Megfosztanák veretlenségétől a Sportklubot

   

A Dunaújvárosi Acélbikák otthonában kezdi első magyarországi túráját az Erste Liga listavezetője, amely eddig nem talált legyőzőre.

A Csíkszereda öt meccset játszott a 2018/19-es kiírásban, hazai pályán fogadták az FTC-Telekom, a Schiller-Vasas HC, a DEAC és a Brassó csapatát, és egyszer utaztak idegenbe, akkor Gyergyószentmiklóson léptek pályára. A felsoroltak közül a Fradi került hozzájuk a legközelebb, Nagy Gergőék csak büntetőkkel kaptak ki a Vákárban. Mellettük a DEAC tudott meglepetést okozni, hiszen Berta Ákosék 4-3-as vereséget szenvedtek egy olyan meccsen, amelynek felében náluk volt a vezetés. Legutóbb az előzetesen többre taksált Brassót verték nagyon simán 6-1-re a csíkiak. Ez a találkozó sajnos nem múlt el nyomtalanul, a meccsen megsérült Vjacseszlav Belov, Rokaly Szilárd és Eduard Casaneanu, utóbbi el sem utazott a túrára, de Belov és Rokaly játéka is erősen kérdéses a csapat tájékoztatása szerint. Belov és Rokaly kiesése komoly gondot okozhat, igaz, hiányukban is roppant impresszív játékra képes kerettel rendelkezik a Sportklub.

Tisztában van ezzel Antti Karhula, a házigazdák vezetőedzője is, aki a meccs előtt így nyilatkozott: „Természetesen nagyon emberpróbáló feladat előtt állunk, hiszen az első helyezett érkezik, aki eddig még nem hagyta el a jeget vesztesen. Ennek megfelelően az önbizalmi szintjük elég magasan lehet. Mi ezt az érzést szeretnénk megszüntetni bennük úgy, hogy aktívan, a kezdő bedobástól óriási energiával játszva fogadjuk őket.”

Önbizalommal az Acélbikák sem állnak hadilábon, két szoros idegenbeli vereség és egy sima győzelem mellett otthon eddig veretlenek: a Vasast 8-2-re, a Brassót 4-1-re, a Gyergyói HK-t 7-2-re intézték el. 100%-os hazai mérlegük mellett 19-5-ös gólarányuk is igen imponáló. A csapatból nem kevesebb, mint 8 játékos rendelkezik legalább pont/meccses átlaggal. (Összehasonlításul: a Szeredában öt ilyen jégkorongost találunk.) Közülük is kiemelkedik Heinrich Jabornik, aki 11 pontjával Becze Tihamérral közösen vezeti a kanadai tabellát, ami annál is nagyobb szó, hogy hátvédről van szó. Ennek persze ára is van, aligha véletlen, hogy a plusz/mínusz mutatóban kevésbé jeleskedik az elképesztő lövőerejű játékos, mindössze +2-vel áll.

Összességében igencsak élvezetes csatára van kilátás az este hatkor kezdődő mérkőzésen, amely előtt Hozó Levente, a Sportklub másodedzője a következőképpen latolgatta az esélyeket: „Minden meccsen győzni szeretnénk, és a lehető legtöbb pontot szeretnénk begyűjteni. Ugyanakkor úgy állunk fel a pályára, hogy tiszteljük az ellenfelet, hiszen láthattuk, az ellenkezőjének következményei vannak. A Dunaújvárossal kezdünk, és egyáltalán nem számítunk könnyű összecsapásra, mivel remek csapatról beszélünk. Viszont önbizalomra ad okot az elmúlt időben látott játékunk, és mi ezen az úton akarunk továbbmenni.”

dabscc-20180220

 

DAB–SC Csíkszereda 4-6

   

A dunaújvárosiak sem tudták megállítani a Sportklubot, a veretlen csíkiak az 1+2 ponttal záró Radim Valchar vezetésével legyőzték az Acélbikákat.

A mérkőzés első harmada egyetlen gólt hozott: a 14. percben kettős emberelőnybe került a Sportklub, amit kihasznált, Papp Szabolcs közelről behúzta Vjacseszlav Belov lőtt passzát. A játékrész végén Salló Alpár 2+10 perces büntetést kapott palánkra lökésért. A második húsz percben 8 perc alatt 3 gólt szereztek a vendégek. Előbb Belov kiugratta Becze Tihamért, aki góllal fejezte be a tavalyi csapata elleni szólót, aztán Farkas Tamás indításával Radim Valchar és Konsztantyin Panov megléptek, utóbbi fejezte be az akciót, végül Részegh Tamás találatával már 4-0-ra vezetett a Sportklub. A 39. percben Nagy Márk becselezte magát a csíkszeredai kapuval szembe és szépített.

A harmadik harmad 26. másodpercében szépített a DAB: megnyomták a cserét, Henrich Jaborník lövését még védte Lakosil, ám a kipattanót Jaakko Turtiainen belőtte, így kétgólosra csökkent a hazaiak hátránya. A 44. percben emberelőnyben felállt a Sportklub, Valchar közelről megszerezte az 5. vendéggólt. Három perccel később Vlastimil Lakosil megsérült, a helyére Onodi Ottónak kellett beugrania. A csereként érkezett kapusnak kétszer is betalált a DAB úgy, hogy Sevela helyett mezőnyjátékos volt a jégen: előbb Léránt René, aztán Turtiainen hozta vissza a meccsbe az Acélbikákat. Az egyenlítés viszont nem jött össze a dunaújvárosiaknak, hiába kerültek emberelőnybe és hiába hozták le újra Sevelát, Vitalij Sulakov egy üres kapus góllal beállította a 6-4-es végeredményt. Leo Gudas, Csíkszereda: „Jó és pörgős meccsnek indult a ma esti. Sikerült elhúznunk pár góllal, ennek megfelelően leállt a csapat, apró hibákat vétettünk, a Dunaújváros pedig van annyira jó csapat, hogy ezeket kihasználta. Összességében elégedett vagyok a játékosokkal, nagyon jó meccset tudtunk játszani egy jó ellenféllel. Nagyon fontos három pontot viszünk innen haza.”

A Sportklub 6 mérkőzés után is veretlen, pénteken a Fehérvári Titánokhoz látogat. A DAB legközelebb vasárnap lép jégre, szintén a Titánok ellen.

A második harmadban volt egy sötét időszak

   

Vezetőedzői nyilatkozatok a DAB–Sportklub rangadó után.

Antti Karhula, DAB: „Az első húsz perc jó volt, jól játszottunk, hét nagy esélyünk is volt gólszerzésre. Egyenlő létszám mellett jobbak voltunk, kettős előnyben azonban betaláltak. A második harmadban aztán volt egy sötét időszak, néhány perc, amikor elkezdtünk iszonyatosan meggondolatlanul játszani. Ez a pár perc volt az oka, hogy veszítettünk. A második játékrész végén aztán újra elkezdtünk jó dolgokat csinálni, visszaálltunk, a végén pedig nyomtunk, nyomtunk, nagyon közel kerültünk, két esély is volt az egyenlítésre. Kicsit azt érzem, hogy többet érdemeltünk volna, de sajnos ebből is látszik, hogy egy percet sem lehet kihagyni ezen a szinten.”

Leo Gudas, Csíkszereda: „Jó és pörgős meccsnek indult a ma esti. Sikerült elhúznunk pár góllal, ennek megfelelően leállt a csapat, apró hibákat vétettünk, a Dunaújváros pedig van annyira jó csapat, hogy ezeket kihasználta. Összességében elégedett vagyok a játékosokkal, nagyon jó meccset tudtunk játszani egy jó ellenféllel. Nagyon fontos három pontot viszünk innen haza.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Molnár, Kedves.
Sevela: 86,5% (Garbacz)
K
Lakosil: 94,9% (Onodi: 80,0%)
Jaborník, Erdélyi, Uski, Turtiainen, Nagy M.
1
Papp, Belov, Becze, Valchar, Részegh T.
Franssila, Léránt, Iossafov, Azari, Westerling
2
Sulakov, Farkas, Panov, Taratuhin, Rokaly Sz.
Hruby, Szabó D., Tóth, Saluga, Török
3
Flinta, Salló, Fodor, Antal, Bíró
Lencsés, Pinczés O., Németh, Makovics
4
Bors, Györfy, Sándor, Egyed, Rokaly N.
Mart Eerme
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:36 SCC PP2 Papp Belov Valchar
0-2 24:41 SCC Becze Részegh T.
0-3 29:04 SCC Panov Valchar Farkas
0-4 32:27 SCC Becze Sulakov Bíró
1-4 38:43 DAB Nagy M. Jaborník Uski
2-4 40:26 DAB Turtiainen Jaborník Uski
2-5 43:42 SCC PP Valchar Taratuhin Panov
3-5 55:32 DAB Léránt Azari Westerling
4-5 58:09 DAB Turtiainen Azari
4-6 59:23 SCC EN Sulakov
49 Kapura lövések száma 37
10 Kiállításpercek 16

Bőven volt lendület Becze Tihamér góljában

   

A Dunaújvárosi Acélbikák–SC Csíkszereda mérkőzés összefoglalója

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum