Elsőként Sebők Balázs kezd légiósaink közül

   

A KalPa a Jukuritot fogadja pénteken, míg Galló szombaton tér vissza az SHL-be. Légióskörkép szezonstart előtt.

Az EBEL és az Extraliga pénteki rajtja mellett több légiósunk számára is megkezdődik a bajnoki idény érdemi része. A topligások közül elsőként Sebők Balázs lép jégre, csapatával, a KalPával a Jukuritot fogadják. Pénteken játssza első mérkőzését a Schwenninger Wild Wings is, ám a DEL-csapat a Nürnberg ellen még kénytelen lesz nélkülözni Bartalis Istvánt, aki nemrég súlyos arcsérülést szenvedett.

Szombaton az előszezonban remekül teljesítő Galló Vilmosra vár első SHL-meccse az újonc Timra színeiben, mégpedig korábbi klubja, a Linköping otthonában. Ha Horváth Bálintra a felnőttek között is számít a szintén SHL-es Rögle, akkor a Skelleftea csarnokában korcsolyázhat ki, ugyanúgy szombaton.

A két alacsonyabb osztályokban játszó németországi légiósunk közül a Tölzer Löwenhez szerződött Kevin Wehrs pénteken, a Bayreuth elleni mérkőzésen debütálhat a DEL2-ben. A harmadosztály, az Oberliga déli csoportjában szeptember 28-án kezdődnek a küzdelmek, Keresztury Erik ekkor mutatkozhat be a Regensburg színeiben a Peiting otthonában. A MAC-tól Németországba visszatért jégkorongozó az előszezon eddigi 8 mérkőzésén 3 gólt lőtt és 1 gólpasszt adott.

További európai másodosztályú játékosainkat tekintve az alpesi ligás Feldkirch rutinos csatára, Fekete Dániel szombaton a Milano Rossoblu ellen indítja a szezont, míg Kiss Zsombor, a svájci másodosztályú Chaux-de-Fonds újonca szintén szeptember 15-én játszik a Visp otthonában. Kiss az eddigi felkészülési mérkőzések mindegyikén játszott, egy gólpasszt ért el.

Az ECHL-es Norfolk Admirals hátvédje, Gőz Balázs mutatkozik be tétmeccsen a legkésőbb: számára október 13-án kezdődik az idény.

sebok kalpa

Magyar légiósok a hokivilágban, 2018/19:

Név Csapat Liga H M G A P
Bartalis István Schwenningen DEL (GER-1.) – (14)
Fekete Dániel VEU Feldkirch Alpesi Liga (AUT-2.) – (17)
Galló Vilmos Timra IK SHL (SWE-1.) – (14)
Gőz Balázs Norfolk Admirals ECHL – (14)
Horváth Bálint Rögle BK SHL (SWE-1.) – (14)
Keresztury Erik Eisbären Regensburg Oberliga (GER-3.) – (12)
Kiss Zsombor La Chaux-de-Fonds Swiss League (SUI-2.) – (11)
Sebők Balázs KalPa Liiga (FIN-1.) – (15)
Kevin Wehrs Tölzer Löwen DEL2 (GER-2.) – (12)

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. Dőlt betűs név=már nem légiós. Vay és Hetényi esetében az G jelű oszlop a kapott gólok számát, az A a hárított lövésekét, a P pedig a a védési hatékonyságot, százalékban kifejezve.

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk