Szerencse a bajban, hogy nem kellett műteni

   

Súlyos arcsérülést szenvedett Bartalis István, a DEL-es Schwenningen játékosa ? de mindent megtesz, hogy mihamarabb visszatérhessen.

Az elmúlt időszakban nem túl szerencsés Bartalis István, hiszen több sérülés hátráltatta, és két világbajnokságról ? 2015-ben, majd 2018-ban ? is lemaradt egészségügyi okok miatt. A válogatott kitűnő csatára harmadik németországi szezonjára készül, ám most ismét beütött a baj. Szó szerint. ?A csapatom edzésén az emberelőnyös játékot gyakoroltuk, a támadó sorban voltam ? idézte fel a néhány nappal ezelőtt történteket Bartalis István. ? A sarokból feladtam a korongot a bajuszhoz, a társam kapásból lőtt, én közben bementem a kapu elé. Az egyik hátvéd azonban beleszúrt a korongba, amely így teljes sebességgel az arcomba vágódott. A pakk a bal oldalon, az orrom tövénél talált el. Nagyon erősen véreztem, elsőre mégsem tűnt nagyon komolynak a sérülés, igaz, az arcomon keletkezett lyukat tíz öltéssel kellett összevarrni. A röntgen sem mutatott ki nagy bajt, csakhogy másnapra csúnyán bedagadt az arcom, és végül a CT-felvételen vették észre, hogy az arccsontom három helyen eltört, és vérömleny is kialakult. Az orvosok azt mondták, nagyon szerencsés vagyok, mert az arccsonttörést általában műteni kell, de nekem valahogy keresztben halad, így még sincs szükség operációra.?

Bartalis HUNUKR

A Schwenninger Wild Wingsnél nagyon is számítanak Bartalis Istvánra, amit jelzett, hogy már március közepén meghosszabbították a szerződését, így igencsak rosszkor jött számára az újabb sérülés. ?Minden hokis alig várja, hogy véget érjen a nyári száraz felkészülés, és jégre léphessen. Így voltam ezzel én is. Épp kezdtem belejönni a játékba, ami azért is fontos, mert most a csapatnak tíz légiósa van, de a mérkőzéseken csak kilencet lehet nevezni. Ezért mindent megteszek, amit az orvosok mondanak, hogy minél hamarabb meggyógyulhassak.?

Minden sportoló nehezen viseli a sérülést, hiszen a lehető leggyorsabban szeretne visszatérni. Mivel biztatják az orvosok Bartalist? ?Mindenképpen pozitívum, hogy nem kellett műteni. A csontosodás elvileg ugyanúgy végbemegy, mint például egy kartörésnél, ezt ki kell várni. Nehézség az is, hogy bár a fogaim nem sérültek, mégis alig tudok rágni, emellett gyakran fáj a fejem, és a hevesebb mozdulatoknál elkezd vérezni az orrom. Az orvosok szerint jó ütemben és jó irányba halad a gyógyulásom,azzal nyugtatnak, hogy napról napra kell haladni. Én persze szeretném siettetni a folyamatot. Jobb lenne, ha már lenne biztos időpontja a visszatérésemnek, de sajnos még nincs.?

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum