Jágr Kladnóban folytatja

 

A 45 éves szupersztár szülővárosa általa tulajdonolt csapatában fejezi be a szezont.

Jágr vasárnap került átadólistára, az NHL csapatainak hétfőn este hatig kellett volna jelezniük, hogy igényt tartanak rá. Ez végül nem történt meg, így a csatár szabadon igazolhatott más ligákba. Választása nem volt sok, hiszen a legtöbb helyen már véget ért az átigazolási időszak. A cseh másodosztályban azonban nem, így a legvalószínűbb forgatókönyv valósult meg. Jágr és az őt októberben leigazoló Calgary Flames kölcsönös tisztelettel nyilatkoztak az együtt töltött időről. Brad Treliving általános igazgató kiemelte, hogy bár a késői igazolás és a sérülések miatt nem váltak valóra közös terveik, a játékos így is nagyon sokat segített a klubnak: „A Calgaryben eltöltött rövid idő is elég volt arra, hogy Jaromír elképesztő vezetői képességekről és professzionalizmusról tegyen tanúbizonyságot, különösen a fiatalabb játékosok felé. Köszönettel tartozunk neki azért, amit a csapatunkért tett, jégen és jégen kívül egyaránt.”

Az észak-amerikai szaklapokban sorra jelennek meg a nekrológ-ízű méltatások Jágrról. Az NHL hivatalos oldala Tomás Plekanecet szólította meg. A szintén Kladnóban született csatár, aki a városi csapatban és a válogatottban is többször volt Jágr csapattársa a következőket mondta: Jaromír Jágr istenáldotta tehetség, de az teszi igazán különleges játékossá, ahogy ezt a tehetséget napról napra gondozta. Igen, Isten tehetséggel áldotta meg, de ennek része volt az is, hogy Jaromír olyan jól ismerte a saját testét. Nem hinném, hogy van még egy olyan játékos a világon, aki olyan jól ismerné a testét, mint Jaromír. (…) Ezért volt képes olyan hosszú ideig játszani és ezért sérült meg sokkal kevesebbszer, mint más játékosok.”

jagr_kladno

A Kladno 44 forduló után a harmadik helyen áll a cseh másodosztályban, lemaradása 9 pont a listavezető Ceské Budejovicéhez képest, előnye 3 egység Vas János egykori csapatával, a Slavia Prahával szemben. Az alapszakaszból még nyolc meccs van hátra, a rájátszás felsőházának lebonyolítása a lehető legegyszerűbb: a 14 csapatból nyolc kerül a rájátszásba, a negyeddöntők négy nyert meccsig tartanak. Jágr elvileg még mehet az olimpiára is, ehhez az kell, hogy a cseh keretből megsérüljön valaki, számítson rá a szakvezetés és tulajdonos énje elengedje játékos énjét, hiszen a cseh másodosztály érthető okokból egyébként nem tart szünetet az olimpia ideje alatt.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 18., vasárnap
EXL 16:00 NITMIS TÖRÖLVE
ICEHL 17:30 AVSHCB 5-4VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBMAC 1-5VÉGE
EL 18:30 UTETIT 6-3VÉGE
október 20., kedd
EXL 18:00 KOSMIS 4-1VÉGE
október 22., csütörtök
EL 18:00 UTEDAB 
EL 18:30 DEBVAS TÖRÖLVE
EL 18:30 TITMAC 
október 23., péntek
EXL 18:00 NZÁMIS 
október 24., szombat
EL 17:00 DABMAC 
EL 17:30 TITFTC 
ICEHL 17:30 HCIAVS 
október 25., vasárnap
ICEHL 16:30 RBSAVS 
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE 
EL 18:00 MACFTC 
Partnerünk
Archívum