A Pittsburgh megszerezheti Derek Ryant

 

A pletykák szerint a karrierjét egykor Fehérvárról újjáépítő csatár az átigazolási határidő végén a kétszeres bajnoknál köthet ki.

A csapatok február 26-ig üthetik nyélbe a szezon utolsó ügyleteit. Az általános tapasztalat azt mutatja, hogy az utolsó 3-4 hétben a felfokozott elvárások mellett általában semmi nem történik és minden jel szerint erre idén is van esély. A látszólagos ellentmondás mögött az a tény húzódik meg, hogy a szakmai stábok valóban pattanásig feszült hangulatban informálódnak egymástól, gyakran a végső megállapodás sincs már messze, ám végül az egészből mégsem lesz semmi. Nagy nevekből nincs hiány, Elliotte Friedman legutóbb egy rádióadásban említett párat a nagyobbak közül, eszerint Mike Hoffman, Max Pacioretty, Evander Kane, Tomas Tatar és Gustav Nyquist egyaránt szóba került az általános igazgatókkal folytatott beszélgetésekkor.

Ráadásul idén még egy tényező nehezíti az üzletek nyélbe ütését, ez pedig a november elején megkötött Duchene-csere, amivel Joe Sakic, a Colorado Avalanche igazgatója az egekbe srófolta az árakat. Az Avs a kiváló centerért megkapta az egyik legnagyobb hátvédtehetségnek tartott Samuel Girardot, aki azóta már az első két bekkpárban játszik Coloradóban, Shane Bowerst, akit az Ottawa a 2017-es draft első körében választott, Vlagyiszlav Kamenyevet, aki a Nashville legnagyobb tehetséggel rendelkező és gyakorlatilag NHL-kész csatára, a pénzbe alig kerülő Andrew Hammondot, valamint a júniusi draftra egy első, egy második és egy harmadik körös választást.

Többe úgy vélik, Sakic akkora üzletet kötött novemberben, hogy azzal unalomba döntheti a februári trade deadline-t is. Duchene-t ugyanis már tavaly óta árulja, sokáig mégsem adta el senkinek, amiért folyamatos kritikákat kapott. Ő mégis ki tudta várni a legjobb pillanatot, és elképesztően magas árat zsebelt be érte. A háttérbeszélgetésekből Friedman szerint egyértelműen kiderül, hogy a kínálati oldalon dolgozó menedzserek vették az üzenetet, míg a keresleti oldalon arról panaszkodnak, hogy ennek következtében idén irreálisan magasak az árak.

derekryan
Fotó: Rocky W. Widner/NHL/Getty Images

Ilyen körülmények között felértékelődhetnek az olyan apróbb számító cserék, mint amilyenről a TSN is beszámolt csütörtökön és amit egy a csapathoz közel álló oldal is megerősített. Az értesülések szerint a nyáron a csapat hátsó sorainak legfontosabb láncszemét, vagyis Nick Boninót vesztett csapat vezetése mélységi igazolásokkal akarja megerősíteni keretét a rájátszásra. Ez viszonylag logikus döntés, hiszen abban a csapatban, ahol Crosby, Malkin vagy Kessel játszik, újabb szupersztárra már aligha futja. És itt jön a képbe Derek Ryan, akinek 1,45 millió dolláros szerződése van a Carolina Hurricanes-szel, ami ezen a szinten nem nagy összeg. Különösen nem az az idei szezonban, amikor a 31 éves csatár a harmadik sor centereként is 11 gólt és 26 pontot szerzett, a pittsburghi keretet elnézve, ott talán még ennél többre is képes lenne. A bulikat is jól hozza el, 56,3%-os mutatójával 11. helyen áll a ligában a legalább 300 bedobáshoz felálló játékosok között. A csapat másik kiszemeltje az a Mark Letestu, aki a Pens utánpótlásnevelésének a terméke és akit 2011-ben adtak el a Columbusnak. De rá lehet, hogy igényt tart jelenlegi klubja, az Edmonton Oilers.

Bő három hetünk van még, természetesen a konkrét üzletek mellett az érdekesebb pletykákról is rendszeresen beszámolunk addig.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum