Rangadóról rangadóra utazik a Fradi

   

Az FTC-Telekom az ugyancsak bajnokesélyes Csíkszereda otthonában lép pályára.

A szezon előtt körkérdést intéztünk mind a 11 Erste ligás csapathoz, többek közt arra is kérve őket, tippeljék meg, ki lehet a nyertes a végén. Az ilyen kérdések kockázatosak, egyrészt mert sok az új arc a kispadokon, ők nyilván nem tudnak érdemben válaszolni, de akik ismerik az erőviszonyokat, azoknak sem mindig vág egybe a habitusukkal, hogy nyíltan feleljenek. Így nem is csoda, hogy mindössze négyen voltak partnerek a játékban, és neveztek meg csapatokat, amelyeknek a végelszámolásnál is lehet esélyük. A Sportklubról mindent elmond, hogy a kvartett minden tagja megemlítette. Ez persze nem is csoda, hiszen már tavaly is söpréssel abszolválták a rájátszás első fordulóját, és azóta csak erősödtek.

Egyrészt sikerült hosszabbítani a példátlanul erős orosz hármassal: Vjacseszlav Belov, Andrej Taratuhin és Pjotr Szcsasztlivij, az orosz válogatott egykori vb-bronzérmes csapatkapitánya nem egy szezonra érkezett Hargita megyébe, ahogy a cseh Radim Valchar sem, ami önmagában is nagy dolog. Nyáron azonban erre is rátettek egy lapáttal, valóságos párharcot folytattak a gyergyóiakkal abban, hogy ki tud több KHL-es tapasztalatot importálni. A kék-fehérekhez érkezett a 382 meccses Vitalij Sulakov, illetve Konsztantyin Panov, aki pedig 455 alkalommal lépett pályára a világ második legerősebb bajnokságában. Sőt a légiósok mellé olyan ponterős játékosokat is sikerült hazacsábítani, mint Becze Tihamér. Összevetve tehát roppant stabil alapot toldottak meg kiváló játékosokat, miközben a csapat magja egyben maradt.

SCC-FTC_20171102-900

Mindez egészen másként zajlott a Ferencvárosnál, amely pénteken kezdi első erdélyi túráját. A zöld-fehéreknél mindössze nyolcan maradtak hírmondónak a tavalyi keretből, melléjük viszont kiváló játékosokat sikerült igazolni. Közülük a válogatott alapembere, Nagy Gergő a legnagyobb név, de a DVTK-ból érkezett Pavuk Attila, Tóth Adrián, Tóth Gergő hármas is meghatározó játékos lehet, nem beszélve a Brassóból szerződtetett Braden Wallsról. Szóval jó csapat az idei Ferencváros is, még akkor is, ha első meccsén odahaza csak hosszabbításban győzött az előzetesen sokak által gyengébbnek gondolt Debrecennel szemben, majd Újpestről egy pontot vitt el végül. De ahogy Fodor Szabolcs vezetőedző nyilatkozott: a cél az, hogy a csapat játéka februárban legyen a csúcson, mindent ennek rendelnek alá. Egyelőre két pont látszik a csapat gyengéjének látszik, egyrészt az emberelőnyös játék, másrészt a helyzetkihasználás. Pénteken este héttől mindkettőre nagy szükség lesz a liga egyik legnehezebb pályáján.

Leo Gudas, a Sportklub cseh vezetőedzője a mérkőzés előtt a következőket mondta: „Nem sokat tudok erről az új Ferencvárosról, bár végignéztem a legutóbbi mérkőzését. Az viszont biztos, hogy a három pont érdekében nagyon jó játékot kell mutassunk. Minden meccsre ezért a célért korcsolyázunk ki, így is készültünk az előttünk álló feladatra. Ez lesz ugyanakkor az első Erste ligás meccsünk az idényben, így érthető, hogy picit idegesebb mindenki. A saját játékunkra kell koncentráljunk, és azokat az elemeket kell betartani a 60 perc alatt, amelyeket edzéseken vagy épp az öltözőben kérek a srácoktól.”

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 7-6

   

Gólzáporos mérkőzésen az utolsó pillanatokban egyenlített a Sportklub, majd büntetőkkel a pluszpontot is megszerezte.

Ahhoz képest, hogy tizenhárom találat esett a találkozón, egyszer sem fordult elő, hogy bármelyik csapat is egy gólnál nagyobb előnyre tett volna szert. Az FTC-Telekom négyszer vezetett, a Sportklub kétszer. Az utolsó és legfontosabb egyenlítést fél perccel a vége előtt hozták össze a hazaiak, kapuslehozatalos gól volt, Becze Tihamér iratkozott fel ekkor a táblára. A ráadásban senki sem volt eredményes, jöhettek a rávezetések, melyek során Vjacseszlav Belov döntött.

A szeredaiak részéről egyértelműen ő volt a meccs embere, hiszen mesterhármast ért el. A túloldalon Tóth Adrián duplázott, Brett Switzer 1+2-vel zárt. Statisztikai érdekesség: valamennyi harmad 2-2-re végződött. A csíkiaknál egy ember híján jégen volt az orosz légió, csak Pjotr Szcsaszlivij nem játszott, ő eddig egy romániai bajnokin szerepelt a szezonban.

szereda

fotó: Sportklub-facebook

Ilyen közönség előtt nem könnyű játszani

   

Nyilatkozatok a 7-6-os SC Csíkszereda–FTC-Telekom Erste Liga-rangadót követően.

Leo Gudas, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: ”Nem játszottunk jól, sok hibát vétettünk, rengeteg gólszerzési lehetőséget hagytunk az ellenfélnek. Nyertünk ugyan, de ennél sokkal többre lesz szükség az elkövetkezendő időben. Az igaz, hogy a csapat karaktert mutatott, és többször hátrányból felállva nyertünk, de a védekezésünkön javítanunk kell.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: ”Nehéz meccset játszottunk, amelyen a hatékonyság most megvolt, ám hátul volt sok hiba, amelyek eddig nem jöttek elő. Hozzá kell tenni, hogy itt Csíkszeredában ilyen közönség előtt, pláne ilyen jó csapat ellen nem könnyű játszani. Egy ilyen jó csapat pedig egy-egy ilyen hibát ki tud használni elég hamar. Örülök viszont, hogy előnyből sikerült gólt lőni, jó volt az előnyös játékunk,és sikerült a helyzeteket kihasználni. Még egyszer mondom, nagyon jó meccset játszottunk. Kudarcnak érzem az egy pontot, hiszen 28 másodpercre voltunk attól, hogy elvigyünk egy nagyon nehéz három pontot, és ezt rosszul éljük meg. De látni kell a jó oldalát is, hiszen új csapatot építünk, 16 új játékossal. Idő kell, amíg összeforr az együttes. Ha ezt az oldalát nézzük, hogy a harmadik meccsünkön, idegenben, a Csíkszereda vendégeként elhozunk egy pontot, az előremutató.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2018. szept. 14., péntek.
Lakosil: 82,4% (Onodi)
K
Arany: 82,9% (Pleszkán)
Belov, Papp, Becze, Részegh T., Valchar
1
Sarcia, Karmeniemi, Tóth A., Nagy, Pavuk
Farkas T., Sulakov, Panov, Taratuhin, Bíró
2
Jászai, Hegyi, Fitzgerald L., Switzer, Walls
Gecse, Flinta, Fodor, Rokaly N., Casaneanu
3
Boros, Rantanen, Tóth G., Farkas L. S., Tóth Richárd
Györfy, Salló, Antal, Egyed, Részegh Zs. A.
4
Lengyel, Roczanov, Rafaj, Tóth Renátó
Leo Gudas
E
Fodor Szabolcs
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:17 SCC Taratuhin Farkas T.
1-1 04:36 FTC Fitzgerald L. Switzer Pavuk
2-1 11:46 SCC Valchar Papp Becze
2-2 14:31 FTC Tóth A. Pavuk
2-3 21:16 FTC Walls Nagy Rafaj
3-3 25:08 SCC Becze Panov
3-4 28:06 FTC PP Karmeniemi Fitzgerald L. Rantanen
4-4 29:51 SCC Részegh T. Becze Papp
4-5 40:44 FTC PP Tóth A. Switzer
5-5 46:44 SCC Becze Valchar Részegh T.
5-6 53:26 FTC Switzer
6-6 59:32 SCC Becze Belov Részegh T.
7-6 65:00 SCC GWS Belov
41 Kapura lövések száma 34
8 Kiállításpercek 10

Így győzte le a Sportklub az FTC-Telekomot

 

Egy sokgólos Erste Liga-rangadó története videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum