Paille-t örökre kivették a játékból

 

A Brynas Stanley Kupa-győztes csatárát tét nélküli meccsen vadászta le bosszúból Thomas Larkin.

Az alattomos ütközésre még novemberben került sor egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen, amikor a Mannheim a svéd Brynas otthonába látogatott a nyolcaddöntő visszavágójára. Az odavágón a svédek Németországban is nyertek 3-2-re, viszont a német csapat jól kezdett, sokáig hosszabbításra állt a meccs. A végét azonban a svédek bírták jobban, előbb egyenlítettek, majd üres kapura is betaláltak. A mannheimiek nem viselték emelt fővel a frusztráló vereséget, az utolsó percekben ámokfutást rendeztek. Ennek részekén az amerikai?olasz Thomas Larkin ? aki tavasszal itt volt a budapesti divízió 1/A csoportos világbajnokságon ? nagyon csúnyán, vak oldalról gázolta el a nála 12 centivel alacsonyabb és 11 kilóval könnyebb Paille-t.

A Boston Bruinsszal 2011-ben a Stanley Kupát is nyerő csatárt hosszan kellett ápolni, a szezonban már nem is tért vissza, legutóbb nyár elején adtunk hírt arról, hogy legalábbis kétséges a további karrierje. Most megérkezett a szomorú hír, miszerint a játékos egészségügyi okokra hívatkozva felmondta szerződését a svéd klubbal, és úgy döntött, 34 évesen befejezi karrierjét. A német sport1.de portálnak azt nyilatkozta, továbbra is vannak még agyrázkódásos tünetei, amelyek napi szinten jelentenek számára problémát, így bele kellett törődnie a megváltoztathatatlanba.

paille

Thomas Larkin végig tagadta, hogy sérülést akart okozni játékostársának, akitől elnézést kért az eset után, és kifejezte abbéli reményét, hogy Paille mielőbb visszatérhet. A svédek természetesen másképp látták az esetet, Stefan Bengtzen sportigazgató egyenesen gyilkossági kísérletről beszélt. Jacob Blomqvist csapatkapitány a meccs után annyit mondott, hogy mivel nyilvánvaló volt, hogy nem nagyon találkoznák már ebben a szezonban, ezért a mannheimiek úgy érezték, bármit megtehetnek. Tény, ami tény: Larkin megúszta négymeccses eltiltással.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum