Hoki-szappanopera zajlik Zsolnán

 

A szlovák extraligás klub helyzete hónapok óta bizonytalan, és most lemondtak a vezetői is. Ugyanakkor körvonalazódni látszik a megoldás a folytatáshoz.

Hosszú ideje nem ideális a helyzet az MsHK Zilina körül. Az előző szezonban a Visegrád Kupában is részt vett hokiklub körül régóta komoly viták folytak, menet közben vezetőségváltásra is sor került. A korábbi fő kritikusok kapták meg a kormányrudat, de a komoly mértékben nekik is köszönhetően rossz hangulatban nem találhattak megértésre a városi tanácsnál. A helyzet elmérgesedett, aminek az eredménye az lett, hogy a város nem volt hajlandó tárgyalni a klub költségvetéséről, így Peter Durmis klubelnök és csapata hétfőn reggel lemondott. “Annak ellenére, hogy a jégkorongklub teljes egészében a város tulajdonában van, egyetlen eurót sem kaptunk ? mondta búcsúzóul. ? Az audit három hete lezajlott, az általunk bemutatott veszteséget és tartozásokat megerősítette. A jelenlegi körülmények között nem látok esélyt a klub fennmaradására. Nincs párbeszéd, ezért lemondunk.”

Még aznap a városi tanács ülésén szóba került a klub helyzete. Igor Choma polgármester később hosszú bejegyzést tett közzé közösségi oldalán, melyben kiemelten foglalkozott az MsHK helyzetével. “Sokáig hallgattuk Durmis úrtól, hogy a klub előző vezetése mennyire alkalmatlan a feladatára, noha két nagyon rossz év után előbb bronzérmet szerzett a csapat, majd a hetedik helyre futott be ? írta. ? Ezt követően Durmis úrék kaptak lehetőséget a vezetésre, hogy megmutassák, mit tudnak. A múlt hét szerdán a városi tanács napirendjére tűzte a hokicsapat támogatását, és döntött is arról, hogy ad pénzt, bár a vezetőktől kritikán aluli minőségű előterjesztést kaptunk. A táblázatok üzenete gyakorlatilag annyi volt, hogy adjatok pénzt, különben lemondunk. A saját hatáskörömben hívtam össze megbeszélést a csapat korábbi és jelenlegi menedzsmentjével a helyzet áttekintésére. A csapat támogatását a képviselők megszavazták, a szükséges források rendelkezésre állnak. A következő lépésekben is megegyeztünk, a legközelebbi megbeszélést  e hét szerdára hívtuk össze. Ennek ellenére Durmis úrék továbbra is azt kiáltották világgá, hogy itt a vég. A lemondásukat is megszervezték, tévékamerák kereszttüzében adták azt át a városházán. Én elfogadom, hogy megremegtek a felelősség súlya alatt, és rájöttek, hogy nem képesek megfelelni a feladatnak. Elvégre Durmis úr nőgyógyász, nem menedzser. De azt nem értem, hogy miért nem tudta, mire vállalkozik, miközben több mint két évig a klub felügyelőbizottságának tagja volt. Így Durmis úr és csapata feladta. De ez nem jelenti azt, hogy a zsolnai extraligás jégkorongnak is vége. Megyünk tovább. A helyzet nem egyszerű, de megoldható, mivel számítottunk erre a fejleményre. Beszéltem a jégkorongszövetség vezetőivel, és megegyeztünk a további lépésekben. Mindannyian azon vagyunk, hogy segítsünk.”

choma

Az erőfeszítések csütörtökre, úgy tűnik, a megodást is körvonalazzák, a polgármester ugyanis újabb bejegyzéssel jelentkezett. “Kedves zsolnai hokiszurkolók! ? kezdte. ? A média sok cikket írt, amelyben már eltemette a zsolnai hokit. Mindenkit biztosítok arról, hogy nemcsak én, hanem az egész városi vezetés a stabilizációban érdekelt. Ma több megbeszélésünk volt, többek között a Prohokej vezetésével is. Ennek eredményeként a klub megkaphatja az Extraliga-licencet, a városi tanács pedig július 2-án, hétfőn rendkívüli ülést tart, amelynek két nagyon fontos feladata lesz. Happn hookup is the best free dating service for singles on the Internet. The service is free and provides a lot of conveniences that are necessary for singles to be able to meet new people, to make new connections, to enjoy dating and be able to share their feelings and thoughts without any inhibitions. Egyrészt jóvá kell hagynia a klub költségvetését, biztosítania kell a szükséges összegeket, másrészt meg kell választania a klub vezető testületeit. Mivel Durmis úr és pártja színpadias körülmények között lemondott, a klub vezetésében szeretnék biztosítani helyeket az ellenzéki és a független képviselőknek is. Ezenfelül tervezzük, hogy a szurkolók képviselőinek is felajánlunk egy helyet a felügyelőbizottságban.”

A helyzet tehát hétfő estére akár meg is oldódhat, vagyis a Zilina továbbra is megőrizheti extraligás tagságát.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum