Elias Lindholmnak bejöhet az élet Calgaryban

 

A svéd szélső nyáron került a Carolinától a Calgary Flameshez, és eddig igen jól teljesít új csapatában.

Nem mintha a Hurricanesnél lett volna különösebb oka bárkinek is panaszkodni rá. A csapat 2013-ban draftolta a svédet, az első kör ötödik helyén, aki még azon az őszön be is mutatkozott az NHL-ben. Sőt nemcsak bemutatkozott, hanem rögtön gólt is lőtt. 18 évesen és 311 naposan ő lett a legfiatalabb svéd gólszerző a világ legjobb bajnokságában, olyan sztárokat utasítva maga mögé, mint Gabriel Landeskog, Mats Sundin vagy Erik Karlsson. Azóta a teljesítménye inkább kiszámítható, mint látványos. Első évében 58 meccsen 21 pont, aztán kétszer 39, majd 45 és 44 pont volt a mérlege. Idén július elsején vált korlátozottan igazolhatóvá, de nem tudtak megegyezni a folytatásról a menedzsmenttel, így ügynöke döntőbírósághoz fordult. Még mielőtt azonban eljött volna a tárgyalás napja, jelentkezett a Calgary, amely évi 4,85 millió dolláros ajánlatot tett hat szezonra, és ezzel a Canes nem akart versenyezni. Így a játékos Noah Hanifinnel együtt távozott, cserébe a Dougie Hamilton, Michael Ferland, Adam Fox alkotta trióért.

Az ügy mögött Bill Peters állt. A szakember 2014 óta volt edzője Lindholmnak, és úgy gondolta, a játékosban több a potenciál, mint amit 24 éves korára ki tudott hozni magából. Ugyan még nagyon az elején járunk, de eddig bejött a számítása, Lindholm 5 meccsen lőtt 4 gólt és adott 2 gólpasszt. Ezek közül kétszer mérkőzést eldöntő találatot szerzett, szombaton a Colorado otthonában két perccel a vége előtt egyenlített, hogy később sortársa, Johnny Gaudreau fordítsa a találkozót a javukra. A centerként is használható játékos a bulik elhozatalában is jeleskedik, 65% fölött szerzi meg ilyenkor a korongokat, ami a második legjobb mutató az egész ligában Tyler Seguin mögött. Flames-játékos utoljára 10 évvel ezelőtt szerepelt az első 25-ben ezen a téren.

lindholm

Peters nem sokat vacakolt Lindholmmal, azonnal betette az első sorba, Sean Monahan és Gaudreau mellé. Egyáltalán nem egyszerű feladat egy átlagos játékos számára két ekkora sebességű és tehetségű játékos mellett nem észrevétlennek maradni. De Lindholmnak sikerül, tagja az első előnyös sornak, emberhátrányban is bevethető, ha kell, akkor blokkol, és eddig 21 percet átlagolt meccsenként.

Mostanában mi is sokat írunk a ligába berobbanó fiatalokról. Lindholm esete egészen más, mert bár még csak 24, mégiscsak a hatodik szezonját kezdte októberben. Eddig nem sikerült neki az igazi áttörés, idén elindult az úton. A The Athletic róla szóló írásában többek között megszólaltatta egykori csapattársát, Justin Faulkot, aki továbbra is a Carolina hátvédje. Faulk megfejtése szerint a fiatalok játékában gyakran marad egy kis spórolás. Ez érthető, elvégre a legnagyobbak között kell helytállniuk, 82 meccses az alapszakasz, az elején csak tanulják az észak-amerikai stílust, nem mindenki mer teljes intenzitással beleugrani a küzdelembe, nehogy idő előtt kiégjen. Ha azonban túlesnek ezen az időszakon, ugrásszerűen javulhat a teljesítményük. A szezon végéig kiderül, Lindholm esetében is erről volt-e szó.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum