Megvan a Dornbirn kerete

 

Körbetekintettünk, hogy a Fehérvár EBEL-riválisainál milyen átigazolások zajlottak az elmúlt hónapban. Első rész.

Bejelentette új légiósait a címvédő Bolzano. A dél tiroli klub ezúttal is a kanadai iskolára esküszik, új igazolásaival ezúttal már 11 juharleveles jégkorongozó erősíti a címvédőt. Matt MacKenzie az ECHL és az AHL között ingázott, utoljára a Florida Everblades játékosa volt. Brett Findlay jobbára az AHL-ben kapott szerepet, utolsó csapata a Stockton Heat volt. Mike Blunden az NHL és az AHL között járt fel-alá, az NHL-ben 127 találkozó jutott neki, az AHL-ben jóval több, 573. Daniel Catenacci szintén megfordult a világ legjobb bajnokságában, sőt még idén is jutott neki egy meccs a Rangers mezében, jobbára az AHL-ben játszott. Első számú kapusuk az a Leland Irving lesz, aki 2006-ban junior világbajnok volt Kanadával, az NHL-ben azonban nem tudott megragadni, a tavalyi szezonban az AHL-ben jutott neki 6 meccs. Hozott egy fiatal hazai csatárt is a Bolzano, Tobias Brighenti a tavalyi szezont Alpesi Ligás olasz klubokban töltötte.

Július elején bejelentette idei keretét a Dornbirn. A voralbergi klub szokásához híven ismét egy fan night keretén belül árulta el, hogy mely játékosokkal képzelik el a következő EBEL-szezont. Az első számú kapus továbbra is Rasmus Rinne lesz. A 28 éves finn portás tavaly szezon közben érkezett a Dornbirnhoz, 33 mérkőzésen 92,3%-kal védett, amellyel negyedik lett a kapusok ranglistáján. Váltótársa a fiatal Thomas Stroj lesz, aki a Klagenfurttól jött kölcsönbe. A védelemben 3 légióst és két fiatalt tartottak meg: Olivier Magnan, Brian Connelly és Jérome Leduc várhatóan komoly jégidőt fog kapni, míg a 22 éves Raphael Wolf és a 20 éves Thomas Vallant inkább kiegészítő szerepkörre számíthat. Megszerezték a Znojmó ponterős bekkjét, Antonin Borutát, aki 7 év alatt 344-szer ölthette magára a cseh EBEL-csapat mezét, valamint szerződést kínáltak a svájci juniorligákban nevelkedett 19 éves Felix Vonbunnek is. Még egy játékost szeretnének igazolni a hátvédekhez, a 4 külföldi mellett három fiatal tagja eddig ennek a csapatrésznek.

Négy osztrák támadót, nevezetesen Kevin Macierzynskit, Henrik Neubauert, Dominic Haberlt illetve Stefan Häusslét tartották meg az előző szezonról, valamint a tavaly remeklő kanadai duót, Scott Timmins-t és Brodie Reidet. Csatárt is igazoltak a Znojmotól Radek Cip személyében, aki 4 év alatt 75 pontot lőtt az Orlinál. Érkezett a 31 éves Brodie Dupont az ECHL-ből, a 26 éves Michael Parks, aki tavaly pár meccs erejéig Galló Vilmos csapattársa volt a Timrában. Elhozták Linzből azt a Joel Brodát, aki az elmúlt két évben pont/meccs körül átlagolt a Black Wingsnél, illetve Rob Bordsont, aki viszont nem tavaly futotta élete szezonját a Düsseldorfnál. Még egy csatárigazolásra várnak Dave MacQueen vezetőedzőék, egyelőre 7 légiósuk van csatárposzton, Häussle, Macierzynski személyében két felnőtt osztrák játékosuk, valamint megannyi hazai fiatal, akik mind be szeretnének robbanni a felnőtt csapat keretébe.

Távozott: Martin Grabher-Meier és Chris D’Alvise (mindketten EHC Lustenau), Matt Fraser (Augsburger Panther), Dustin Sylvester (EC Bad Nauheim, német 2.), Jamie Arniel (Vienna Capitals), Michael Caruso (?), Ziga Pance (?), Philip Siutz (?), Sean McMonagle (Frisk Asker, norvég)

A Graz 99ers szintén három kanadai játékos érkezését jelentette be az elmúlt hetekben. Elhozták a kétszeres ECHL bajnok Matt Garbowskyt a Colorado Eaglestől, aki a harmadik számú amerikai ligában 156 meccsen pontosan ugyanennyi pontot is termelt. Az EBEL bajnoktól is igazoltak játékost, a kanadai Travis Oleksuk az elmúlt két évet Bolzanóban töltötte. Curtis Hamilton a finn SaiPától érkezik, az elmúlt évek során tagja volt az európai Kanada válogatottnak. Új igazolásaival immáron 13 külföldi játékost számol a Graz kerete.

Az Innsbruck szerződtetett egy tapasztalt szélsőt, a 27 éves Levko Koper az előző idényt a német Straubing Tigersnél töltötte, 45 meccsen viszont csak 4+8-ra volt képes. Emellett a tiroliak megszerezték a Salzburg fiatalját, Daniel Wachtert, illetve új kontraktust kínáltak a tavaly jó szezont futó kanadai Sacha Guimondnak.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum