Újra csúcsrangadó Pesterzsébeten

   

Három héten belül másodszor fogadja a Ferencváros a Csíkszeredát. A legjobb védelem és a legjobb csatársor méri össze erejét a csúcsrangadón.

A két ranglistavezető csap össze hétfő este a Pesterzsébeti Jégcsarnokban, ahová a zöld-fehérek elképesztő sorozattal érkeznek. Utoljára szeptember 14-én, Újpesten tapasztalhatta meg Fodor Szabolcs csapata azt, hogy milyen érzés lehet kikapni, azóta viszont csak nyernek, ez a sorozatuk már 11 győzelemnél tart. Nagy Gergőék remekül teljesítenek támadásban, átlagosan a második legtöbb gólt lövik, és messze a legkevesebbet kapják az egész mezőnyben, ráadásul mindezt rendkívül fegyelmezett játékkal teszik. A mezőnyben egyetlenként minden meccsen szereztek pontot. Vasárnap Debrecenben a szezon eddigi meglepetéscsapata ellen sem jöttek zavarba, a 9. percben megszerezték a vezetést és azt már egy pillanatig nem engedték ki a kezükből. Leo Fitzgerald kiválását sem érezték meg. Hatan is pont per meccses átlag felett vannak – Walls ráadásul majdnem gól per meccsnél is – és még hárman közel járnak hozzá, mindig lehet tehát számítani valakire, ha esetleg nem menne a szekér. De egyelőre megy, és ha hétfő este rendes játékidőben nyernek, akkor a vesztett pontokat tekintve meg is előzik a Csíkszeredát.

Azt a Csíkszeredát, amely a vártnál mindenképpen kisebb különbséggel győzte csak le vasárnap este a HK Budapestet. Azt azért nem lehet mondani, hogy nem arattak biztos győzelmet, már a 3. percben vezettek, és a HKB csak 26 másodperccel a meccs vége előtt rontotta el Lakosil kapus shutoutját, de az egész szezonban mindössze a negyedik olyan meccsük volt ez, amelyen mindössze három gólig jutott a mezőny kiemelkedően legtermelékenyebb csatársora. Meglepő,  hogy ehhez képest a Szeredában kevesebben jutottak a meccsenkénti egy pontos átlag fölé, mint a Ferencvárosban. Ugyanakkor a liga kanadai táblázatának három dobogós helyét elfoglaló Valchar, Becze, Részegh trió mutatói egészen félelmetesek. Hárman együtt már 39 gólt szereztek eddig, ez több, mint a mezőny utolsó három helyezett csapatának eddigi termése. Nem az övék a legjobb védelem, négy csapat is kevesebb gólt szokott kapni náluk, de mindezt a gólok ontásával kompenzálják. Ennek ellenére nincs olyan hosszú győzelmi sorozatuk, mint a ferencvárosiaknak, a Gyergyó ellen hazai vereség óta most éppen 4 győzelemnél tartanak, 8-as szériájukat pedig éppen a Ferencváros szakította meg azon a mérkőzésen, amelyen egyedüliként nem tudtak pontot szerezni.

A Ferencváros és a Csíkszereda az alapszakasz egyharmadánál kissé ellépett a mezőnytől, egyelőre egyértelműen ők az alapszakasz-győzelem várományosai. Egymás elleni rangadójuk óriási küzdelmet ígér és minden bizonnyal sok nézőt hív majd ki Pesterzsébetre. A szeredaiak nagy magyarországi szurkolótábora okán a jó hangulat is garantált.

ftc-scc-DSC_2060-900

fotó. Claus János

FTC-Telekom–SC Csíkszereda 3-0

   

A ferencvárosiak sorozatban 12. győzelmüknek örülhettek, kapott gól nélküli sikerükkel 5 pontra megközelítették az Erste Ligát vezető Sportklubot.

A találkozó kiváló iramban, pörgős játékkal indult, mindkét csapat rangadóhoz méltóan jégkorongozott. 4. percben a Sportklub közel járt a vezetés megszerzéséhez, de a furcsán pattogó korong végül a keresztvasra esett. Az első harmad közepén Sándor Zoltán szerencsétlenül ütközött Tóth Richárddal, a vendégjátékos nekiesett a palánknak, nem történt komolyabb sérülés. A 15. percben az FTC megszerezte a vezetést: Tóth Richárd és Jászai Dávid kialakított egy 2 az 1 elleni helyzetet, végül előbbi passzát utóbbi lőtte be Vlastimil Lakosilnak. A második játékrész két gólt és 12 percnyi kisbüntetést hozott. A 23. percben Brett Switzer – aki később térdsérülést szenvedett és nem tért vissza – középre passzolt, Myles Fitzgerald lőtt, a próbálkozást hibába védte Lakosil, a duplázással szemben már tehetetlen volt. A folytatásban 2-2 emberelőnyt kaptak a csapatok, ezek közül az FTC kihasználta a másodikat Nagy Gergő révén. A harmadik FTC-gól után két perccel Rafaj Attila előbb akadályozta Rokaly Szilárdot, aztán kakaskodott is vele, a zöld-fehér játékos 2+2 perces büntetést kapott. A csíki fórból másfél perc áthúzódott a harmadik játékrészre, de nem tudtak szépíteni. A záró felvonás csak 1-1 kimaradt emberfórt hozott. Az utolsó másodpercekben a vendégek megpróbálták elrontani Arany Gergely shutoutját, ez nem jött nekik össze.

Az FTC-Telekom 3-0-ra győzött, egymás után 12. győzelmét aratta, immáron vesztett pontok tekitetében jobban áll, mint a Sportklub.

ftcszereda

Fotó: Claus János

A földön kell maradnunk

   

Így látták a szakvezetők a Ferencváros–Csíkszereda csúcsrangadót.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, Ferencváros: “Nagyon elégedett vagyok. A srácok nagyot melóztak, csúsztak-másztak, blokkoltak, így a legtöbb gólos csapatot sikerült lenulláznunk. Tizenhat új játékosunk van, az idény első napja óta azon dolgozunk, hogy csapattá érjünk, szerencsére hamar sikerült, nagyon jó brigád alakult ki. Ugyanígy kell dolgoznunk továbbra is, mert ugyan tizenkétszer nyertünk egymás után, ám a földön kell maradnunk, és egy szabadnap után folytatni a kemény munkát.”

Hozó Levente, másodedző, Csíkszereda: “Megvoltak a lehetőségeink, ám ami máskor az erősségünk, az most nem működött: az emberelőnyös játék. Hosszú lett ez a túránk, a negyedik meccset játszottuk öt nap alatt, érződött, hogy kicsit elfáradtunk. A Fradi remekül védekezett, rengeteget blokkoltak a védői, míg a mieink elaludtak a második kapott gólnál, és onnan már nem tudtunk visszajönni. Viszont még az alapszakasz felénél sem tartunk, úgyhogy előre kell néznünk.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 857 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Kis-király, Muzsik.
Arany: 100% (Pleszkán)
K
Lakosil: 85,7% (László)
Rantanen, Boros, Fitzgerald M., Nagy, Tóth A.
1
Papp, Belov, Becze, Valchar, Részegh T.
Hegyi, Sarcia, Walls, Switzer, Rafaj
2
Sulakov, Salló, Panov, Taratuhin, Rokaly Sz.
Karmeniemi, Jászai, Pavuk, Farkas L. S., Tóth Richárd
3
Farkas T., Gecse, Fodor, Casaneanu, Rokaly N.
Tóth Renátó, Hardi, Roczanov, Tóth G.
4
Bors, Györfy, Sándor, Egyed, Horváth
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:29 FTC Jászai Tóth Richárd Pavuk
2-0 22:16 FTC Fitzgerald M. Switzer
3-0 35:24 FTC PP Nagy Fitzgerald M.
21 Kapura lövések száma 38
10 Kiállításpercek 6

A Ferencváros–Csíkszereda összefoglalója

   

Először nem szerzett gólt a bajnokságban a Csíkszereda, a Ferencváros viszont hármat is. Megnézhetik mindet.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum