Az utolsó napon beindult a játékospiac az NHL-ben

   

Ryan McDonagh például a cserestop előtti utolsó percben került a Rangersből a Tampába. A piac felbolydult, komoly cserék zajlottak a csapatok között. Összefoglaljuk a legfontosabbakat.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az eddig is bombaerős Pittsburgh Derick Brassard, a Boston Rick Nash és Brian Gionta megszerezésével célozta meg a Stanley Kupát. A két csapat legnagyobb keleti kihívója a már eddig sem gyenge Tampa Bay Lightning volt, amely a Ryan McDonagh, JT. Miller páros megszerzésével erősítette tovább a keretét és vette fel a versenyt közvetlen riválisaival. A Tampa komoly csomagot fizetett a két játékosért az átépítésbe kezdő New York Rangersnek, a Vladiszlav Namesztnyikov, Brett Howden, Libor Hajek trió mellett egy első és egy második körös választási jogot küldött New Yorkba. Közülük az idén már 44 pontnál járó Namesztnyikov nem szorul bővebb bemutatásra, a cseh Hajek feltörekvő hátvéd, akit a tavalyi draft második körének 37. helyén vitt el a Tampa. Igazán az idei junior-világbajnokságon robbant be, ahol bekk létére hét meccsen nyolc pontot szorgoskodott össze, nagy jövő előtt áll. A Lightningnál így most öt egykori Rangers játszhat újra együtt: a most érkező két játékos mellett Anton Stralman, Dan Girardi és Ryan Callahan is a Bolts alkalmazásában áll, sőt tavaly még Bryan Boyle is itt kergette a pakkot.

mcdonagh

Érdemes megállni egy pillanatra a kiárusítást tartó Rangersnél is. A kékek öt játékostól váltak meg egy hét alatt, ezen kívül a fizetések miatt használhatatlannak ítélt Smith, Beleskey párost a farmba száműzték. Az eredmény: Jeff Gorton menedzsernek tíz választása lesz az idei drafton, ebből három az első körben és kettő-kettő a második és a harmadik körben, ami egy teljesen új korszak kezdetét jelenti. New Yorkban viszont nem szeretnének éveket várni az új csapat felépítésével, így ezzel a csikócsapattal is minimális elvárás lesz a playoffba jutás. Nem mellesleg a kiárusítás miatt rengeteg hely keletkezett a sapkában, több mint 25 millió dollár, így nem lenne meglepő, hogy ha a nyár folyamán a fiatalok mellé egy vezér is érkezne, például John Tavares személyében, aki az UFA-piac legkeresettebb játékosa lesz.

A Tampa tehát egyértelműen betolta a zsetont és bejelentkezett a Stanley Kupáért zajló csatába. Azonban a versenytársak sem tétlenkedtek. A Boston, Pittsburgh páros már korábbban megerősítette keretét, a Boston Rick Nasht vitte el, szintén a Rangerstől, a Pittsburgh a harmadik sor centerének vitte el Derrick Brassardot. Az utolsó napon sem volt megállás a számukra, a Bruins Tommy Wingels, míg a Pens Josh Sooris személyében találta meg a puzzle utolsó darabját. Papíron Wingelsben van nagyobb potenciál, mert a kapu előtt jobban feltalálja magát, de valójában mindkét játékos a bottom sixben kap majd helyet, ahol a mezőnymunka és a zongoracipelés lesz a feladatuk. Még bő másfél hónap van az alapszakaszból, bármi megtörténhet akár ott, akár a rájátszásban, de mindent egybevetve nagyon meglepő lenne ha Keleti Konferencia döntőjébe a Boston, Pittsburgh, Tampa hármason kívül bárki bekerülne. Bár a Boston szurkolói számára aggodalomra okot adó fejlemény, hogy Bergeron szombaton megsérült. Az első röntgenfelvételek alapján nem találtak ugyan semmit, később azonban bebizonyosodott, hogy egy apró törés van a lábfejében, állapotáról és visszatérésének lehetséges időpontjáról két hét múlva tudhatunk meg többet.

A nagy keleti hármas mellett még egy csapat, a Columbus húzott komolyabbat. A Jackets a Jussi Jokinen, Tyler Motte párosért megszerezte a veterán szélső Thomas Vaneket és vele próbálja majd kiharcolni a rájátszásba jutást. Az ohiói csapat kerete gyakorlatilag semmit sem változott a tavalyihoz képest, csak a kémia nem volt meg a szezonban a sorok között. Vanek érkezése adhat egy kis vérfrissítést és segíthet visszatalálni a tavalyi alapszakasz útjára, amely magasan a legjobb volt a franchise történetében. Az osztrák hokilegenda alaposan megismerte már az észak-amerikai kontinenst, öt éve érkezett a tengerentúlra, azóta volt már Buffalóban, New Yorkban, Montréalban, Minnesotában, Detroitban, Floridában, Vancouverben és most Columbusban folytatja.

vanek cbj

Nyugaton is komoly üzletek zajlottak, itt a San Jose, Vegas, Winnipeg hármas vitte a prímet. A Sharks az NHL aktuális rosszfiúját és fenegyerekét, de mindenképpen egyik legtehetségesebb játékosát, vagyis Evander Kane-t szerezte meg, egy 2019-es második és egy 2020-as negyedik körös választásért, valamint Danny O’Regan játékjogáért. Tény, hogy a balhés Kane kivételes képességű játékos, kérdés, hogy San Joséban ki tudják-e ezt aknázni akár az első, akár a második sorban. Ha igen, akkor Kane számíthat egy új szerződésre, ugyanis a nyárom szabadügynökké válik. Ebben az esetben a 2019-es draftjog másodikból első körössé válik. Az ügylet kockázatos, de nagy árat nem fizettek érte. Kane átigazolása mellett a Sharks a napokban megszerezte Erik Fehrt is, akivel a padot nyújtották meg komolyabban.

Kane-hez hasonló áron kelt el Paul Stastny is, a St.Louis játékosa. A Blues hatalmas lejtmenetbe került, az sem lenne meglepő, hogy ha lemaradna a rájátszásról, így nem meglepő, hogy lemondtak a 32 éves, nyáron szabadügynökké váló játékosról. A Jets mélyen a zsebébe nyúlt, egy 2018-as első és egy 2020-as negyedik körös választást, valamint Erik Foleyt adta a Zenészeknek.

Nyugaton a harmadik legnagyobb üzletet a Vegas és a Detroit kötötte. A Red Wings a kapus Petr Mrazek után, a második legeredményesebb játékosáról Tomas Tatarról mondott le három draftjogért. A kompenzációs drafton egy temérdek választást begyűjtő és azóta abban fürdő George McPhee menedzsernek nem volt nehéz kicsengetnie az árat, (2018-as első, 2019-es második, 2021-es harmadik körös cetli), de ennek ellenére az elemzők azt állítják, hogy a Knights alaposan túlfizette Tatar értékét.

A Detroit Tatar és Mrazek eladásával hasonló helyzetbe került mint a Rangers, 11 választása lesz az idei darfton, ebből az első négy kör mindegyikében kettő-kettő. Nem lenne meglepő, hogy ha a két csapat komolyan mozgolódna és üzletelne a jogokkal a holtszezonban, esetleg tovább cserélne egy jobb választás reményében, hogy legalább az első háromból választhasson.

Az összes csere megtekintéséhez ezt az oldalt ajánljuk, ahol elemzéseket is lehet találni pro és kontra.

tatar vegas

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 23., vasárnap
U21 12:30 MACVAS 5-3VÉGE
EL 17:00 DABUTE 1-5VÉGE
EBEL 17:30 AVSVSV 3-4 BVÉGE
    • DIGI SPORT 3
EXL 18:00 MISMAC 2-0VÉGE
EL 18:30 DEBSCC 0-3VÉGE
U21 18:45 UTEMIS 3-5VÉGE
február 24., hétfő
EL 17:30 BRAGYE 3-2VÉGE
EL 18:00 DEBSCC 1-0VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:00 FTCTIT 1-2 HVÉGE
U18 19:00 MISUTE 5-4 BVÉGE
február 25., kedd
U21 15:30 DABMIS 3-6VÉGE
EL 17:30 BRAGYE 2-3 HVÉGE
EL 18:00 FTCTIT 8-1VÉGE
EXL 18:00 DTVMAC 2-5VÉGE
EXL 18:30 NZÁMIS 3-4VÉGE
február 26., szerda
NŐI 15:30 KMHMAC 6-3VÉGE
U18 16:40 VASPHC 3-1VÉGE
EL 18:00 UTEDAB 5-0VÉGE
U21 18:10 AVSMAC 3-8VÉGE
U21 18:40 KMHFTC 6-4VÉGE
U21 18:40 VASDHK 0-3VÉGE
U21 19:00 MISETO 3-4VÉGE
február 27., csütörtök
KHL 15:00 TRKMMG 
    • SPORT 2
EL 17:30 SCCDEB 
EL 18:00 UTEDAB 
EBEL 19:15 AVSZNO 
február 28., péntek
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCDEB 
EXL 18:00 MISDUM 
EL 18:30 TITFTC 
EXL 19:00 MACNZÁ 
február 29., szombat
EBEL 17:30 EHLAVS 
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 TITFTC 
Partnerünk