lidhammar Tendler Peretyagin
45 Kapura lövések száma 35
8 Kiállításpercek 8

9 találat a Hokiklub Brassó meccsről

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum