Player Tracking technológia az olimpián

 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság az Omegával karöltve fejlesztette ki a rendszerét.

Többször foglalkoztunk már a játékoskövető technológiával, ami az NHL egyik nagy újítása lehet, ha mindennapossá válik a használata. A tengerentúlon az SAP által fejlesztett jelenlegi technológia a mezekbe épített chipekre épít, ezt váltaná fel a kamerás rendszer. Az Omega is ezen az úton indult el, de a svájci óragyár által fejlesztett szoftver nem mondott le a chipekről sem, együtt használja a kamerákkal.

Alain Zobrist az Omega Timing vezérigazgatója szerint ennek köszönhetően gyakorlatilag valós időben, mindössze 100 miliszekundumos késéssel tudják feldolgozni az adatokat, legyen az a sebesség, a gyorsulás, a megállás, a megtett távolság, a jégre lépések száma vagy éppen a jégen eltöltött idő. A szoftver egyik különlegessége, hogy a játékvezetők digitális sípot használnak, így a sporik jelzése azonnal megállítja a programot és a mért adatokat, nem kell hagyatkozni az emberi reakciókra. A digitális sípok mellett további lényeges különbség, hogy az NHL-ben a tesztidőszak alatt a kispadok azonnal megkapták az adatokat, az olimpián ellenben a csapatok csak a mérkőzés után kapják meg ezeket elemzésre. Ez nem jelenti azt, hogy az Omega nem képes az adatok azonnal továbbítására, ezt a NOB nem teszi lehetővé, ellenben a sajtó munkatársai azonnal megkapják a kért információkat, amennyiben előfizetnek a szolgáltatásra.

Az Omega a NOB-bal kötött megállapodás után megkereste az NHL-t is, egy lehetséges közös munka és fejlesztés reményében. Gary Bettman azonban egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy lesz-e együttműködés a liga és a svájci óragyár között. Ehelyett megismételte a korábban elmondottakat: azaz szerinte reálisan a 2019/20-as szezon lehet majd az az év, amikor a player tracking technológia bevezetésre kerül és az alapszakasz minden mérkőzésén használják majd, nem csak egy-két hetes tesztidőszakokban.

omega

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum