Gasparics és Kiss-Simon újra itthon

   

Két klasszisunk öt-öt év Oroszország után a KMH Budapesthez csatlakozik, a cél az EWHL-győzelem és az A csoport.

A womenshockey.hu-n megjelent hír szerint Gasparics Fanni és Kiss-Simon Franciska hazatérnek a ZSHL-ből KMH Budapesthez. A két női válogatott játékos Huszák Alexandrával együtt 2013-ban Oroszországba igazolt, utóbbi már egy évvel korábban, 2017-ben visszatért Magyarországra.

Gasparics a KMH-hoz igazolásával kapcsolatban elmondta: tervezett lépés volt, jelentkezett a BME-re, ősztől a jégkorong mellett a tanulásra is összpontosít. Kiss-Simon kapott oroszországi ajánlatokat, hazatérésében közrejátszott júniusban elvégzett vállműtétje is, amely után jelenleg is zajlik a rehabilitációja.

Mindketten beszéltek arról, hogy a tavalyi EWHL-bronzérem után a KMH feladata a nemzetközi bajnokság megnyerése. Nem kevésbé fontos ennél, hogy itthon készülhetnek a számunkra talán legfontosabb tavaszi jégkorongos eseményre, a budapesti divízió 1/A csoportos világbajnokságra. Kimondott és a legkevésbé sem elérhetetlen célnak számít, hogy Káposztásmegyeren fel szeretnénk jutni az A csoportba, a legjobb tíz női válogatott közé.

Mint arról több alkalommal is írtunk, csapatunk folyamatos felszállóágban van: a 2017-es 15. helyezés után 2018-ban már a 14.-ek voltunk a világranglistán, az idén Szlovákiát utasították maguk mögé lányaink. A legutóbbi divízió 1/A-s világbajnokságon a 3. helyen végeztünk. A tornára április 7. és 13. között kerül sor. A másodvonalban a következő válogatottak szerepelnek és lesznek vendégeink: Ausztria, Dánia, Olaszország, Norvégia, Szlovákia.

gasparics-allstar

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk