Szintet szeretne lépni a New Jersey

 

Erre minden esélyük megvan, hiszen John Hynes vezetőedző egész jó csapatot varázsol Taylor Hall mellé.

Az nhl.com 31 részes sorozatban mutatta be az NHL-csapatokat a rövidesen kezdődő új szezon előtt, ezek alapján mi is összefoglaljuk olvasóinknak a legfontosabb változásokat, és rövid elemzést adunk arról, hogy kitől mire számíthatunk.

A Vegas mellett a Colorado és a New Jersey szolgáltatta az előző év meglepetését, hiszen olyasmire nemigen volt példa az NHL történetében, hogy a keleti és nyugati konferencia utolsója a következő évben egyaránt rájátszásba kerüljön. Márpedig most ez történt, a Devils hat év után bejutott a rájátszásba, és Taylor Hall személyében ők adták a szezon legértékesebb játékosát is. Ennél lejjebb idén sem mennének a Hudson folyó jobb oldalán. John Hynes edző néhány nappal ezelőtt arra a kérdésre, hogy mit vár a szezontól, ezt felelte: “Mindig megpróbáljuk jobbá tenni a csapatot, de úgy érezzük, ezt belülről kellene kezdeni. De időbe telik, hogy mindenki jobb legyen, mint tavaly. A szakmai stáb nagyon szereti ezt a társaságot, és reménykedünk, hogy a fiúk jobbá válnak. A játékosoknak fizikailag és szellemileg kell feljebb lépniük, ebben kell jobb játékosoknak kell lenniük, ezen dolgozunk. Ez az első lépés, hogy jobb csapattá váljunk.”

A filozófia és a terv tehát az asztalon hever, Hynes ezt vinné tovább a 2018/19-es szezonban. A terv egyértelműen Taylor Hallra, az MVP-re épül, de a többieknek sokkal többet kell nyújtaniuk ahhoz, hogy a Devils ne csak épphogy, hanem simán jusson a rájátszásba, ott pedig ne egyoldalú párharcban essen ki. Az élete szezonját futó balszélső mellett a fiataloké lesz a főszerep mind a csatársorban, mind a védelemben. A Devils újoncai a tavalyi szezonban 51 gólt szereztek, ebből a Nico Hischier, Jesper Bratt páros 33-at, ezzel az Ördögök a második helyen végeztek az NHL-ben. De nemcsak az újoncok muzsikáltak jól, hanem a másodéves Miles Wood, Pavel Zacha kettős is, akik ketten együtt 60 pontot szereztek. És ha ez nem lenne elég, akkor idén minden bizonnyal teljes jogú státuszt kap Michael McLeod és John Quenneville. McLeod 215 OHL mérkőzésen 207 pontot szerzett, ami önmagában is kiváló teljesítmény, de ami igazán kiemelkedővé teszi az az, hogy a bulikat 61%-kal hozta el, ami garantálja, hogy a kényes szituációkban Hynes használni fogja. A második játékos nem más, mint a Chicago sikeredzőjének Joel Quenneville-nek az unokaöccse, aki a csatársor mindhárom pontján bevethető.

devils1

John Hynes tehát kiválóan beépítette a fiatalokat, köszönhetően annak, hogy megtalálta a kémiát a veteránokkal, akik között Hall mellett olyanokat találunk, mint Kyle Palmieri és Marcus Johansson. Sajnos mindkét játékos sokat hiányzott a tavalyi szezonban, ketten együtt több mint 70 mérkőzést mulasztottak, de abban a kevés időben is látszott, hogy mennyire együtt élnek a fiatalokkal. Borítékolható, hogy ha a két játékos egészséges lesz, akkor Hynes még többet ki tud hozni a gárdából. Ezen a véleményen volt Palmieri is, aki azt mondta a napokban: “Olyan csapatot akarunk létrehozni, amelynek van mélysége, és évről évre versenyez a kupáért. Itt az ideje, hogy megtegyük a következő lépést, hogy újabb szintre lépjünk, de ez csak közösen megy.”

A hátvédsorban kicsit más a helyzet, mint a támadótrióknál, van ugyanis egy átlagon felüli újonc ? mögötte azonban hatalmas az űr. A karmesteri pálca a 23 éves, de csak a második szezonjára készülő Will Butcher kezébe kerülhet, ő méltó utódja lehet a már 36 éves Andy Greene-nek, aki messze a legfoglalkoztatottabb bekk volt 5 az 5 ellen és emberhátrányban is az elmúlt években. A korosodó hátvéd azonban minden évben egy kicsivel kevesebbet vállalt, így pótlása égető szükséglet a Devils számára. Jelenleg azonban nincs a farmban olyan kvalitású fiatal bekk, akit be lehetne dobni a nagyok közé, talán csak Ty Smith, az idei draft 17. választottja, aki ugyan kaphat egy-két mérkőzést, de állandó státust csak valami komolyabb sérülés vagy eltiltás esetén.

Hynes-nak valószínűleg a kapusposzt fogja a legnagyobb fejtörést okozni. Cory Schneider személyében ugyanis az övé a liga egyik legkiegyensúlyozottabb és legjobb kapusa, aki azonban korántsem nyújtott olyan teljesítményt, mint az azt megelőző években, ráadásul csípőműtétje után lábadozik. Schneidernek 40 meccs jutott tavaly, a helyére lépő Keith Kinkaidnek eggyel több, aki magához képest remek szezont nyújtott, de így is elmaradt a csúcsformában lévő Schneidertől. Hynes kijelentette, hogy Schneider az első számú hálóőr, de ez változhat az edzőtábor és a felkészülési mérkőzések után. “A műtétről érkezik, ezért a rehabilitációja nagyon fontos lesz, nemcsak fizikailag, de szellemileg is. Fontosnak tartjuk, hogy olyan legyen, mint korábban, szükségünk van arra, hogy minden este nyerési esélyt biztosítson nekünk, és tudjuk, hogy képes erre.”

Összefoglalva tehát látszik, hogy New Jerseyben van koncepció a jövőt illetően, mert egyre több a fiatal, és javában zajlik a generációváltás. Tavaly meglepetésre jutottak a rájátszásba, idén viszont óriási lenne a csalódás, ha nem jönne össze. A Devils szurkolói ismét fényesnek látják a jövőt, mert ennyi tehetséges fiatal ilyen edzővel hosszú távon szép eredményeket fog elérni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum