Drew Doughty újabb 8 évre a Los Angelesé

 

A játékos maga alkudta ki 88 milliós szerződését a klubbal.

Rob Blake, a Los Angeles Kings általános igazgatója elmondta: Drew Doughty a világ egyik legjobb hátvédje, így természetesen nagyon boldogok, hogy elértek a folyamat eme pontjára, és hosszú távra sikerült elkötelezniük őt a csapat mellett.

A 28 éves bekket a 2008-as draft első körének második helyén vitte el a Kings (az elsőn Steven Stamkos kelt el akkor), az újoncidők letelte után 2011-ben kötöttek vele nyolcéves, évi hétmillió dollár értékű hosszabbítást, amely jövőre jár le. A Kings két Stanley Kupát is nyert a játékossal, aki mindkét menetelésből kivette a részét, ő volt a csapat legtöbb időt jégen töltő játékosa, közel 27 perceket volt fent, és lehetetlen volt átjátszani.

doughty
Fotó: AP Photo/Mark J. Terrill

A klub számára kiemelten fontos volt, hogy még azelőtt hozzák tető alá az újabb hosszabbítást, hogy ingyenesen igazolhatóvá válna. Az új szerződés 2019 őszén lép életbe és 2027 tavaszán jár le. Ez idő alatt Doughty számlája évi 11 millió dollár gyarapodik. Ezzel Connor McDavid után ő lesz a második legjobban fizetett játékos az NHL-ben, legalábbis amíg John Tavares meg nem hozza döntését a folytatásról. Doughty a legjobb korban van, egyéni csúcsot jelentő 60 pontot termelt a szezonban. Az elmúlt négy szezonban egyetlen meccsről sem hiányzott, és mint említettük, hihetetlen a munkabírása. Nagy kérdés, hogy a szerződés végére, 38 évesen mire lesz még képes, de ezt a kockázatot a klubok vállalni szokták. Az ügy érdekessége, hogy Doughty maga tárgyalt a klubbal, egyetlen ügynökséghez sem kötelezte el magát, becslések szerint ezzel akár 2,5 millió dollárt is spórolhatott.

Az üzletnek az érintett feleken túl Erik Karlsson is örülhet, mivel így ő maradt az egyetlen elérhető klasszis bekk a piacon, ami tovább srófolhatja az árát. Az ő megszerzéséért állítólag a Las Vegas hajlandó a legtöbbet tenni, és ott sem a pénz, sem a fizetési plafon nem lehet akadály.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum