Jágr Kladnóban folytatja

 

A 45 éves szupersztár szülővárosa általa tulajdonolt csapatában fejezi be a szezont.

Jágr vasárnap került átadólistára, az NHL csapatainak hétfőn este hatig kellett volna jelezniük, hogy igényt tartanak rá. Ez végül nem történt meg, így a csatár szabadon igazolhatott más ligákba. Választása nem volt sok, hiszen a legtöbb helyen már véget ért az átigazolási időszak. A cseh másodosztályban azonban nem, így a legvalószínűbb forgatókönyv valósult meg. Jágr és az őt októberben leigazoló Calgary Flames kölcsönös tisztelettel nyilatkoztak az együtt töltött időről. Brad Treliving általános igazgató kiemelte, hogy bár a késői igazolás és a sérülések miatt nem váltak valóra közös terveik, a játékos így is nagyon sokat segített a klubnak: ?A Calgaryben eltöltött rövid idő is elég volt arra, hogy Jaromír elképesztő vezetői képességekről és professzionalizmusról tegyen tanúbizonyságot, különösen a fiatalabb játékosok felé. Köszönettel tartozunk neki azért, amit a csapatunkért tett, jégen és jégen kívül egyaránt.?

Az észak-amerikai szaklapokban sorra jelennek meg a nekrológ-ízű méltatások Jágrról. Az NHL hivatalos oldala Tomás Plekanecet szólította meg. A szintén Kladnóban született csatár, aki a városi csapatban és a válogatottban is többször volt Jágr csapattársa a következőket mondta: Jaromír Jágr istenáldotta tehetség, de az teszi igazán különleges játékossá, ahogy ezt a tehetséget napról napra gondozta. Igen, Isten tehetséggel áldotta meg, de ennek része volt az is, hogy Jaromír olyan jól ismerte a saját testét. Nem hinném, hogy van még egy olyan játékos a világon, aki olyan jól ismerné a testét, mint Jaromír. (?) Ezért volt képes olyan hosszú ideig játszani és ezért sérült meg sokkal kevesebbszer, mint más játékosok.?

jagr_kladno

A Kladno 44 forduló után a harmadik helyen áll a cseh másodosztályban, lemaradása 9 pont a listavezető Ceské Budejovicéhez képest, előnye 3 egység Vas János egykori csapatával, a Slavia Prahával szemben. Az alapszakaszból még nyolc meccs van hátra, a rájátszás felsőházának lebonyolítása a lehető legegyszerűbb: a 14 csapatból nyolc kerül a rájátszásba, a negyeddöntők négy nyert meccsig tartanak. Jágr elvileg még mehet az olimpiára is, ehhez az kell, hogy a cseh keretből megsérüljön valaki, számítson rá a szakvezetés és tulajdonos énje elengedje játékos énjét, hiszen a cseh másodosztály érthető okokból egyébként nem tart szünetet az olimpia ideje alatt.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum