Csehországba vezet a Fehérvár első útja az új évben

   

Két napon belül másodszor győzheti le a Fehérvár a Znojmót, de ezért sokat kell dolgozniuk a játékosoknak.

Nem tarthatott soká a szilveszteri ünneplés a fehérvári jégkorongozóknak, hiszen újév napján késő délután máris jelenésük van Znojmóban, hogy újabb mérkőzést játsszanak az EBEL alapszakaszában. A két csapat egymás közvetlen ellenfele, mindketten alsóházi pozícióban vannak, a felsőházba vágynak, ehhez pedig minden pontra szükségük van. Amiket egymás elől vesznek el, az az előrelépés mellett a másik leszakadását is elősegíti. Ismét hatpontos jelentőségű meccset játszanak tehát egymás ellen.

Amióta a Znojmo is azEBEL tagja, váltakozó sikerrel vív meg egymással a két csapat. Az összesített mérleg is kiegyenlített, csak egészen enyhe znojmói fölényt mutat. Ebben az évben eddig egyszer találkozott a két csapat egymással a cseh városban, akkor a Fehérvár nyert hosszabbításban. Október közepén a Znojmo éppen jó sorozatban volt, a Fehérvár pedig rosszban. Az akkori és a legutóbbi, két nappal ezelőtti mérkőzés koreográfiája kísértetiesen hasonlított egymáshoz. Mindkét alkalommal a Znojmo szerzett vezetést, amelyet a Volán kiegyenlített, hogy aztán ugyanez megismétlődjön még egyszer. Ráadásul mindkét meccsen volt egy fehérvári játékos, aki 2+1-et csinált, és a döntő gól is az övé volt, októberben Gilbert, két napja pedig Hári János. Most azt is el tudnánk képzelni, hogy mindketten ponterősek lesznek egyszerre, és így rendes játékidőben nyer a Fehérvár. Ez azért is jó lenne, mert a Volán előttállók közül a Medvescak Klagenfurtba, a Dornbirn pedig Salzburgba megy, így egy esetleges fehérvári győzelem esetén jó esély lenne a további felzárkózásra.

v.l.

fotó: HC Orli Znojmo

“Fiatal csapatunk van, egy tanulási folyamat közepén járunk – nyilatkozta a ligahonlapnak Tomás Halász, a Znojmo kapusa. – A saját közönségünk előtt mindent ki kell adni magunkból és így harcolnunk. A lefújásig oda kell figyelnünk minden egyes pillanatban, nem engedhetünk ki. Meg akarjuk mutatni, hogy le tudjuk győzni a Fehérvárt, ha a legjobbunkat adjuk.”

“Elégedett voltam azzal, ahogy legutóbb játszottunk a Znojmo ellen – mondta Hannu Jarvenpaa, a Fehérvár edzője. – Jó meccset játszottunk. A Znojmonak rengeteg helyzete volt, de mi ki tudtunk egyenlíteni, a büntetők pedig Háriról szóltak. Apróbb változtatásokra szükségünk lesz. Nagyon éleseknek kell lennünk, jobban kell figyelnünk a támadóharmadban, és közelebb kelllennünk az ellenfél játékosaihoz. Nem szabad sok helyet adnunk nekik, mert legutóbb, amint egy kis helyük és idejük volt, azonnal helyzetet alakítottak ki.”

Znojmo–Fehérvár 1-4

   

A magyar együttes a hazai, büntetőkkel elért sikere után idegenben mindhárom pontot begyűjtötte Csehországban.

A Fehérvár nagyon rosszul kezdte a 2018-as év első mérkőzését: azon túl, hogy 13:4-re elvesztette a kapura lövési mutatót, a 7. percben Lattner révén a Znojmo megszerezte a vezetést. A második játékrészt kiválóan indította a magyar csapat, az 55. másodpercben Gilbert egyenlített. A 29. percben Latendresse góljával már a fehérváriak vezettek, tíz percre rá pedig Hári János egy emberhátrányos találattal tovább növelte az előnyt. A záró periódusban is felborult a pálya, de a remekül védő Carruth mindegyik cseh lövést védte. A végjátékban a hazaiak lehozták a kapusukat, az üres kapus lehetőséggel pedig Gilbert beállította a 4-1-es végeredményt. Sikerével a Fehérvár három pontra megközelítette a 6. helyen álló, Salzburgban vesztes Dornbirnt.

znoavs-2017

Fotó: Rostislav Pfeffer

EBEL, 2478 néző. Játékvezetők: Baluska, Kincses, Kaspar, Soos.
Schwarz: 76,5% (Halasz)
K
Carruth: 97,5% (Rajna)
Stehlík, Tejnor, Guman, Bartos, Miller
1
Vidmar, Stipsicz, Erdély, Hári, LoVecchio
Zajic, Lattner, Yellow Horn, Plíhal, Novak
2
Manavian, Uotila, Gilbert, Latendresse, Luttinen
Plutnar, Biro, Mrázek, Matus, Spacek
3
Szabó D., Palin, Reisz, Music, Kóger
Csamango, Boruta, Nemec, Raska, Beroun
4
Kiss Zs., Kocsis, Vincze
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:42 ZNO Lattner Raska Beroun
1-1 20:55 FHA Gilbert Luttinen Manavian
1-2 28:22 FHA Latendresse Palin Kóger
1-3 38:36 FHA SH Hári Music Palin
1-4 58:28 FHA Gilbert Latendresse Uotila
40 Kapura lövések száma 17
4 Kiállításpercek 10

A Znojmo–Fehérvár góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum