Máris jön a szezon első igazi csúcsrangadója

   

A repülőrajtot vett Csíkszereda a szintén masszív FTC-Telekom vendége lesz hétfőn este Pesterzsébeten.

Mostanra mindenkinek van legalább 6, de legfeljebb 9 mérkőzése az Erste Ligában – és csak két csapat maradt, amelyeknek minden meccsen sikerült pontot szerezniük. A Csíkszereda a mezőny egyetlen veretlen tagja, összesen egy pontot veszített, éppen a Ferencváros ellen, hazai jégen, a túlórában 7-6-ra behúzott rangadón. Akkor a zöld-fehérek nagyon közel voltak ahhoz, hogy nyerjenek, ám 28 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt érkezett Becze Tihamér, és belőtte az akkor már kapus nélkül, hat mezőnyjátékossal hajtó csíkiak egyenlítő gólját. Fodor Szabolcs úgy fogalmazott a meccs után közvetlenül adott nyilatkozatában, hogy az egyik oldalról kudarcnak éli meg, hogy csak egy pontot sikerült szerezniük, de a másik oldalról örül a teljesen átalakított csapat fejlődésének. Ez a fejlődés azóta is kézzelfogható, fontos rangadókat nyertek, legyőzték a táblázaton közvetlenül utánuk következő három csapatot, a DEAC-ot, a Dunaújvárost és az Újpestet is. Ezeken a meccseken rendre egyetlen gól döntött, és a ferencvárosiak az utolsó négy szoros csatájukat megnyerték, ami azt jelenti, hogy fejben is egyben vannak. Erre az erényükre nagy szükségük lesz hétfőn este.

A Csíkszereda a Ferencváros elleni, már említett túlórás győzelemmel szállt be az ez évi Erste Ligába, és azt a meccset sorozatban hét hárompontos győzelem követte. Oda-vissza verték a Vasast, idegenben a gyengélkedő Gyergyót, illetve a Titánokat és a Dunaújvárost, otthon az ugyancsak bukdácsoló Brassót. Talán egy kicsit könnyebb volt a sorsolásuk, mint a ferencvárosiaknak, de ez mit sem von le győzelmeik értékéből, hiszen a kötelezőt behúzni is komoly feladat. Ráadásul egészen imponáló az a magabiztosság, amellyel a csíkiak eddig nyerték a meccseiket. A csatárok ihletetten játszanak, Becze és társai ontják a gólokat, csak a Vasas és a DEAC úszta meg néggyel Csíkszeredában, mindenki más legalább hatot kapott. Nem csoda, hogy máris egy tucattal többet lőttek, mint a második legeredményesebb csapat. A Becze–Valchar–Részegh csatársor parádés, 22 gólnál és 26 gólpassznál tartanak, +11-es és +12-es plusz-mínusz mutatókkal. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy Pjotr Szcsasztlivij, a tavalyi idény ásza – nem tudjuk, miért – egyelőre még egy percet sem játszott az Erste Ligában. Hogy ki lesz az, aki meg tudja állítani őket, nagy kérdés.

“Örülök annak, hogy eddig minden mérkőzésünkön sikerült pontot szereznünk – mondta blogunknak Fodor Szabolcs, a Ferencváros vezetőedzője. – Természetesen szeretnénk ezt a jó szokásunkat hétfőn este is folytatni, győzni akarunk a Csíkszereda ellen. Nehéz ellenfél érkezik, nem véletlen, hogy csatáraik uralják a kanadai táblázat élmezőnyét. Nagyon sok gólt szereznek, így kulcskérdés lesz, hogy fegyelmezetten védekezzünk. Ez lehet a siker alapja. Ami dönthet a mérkőzésen, az a speciális egységek játéka, és természetesen a helyzetkihasználás.”

A Fradiba Dósa már vissza tudott térni, az viszont kérdéses, hogy Roczanov és Lengyel mikor játszhat újra.

“Természetesen elégedettek vagyunk az eddigi eredményeinkkel – mondta Hozó Levente, a csíkiak másodedzője a rangadó előtt. – Ugyanakkor látjuk, hogy vannak még jócskán dolgok, amelyekben javulnunk kellene. Kicsit sok gólt kapunk, bár ez gyakorta azért lehet, mert a nagyobb vezetés tudatában a játékosok kiengednek. De ez nem jó, erre akár rá is lehet fázni. Jól sikerültek az erősítések a nyáron, a légiósoknál is, de például Becze és a Részegh Tamás személyében két kulcsjátékost is haza tudtunk hozni. A Becze, Valchar, Részegh triónál remekül működik a kémia is. Természetesen szeretnénk folytatni eddigi jó sorozatunkat, de ehhez hatvan percen keresztül maximális koncentrációra lesz szükségünk. A Ferencváros erős csapat, a győzelemhez keményen kell dolgoznunk, fegyelmezettnek kell maradnunk.”

A mérkőzés 20:00-kor kezdődik Pesterzsébeten, az M4 Sport élőben közvetíti.

scftc

fotó: Pál Zoltán/Sportklub

FTC-Telekom–SC Csíkszereda 7-3

   

A Fradi nyerte a csúcsrangadót, visszavágva a Szeredának a szezon eleji vereségért. 1 pont a különbség az Erste Liga-tabella első két helyezettje között.

Egészen hihetetlen első másfél percet produkált a két csapat. Először is, ez a másfél perc majdnem negyed órán át tartott, mivel az első cserében meghibásodott a perterzsébeti csarnok időmérő szerkezete, és eltartott egy darabig, amíg rendbe hozták. Ami utána történt, az elképesztő volt. Az újraindulás után az első bedobott korongot elhozta a Szereda, Panov azonnal lőtt, bement, 0-1. 18 másodperccel később Myles Fitzgerald lépett ki egyedül, óriási csel után kotorta be a pakkot, 1-1. Újabb fél perc múltán Jászai lőtte rá távolról, Leo Fitzgerald belekapott, 2-1, ekkor tartottunk 1:27-nél. Innentől kicsit összeszedettebbek lettek a csapatok védekezésben, és a kapusok is kezdtek magukra találni, főként ami Arany Gergelyt illeti. Onodinak kevesebb szerencséje volt, a 8. percben emberelőnyben Nagy Gergő vitte be a korongot a támadóharmadba, majd hatalmas gólt ragasztott hirtelen a rövid felsőbe, talán beleért egy védő, talán nem, 3-1. Leo Gudas a kapuscsere mellett döntött, bejött Vlastimil Lakosil. A folytatásban is érezhetően fürgébb és frissebb volt a Fradi – talán nem véletlenül, a Sportklubnak ez volt a negyedik meccse öt nap alatt –, további helyzetek sorát hagyták ki a zöld-fehérek. Igaz, az ellenfélnek is voltak lehetőségei – többek közt a szokásos módon agilis Becze Tihamér révén –, ám újabb találat nem született.

A második harmadot a csíkiak kezdték energikusabban, támadásba lendültek a szépítésért, nyomtak rendesen. Igyekezetük a 26. percben góllá érett, Részegh Tamás remek passzt adott Beczének, aki kapásból bevágta, 3-2. A zöld-fehérek kapuja előtti feszültség fokozódását két gyors székely kiállítás akasztotta meg, a hazaiak csaknem négy percig gyakorolhatták a fórjátékot, eredménytelenül tették. A kékek utána nyomban visszavették volna a kezdeményezést, csakhogy a 31. percben egy bár zavaros, mégis ártalmatlannak tűnő szituációban Farkas Lőrinc a kapu felé emelte a korongot, amely átcsúszott Lakosil alatt, 4-2. A játékrész második fele szinte végig a kiállításokról szólt, záporoztak a kétpercesek, mindkét csapattal előfordult, hogy hárman is ültek a büntetőpadon egyszerre, és olyan is, hogy hosszabb-rövidebb ideig öt a három ellen akciózhattak. A káoszból a Fradi jött ki jobban, kerek egy perccel a dudaszó előtt Myles Fitzgerald kotort be egy gazdátlan korongot, 5-2.

Az utolsó felvonást négy a három ellen indíthatta a Sportklub, ami kisvártatva öt a háromba ment át, óriási esély volt ez arra, hogy visszajöjjenek a meccsbe. Annál inkább, hogy pillanatokon belül leküldték Hegyi Ádámot is, így még hosszabbra nyúlt a fór, lényegében négy teljes percig tartott. Mentek is a csíkiak becsülettel, akadt sanszuk bőven, de önfeláldozóan védekeztek a zöldek, és Arany Gergely is a helyén volt. Öt az öt ellen is próbálkoztak a vendégek, egészen addog, amíg meg nem kontrázták őket, Tóth Adrián lőtt kapura, Walls is megpróbálta, ott maradt a korong, Switzer besodorta, 6-2. Kisvártatva csíki kiállítás jött, kihasználta a Fradi, Nagy Gergő nagy passzát vágta be kapásból Walls, 7-2. Ezzel minden eldőlt, Fodor Szabolcs fiai színezgették a játékot, olykor nem álltak messze az újabb találattól, a Sportklub pedig dolgozott becsülettel, még ha lélekben le is mondtak már a meccsről. Ebből egy gól adódott a következő szakaszban, azt a duplázó Panov szerezte az 55. percben, 7-3. A végén még előbb szimpla, majd kettős fórba került az FTC, ezeket már nem használták ki.

Ez volt a Sportklub első veresége a szezonban, máris rendes játékidőben. Immár a Ferencváros maradt az egyetlen csapat, amely eddig minden meccsén szerzett pontot. Összességében a négygólos különbség ellenére rögzítendő, hogy 45 percen át egyenlő erők küzdöttek a jégen, csak a záró játékrészben nyílt ki az olló. Az FTC-Telekom sikere magától értetődően megérdemelt – egy pontra felzárkóztak a listavezető Szereda mögé –, de az is nyilvánvaló, hogy a két csapat a szezon további részében is kőkemény ellenfele lesz egymásnak.

ftcszereda

fotó: Fradihoki-facebook

Fodor: Összes kalapom emelem a játékosaim előtt

   

Az FTC-Telekom vezetőedzője mellett Leo Gudas, az SC Csíkszereda vezetőedője és Jászai Dávid Fradi-hátvéd is értékelte a csúcsrangadót.

Fodor Szabolcs kicsit maga is pozitív meglepetésnek érzi, hogy ilyen hamar összeállt a zöld-fehérek játéka az Erste Ligában.

casino minsta insättning

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 380 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Váczi, Árkovics.
Arany: 90,9% (Pleszkán)
K
Onodi: 40,0% (Lakosil: 89,7%)
Rantanen, Boros, Fitzgerald M., Nagy, Tóth A.
1
Papp, Belov, Becze, Valchar, Részegh T.
Hegyi, Sarcia, Walls, Switzer, Fitzgerald L.
2
Sulakov, Farkas T., Panov, Taratuhin, Rokaly Sz.
Karmeniemi, Jászai, Farkas L. S., Pavuk, Tóth Richárd
3
Flinta, Salló, Fodor, Antal, Bíró
Tóth Renátó, Dósa, Hardi, Tóth G., Rafaj
4
Bors, Györfy, Sándor, Egyed, Rokaly N.
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:37 SCC Panov Taratuhin
1-1 00:55 FTC Fitzgerald M. Nagy
2-1 01:27 FTC Fitzgerald L. Jászai Walls
3-1 07:09 FTC PP Nagy Fitzgerald L. Rantanen
3-2 25:47 SCC Becze Részegh T.
4-2 30:42 FTC Farkas L. S. Tóth Richárd Tóth G.
5-2 39:00 FTC PP2 Fitzgerald M. Switzer Tóth A.
6-2 46:11 FTC Switzer Tóth A. Walls
7-2 49:19 FTC PP Walls Nagy Fitzgerald L.
7-3 54:44 SCC Panov Farkas T. Sulakov
44 Kapura lövések száma 33
22 Kiállításpercek 44

Még van egy galériánk a Fradi–Sportklubról

 

10 remekbe szabott gól az FTC–Szereda meccsről

   

Köztük van Myles Fitzgeraldé is, amelyet már megmutattunk, de a többit is érdemes megnézni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum