A Titánok visszavágnának a Brassónak

   

Négy nap elteltével találkozik ismét a két csapat az Erste Ligában.

Nulla pontot vitt haza erdélyi túrájáról a hét végén a fehérvári farmcsapat, de mindkét ellenfelét – a Brassót és a Gyergyót is – alaposan megizzasztotta. “Csütörtökön várjuk őket, szeretnénk visszavágni a mai vereségért” – zárta vasárnap az értékelését Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője, aki arról is beszélt, hogy a mutatott jó játék mellett a speciális játékhelyzetekben kell javulnia csapatának. Való igaz, legutóbb Brassóban háromszor is emberelőnyből szerzett gólt a Brassó, így esett többek között Tranca Daniel győztes találata is.

A Corona a kezdeti nehézségek után belelendülni látszik, és már a negyedik helyen áll a tabellán. Bár a lőtt gólok átlagát tekintve továbbra is csak a Vienna, KMH, Vasas triót és a Gyergyót előzik meg, az utóbbi négy mérkőzésükön nem volt gondjuk az eredményességgel, a megszerezhető 12 pontból 10-et be is húztak. A korábbi három pontgyároshoz, Tendlerhez, Lidhammarhoz és Mihály Árpádhoz újabb három hokis csatlakozott, az újabban az előkészítésben jeleskedő Roberto Gliga és két légiós védő, Garrett Clarke és Cody Carlson. Clarke-ról érdemes külön is szót ejteni. A kanadai legutóbbi három meccsén megmutatta, hogy jégkorongozóként is lehet rá számítani, ha akarja. Ezeken a meccseken összesen két perc kiállítást gyűjtött, viszont szerzett öt pontot, amelyekkel jelenleg már 3+8-nál tart, ez kis híján pont/meccses átlag. Reméljük, a folytatásban inkább ezt az arcát láthatjuk.

A Fehérvári Titánok várakozásairól az alábbi videón beszélt két csatár, Madácsi Benedek és Mazzag Dániel:

A klub hivatalos honlapja ezenfelül felhívta a figyelmet egy érdekes statisztikai adatra, amely szerint a büntetések statisztikájában ők rendelkeznek a legjobb mutatóval, míg a Brassó a legrosszabbal. A Titánok 13 mérkőzésen 141, brassóiak 15 mérkőzésen 390 percet gyűjtöttek.

A mérkőzés 18:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

titbra

Fehérvári Titánok–Brassó 7-2

   

A Fehérvári Titánok visszavágtak a Brassónak, a közbülső harmadot négy góllal nyerték, ezzel alapozva meg sikerüket.

Fehérvári lövésekkel kezdődött a mérkőzés, majd a 4. percben Beukeboom bodicsekje csalt ki tapsot a nézőkből. Lewis a kapu torkából fonákkal emelt mellé, ezt egy kapuvas követte – aktívabb volt előrejátékban a házigazda. Bennett cselei után Madácsi centiméterekkel maradt le a belőtt korongról, majd újra a Titánok harmadik sora villant, de Polc kapus a helyén volt. Lassan csordogált tovább a mérkőzés. A harmad felénél Kornakker is megmutatta jó formáját, a veszélyes brassói kontrák után megélénkült kicsit a játék. A 15. percben Balogh a kapu mögött megküzdött a korongért, Hamvai elé tálalt, akinek lövését Polc védte, azonban a pakk Beukeboomhoz került, aki a kék vonalról hatalmas bombát küldött a felsőbe (1-0). A sportszerű első harmad – furcsa ezt leírni a folytatás ismeretében – egyetlen emberelőnye a Titánoké volt, de eseménytelenül telt el. A szünet előtt az egykori fehérvári kedvenc, Mihály Árpád erőteljes lövését fogta Kornakker.

A játék intenzitása is jelezte, hogy új felvonás kezdődött. Fehérvári helyzettel indult a második játékrész, amire azonnal felelt a Brassó; Kornakker már verve volt, de a védők takarítottak, majd újabb veszélyes hazai kontra követezett – kis túlzással az első percben több dolog történt, mint a teljes nyitó harmadban. Gyors egymásutánban Molnár Zoltán és Peretyagin is mehetett a büntetőpadra, a kettős emberelőnyt pedig Császár Hunor révén kihasználták a Titánok (2-0). Ráadásul Clarke is összeszedett egy kisbüntetést, amit annyira hevesen vitatott, hogy végül végleges fegyelmivel sújtották a játékvezetők. Maradt 5 a 3-ban és támadásban a kis Volán, és 11 másodperccel a második gól után Kiss Patrik meglőtte a harmadikat is (3-0). Egyre feszültebbé vált a találkozó, újabb két brassói kiállítás követezett. Polc kapus bravúrjainak köszönhetően egy percig bírták a vendégek, végül Szita Donát a harmadik kettőst is gólra váltotta (4-0). Peretyagin és Lindqvist edző is nehezen viselték, szóvá is tették a játékvezetők ítéleteit, majd Beukeboom és Carlson bunyóval vezették le a felgyülemlett feszültséget, mindkettejük számára véget ért a mérkőzés. Lassan csillapodtak a kedélyek, sokat állt a játék. A 29. percben Kiss Patrik egyenlő létszámban is betalált, a meccs felére végleg eldöntve az összecsapást (5-0). A harmad második fele nyugodtabb játékot hozott, és az előzményeket ismerve meglepetésként hatott, hogy kiállítás nélkül pergett le.

A záró játékrésznek mindössze annyi tétje maradt, hogy sikerül-e a Brassónak kozmetikázni az eredményen, vagy a Titánok tovább növelik a különbséget. Mindkét kérdésre igen volt a válasz. Előbb a 45. percben Láday keresztpasszát Mazzag vágta a hosszú alsóba (6-0), majd pár másodperccel később Molnár elvette a shutout lehetőségét Kornakkertől, és megszerezte az erdélyiek becsületgólját (6-1). A 49. percben tovább csökkent a különbség, egy sakk-mattra kijátszott emberelőnyös akció végén Zsók Levente közelről betalált (6-2). Az utolsó 10 percben is volt bőven kiállítás, de jó volt látni, hogy inkább a játékkal foglalkoztak a felek. Az 56. percben Mihály Ákos az alapvonal mögül játszott Kiss Patrik elé, aki fonákkal emelt a hálóba, beállítva a végeredményt (7-2), egyszersmint másodszor érve el ebben az Erste Liga-szezonban mesterhármast. A hajrára stílszerűen újabb 5 a 3-as fehérvári fór maradt, melyben kapuvasig jutottak Szitáék. Ezzel a vereséggel az elmúlt 4 meccsén 10 pontot szerző Brassó jó sorozata megszakadt, ráadásul a 105 büntetésperccel tovább erősítette vezető helyét a legtöbb szabálytalanságot elkövető csapatok tabelláján. A Titánok kiválóan használták ki a kapott fórokat, és visszavágtak a 4 nappal korábbi vereségért. Győzelmükkel továbbra is tapadnak az első hatosra.

titbra2

Az első harmadban láthattunk igazi hokit

   

Vezetőedzők a kiütéses Fehérvári Titánok–Corona Brassó mérkőzésről.

Kiss Dávid, Fehérvári Titánok: “Az első harmadban láthattunk igazi hokit, amikor mindkét csapat komolyan vette a mérkőzést. Aztán a második harmadban az ellenfélnél volt egy kis szünet, nem a játékkal foglalkoztak, mi kihasználtuk ezt, ami elegendő volt ahhoz, hogy a három pontot itthon tartsuk. Az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektettünk az emberelőnyös játék gyakorlására, mert fontos pontokat veszítettünk amiatt, hogy a speciális egységeink nem működtek jól. A második harmadban most élesben is tudtuk ezt gyakorolni, és éltünk a lehetőségeinkkel. Remélem, hogy a győzelem pozitív hatással lesz a csapatra. Nem örülhetünk sokáig, hiszen pénteken újra fontos mérkőzés vár ránk, ahol egy teljesen más kaliberű együttessel fogunk találkozni. Ők biztosan fegyelmezett játékot fognak mutatni, úgyhogy nekünk is erre lesz szükségünk.”

Kjell Lindqvist, Corona Brassó: “Az első harmad rendben volt, megfelelő teljesítményt nyújtottunk idegenben. A második harmadban olyan kiállítást kaptunk, amilyenről még életemben nem hallottam, aztán elvesztettük a koncentrációt, nem fókuszáltunk kellően a mérkőzésre. Az első harmadban nem volt kiállításunk, akkor jól játszottunk, szoros volt a nyitó játékrész. Aztán jött az a periódus, pár percig az ellenfél irányította a játékot, ez lett a vesztünk, ezért kaptunk ki. Öt az öt ellen rendben volt a játékunk. Ki kell pihennünk a találkozót, mert még három összecsapás vár ránk.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 310 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Árkovics, Kis-király.
Kornakker: 93,8% (Szeles)
K
Polc: 82,5% (Tőke)
Beukeboom, Sándor, Lewis, Mihály Ákos, Kiss P.
1
Peretyagin, Carlson, Tendler, Lidhammar, Gliga
Reiter, Vas, Madácsi, Szita, Bennett
2
Dorofejev, Clarke, Tranca, Péter B., Zsók
Kiss R., Szabó B., Vizi, Császár, Mazzag
3
Boriszenko, Nagy I., Mihály Árpád, Molnár Zs., Bíró G.
Erdély, Láday, Hamvai, Balogh, Búzás
4
Mihály E., Bíró O., Vasile, Molnár Z., Bíró M.
Kiss Dávid
E
Lindqvist Greg Kjell
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:06 FHA Beukeboom Láday Balogh
2-0 24:25 FHA PP2 Császár Madácsi
3-0 24:36 FHA PP2 Kiss P. Mihály Ákos
4-0 27:45 FHA PP2 Szita Császár Sándor
5-0 28:55 FHA Kiss P. Mihály Ákos Balogh
6-0 44:58 FHA Mazzag Láday
6-1 45:37 BRA Molnár Zs. Boriszenko Tranca
6-2 48:34 BRA PP Zsók Gliga Dorofejev
7-2 55:16 FHA Kiss P. Mihály Ákos
40 Kapura lövések száma 32
31 Kiállításpercek 105

Így ütötték ki a Fehérvári Titánok a Brassót

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum