Lengyelország?Japán 5-2

   

Második felkészülési mérkőzését is megnyerte a lengyel válogatott.

A hétfői, Ukrajna elleni győzelmet követően kedden újabb meccsen tesztelte a kerettagokat Ted Nolan lengyel szövetségi kapitány és stábja. A hétfői vezéráldozat után – Bryniczka szenvedett komoly zúzódást a térdén – ezúttal egy újabb játékos sérült meg, Jan Stebert egy korong találta el rossz helyen. A lengyel szövetség honlapján megjelent információk szerint Bryniczka számára ezzel elúszott a világbajnoki szereplés lehetősége is, Steber esetében még várnak a vgleges orvosi véleményre.

A Japán elleni mérkőzésen Przemysław Odrobny, Bartosz Cura, Filip Komorski, Mikołaj Łopuski, Bartłomiej Pociecha és Maciej Urbanowicz kapott pihenőt a kerettagok közül. A lengyelek a meccs elejétől fogva diktálták a tempót, nagyjából a szájuk íze szerint alakult a játék képe. A lengyel fölény a 14. percben érett góllá, Fukufidzsinak nem volt esélye Rompkowski lövésével szemben. Másfél perccel a szünet előtt Kapica toldotta meg egy újabb góllal az előnyt, és ez a kétgólos különbség egészen a harmadik harmad közepéig meg is maradt. Ekkor a 47. percben Szato használta ki Murray bizonytalankodását. De nem kellett sokáig várni a válaszcsapásra, két perccel később Kolusz lőtt gólt az időközben Fukufudzsit váltó Nariszavának. Két perccel a vége előtt Witecki meglőtte a lengyelek negyedik gólját is. A japánok lehozták a kapust, másfél perccel később 4-2-re zárkóztak Hasimoto révén. A végeredményt Neupauer állította be üres kapura. 5-2-re nyert Lengyelország, így mindkét mérkőzését megnyerte a budapesti világbajnokság előtt.

POL-JPN

fotó: PZHL

“Az elejétől fogva mi voltunk a jobb csapat – értékelt a hokej.net portálnak Marek Raczka, a válogatott egyik stábtagja. – Több helyzetünk volt, és nagyobb különbséggel is győzhettünk volna. A sok kisbüntetés, amit összeszedtünk, kissé visszavetett bennünket. De ezért nincs miért panaszkodnunk, viszont fel kell készítenünk a játékosokat arra, hogy nemzetközi szinten a játékvezetők rendkívül akkurátusan igyekenóznek betartani a szabálykönyv előírásait. Minden egyes hibánk lehetőséget ad az ellenfélnek, hogy átvegye a kezdeményezést, és ez könnyen egy kapott gólban végződhet.”

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Lengyelország?Japán 5-2 (2-0, 0-0, 3-2)

Lengyelország: Murray (k) – Rompkowski, Dronia; Kolusz, Zapała, Malasiński – Górny, Bryk; Witecki, Dziubiński, Kapica – Tomasik, Wanacki; Steber, Naupeuer, Guzik – Wajda; Michalski, Paś, Jarosz
Japán: Fukufudzsi (k) – Kawai R., Yamada K.; Nakajasiki, Szaito, Takagi – Hayata, Ito; Terao, Tanaka, Irikura – Hasimoto, Szato; Kawai T., Miura, Furuhasi – Hasiba; Yamada J., Ecsigo, Nakadzsima – Nariszava (k)

gólok:
14:23 1-0 Rompkowski (Jarosz) EQ
18.36 2-0 Kapica (Dziubiński, Witecki) EQ
46:54 2-1 Szato (Yamada J.) EQ
48:59 3-1 Kolusz EQ
57:50 4-1 Witecki (Kapica, Dziubiński) EQ
59:26 4-2 Hasimoto WG
59:59 5-2 Neupauer (Tomasik) EN
kiállítások: 8 perc – 4 perc
kapura lövések: 25 – 25

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum