A Titánok ellen kezdheti építeni újabb szériáját a DAB

   

Megyei rangadóval és ajándék forralt borral zárul az advent Dunaújvárosban.

Tizenegy győztes mérkőzés után torpant meg a Dunaújváros legutóbb. Ám szégyenkezni valójuk nemigen van Azariéknak, hiszen a ligát toronymagasan vezető DVTK Jegesmedvék otthonában nem sikerült folytatni a sorozatot. Péntek este a karácsony előtti utolsó mérkőzésen azonban a mezőny hátsó régióihoz tartozó Fehérvári Titánok lesz az ellenfél, tehát jó esély van arra, hogy a Miskolcon megszakadt sorozat folytatódjék. Ehhez azonban sokat kell dolgozniuk az Acélbikáknak, hiszen a Titánokban jóval több potenciál van, mint amennyit a tabellán elfoglalt helyük mutat. Eddig két alkalommal találkozott egymással az idei szezonban a két csapat a ligában, egyszer pedig a Magyar Kupában. A bajnoki meccsek szoros, kétgólos dunaújvárosi győzelmeket hoztak, egyszer hazai, egyszer idegen jégen. A kupában aztán még szorosabb eredmény született, Fehérváron szétlövéssel nyert a DAB. Irányadó a legutóbbi összecsapásuk lehet, nem egészen két hete 5-3-as Acélbikák-győzelem született,  ám a Titánok sokáig tapadt ellenfelére, és sokat kellemetlenkedett, emberhátrányban is képes volt gólt szerezni.

A Fehérvár azóta csak a Brassóval játszott bajnokit, a kupában pedig a KMH-val találkozott. A Brassó ellen bosszantó vereséget szenvedett az utolsó pillanatokban kapott góllal. A KMH jól tartotta magát, a 39. percig gól nélküli döntetlen volt az állás, a győzelmet bebiztosító második gól pedig az utolsó másodpercben esett. Rengeteg junior is pályára lépett ezeken a mérkőzéseken, ez pedig meghatározza a csapat karakterét. Rendkívül gyors csapat a Titánok, azonban hiányzik az a rutin, ami az apróságokat a saját javukra tudná fordítani. A Fejér megyei rangadó azonban külön műfaj, mindkét fél extra motivációval küzd. Ahogy egy Ferencváros–Újpestnél, úgy itt sem lehet megjósolni, mi lesz az eredmény.

“Nagyon érzelemdús mérkőzésen vagyunk túl a DVTK Jegesmedvék ellen – mondta Jason Morgan, az Acélbikák vezetőedzője. – Mindig nehéz elveszíteni egy nagyon szoros meccset, főleg, ha a címvédőt tudtuk megszorongatni. A karácsonyi szünetre mindenképpen úgy akarunk elmenni, hogy jól érezzük magunkat és elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel. Ehhez az kell, hogy tanuljunk a szerdai mérkőzésből, de egyben felejtsük is el, ami ott történt, újrafókuszáljunk és felkészüljünk az előttünk álló kihívásra. Kőkemény meccsre számítok, és arra, hogy a srácok a szívüket-lelküket a jégre viszik.”

“Nagyon jó formában levő ellenfélhez látogatunk – mondta Kóger István, a Titánok vezetőedzője. – Jó néhány új igazolással erősítettek, Jason Morgan nagyon jól összekapta őket. A legutóbbi, dunaújvárosi meccsünkön a speciális szituációk döntöttek, két gólt kaptunk emberhátrányban, egyet pedig úgy, hogy mi játszottunk emberelőnyben. Átbeszéltük ezeket a helyzeteket, megpróbálunk tanulni belőlük, és pénteken pontot rabolni Dunaújvárosból.”

A mérkőzésen a Dunaújváros a jégpálya büféjében egy pohár ingyen forralt borra vagy teára várjuk vendégül a szurkolókat. Minden megváltott belépőjegy mellé kupon jár, amit egy pohár forralt borra vagy forró teára, válthatnak be a jégpálya büféjében. A bérletes szurkolók a bérletük felmutatásával igényelhetik az ingyenes szomjoltókat.

dabtit

Fotó: DAB

DAB–Fehérvári Titánok 3-5

   

Az Acélbikák a Jegesmedvék elleni idegenbeli vereség után a Titánoktól hazai pályán kaptak ki. Becze hiába ért el mesterhármast, Gyenes 54 védése többet ért péntek este.

A Fehérvári Titánok nagyon aktívan kezdték a Fejér megyei rangadót: a 4. percben Mazzag Dániel, 3 és fél perc múlva pedig Derek Schoenmakers talált be Duschek Dávidnak. A harmad felénél szépített a DAB, Becze Tihamér lőtt gólt a fehérváriaknak. A második játékrész Gyenes-parádét hozott, a vendégek kapusa 20 lövést védett. Mindeközben a Titánok-játékosok újabb 2 gólt szereztek, Szabó Bence a harmad elején, míg Schoenmakers a végén volt eredményes. A záró húsz perc a kiállításokról szólt, a hazaiak 3, a vendégek 5 kisbüntetést kaptak. Ennek ellenére mégsem emberelőnyös, hanem -hátrányos gólból volt több: a 48. percben Becze és Mazzag egyaránt 4 az 5 elleni helyzetben szerzett találatot. A végjátékban emberelőnybe került a DAB, Jason Morgan időt kért és lehozta a kapusát. A 6 a 4 elleni szituációt kihasználták a dunaújvárosiak, Becze mesterhármasig jutott. Hiába, több gól nem esett, a Titánok 5-3-ra győztek, pontosan ugyanolyan arányban, mint ahogyan azt 11 nappal korábban a hazaiak tették. A DAB a 12 meccses győzelmi sorozata után zsinórban 2. meccsét vesztette el.

dabtit-2017

Fotó: DAB

Szép ajándék ez nekünk az ünnepekre

 

A Titánok vezetőedzője az összeszedett játékban látta a DAB elleni siker kulcsát, míg a DAB mestere felrótta játékosainak a lazaságot.

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): “A koncentrációnk hiánya okozta péntek este a vesztünket. A fiúk már a bemelegítés alatt túlságosan lazának tűntek – valószínűleg ez a karácsonyi szünetnek is köszönhető volt. Az ellenfél kapusa, akivel korábban együtt dolgoztam, nagyon összeszedett volt, hiába volt tucatnyi kidolgozott helyzetünk és szólónk, valahol mindig hiba került a gépezetbe.”

Kóger István, vezetőedző, Fehérvári Titánok: “Összességében úgy látom, fegyelmezett és agilis játékos játszottunk ma, 60 percen keresztül keményen és jól dolgoztak a srácok. Annak is örülök, hogy egy jól játszó Dunaújvárost tudtunk ma legyőzni, és hogy ezt egy jó mérkőzésen tettük. Szép ajándék ez nekünk az ünnepekre. A támadójátékunkon ugyanakkor még dolgoznunk kell, a harmadik harmadban annak ellenére, hogy jól védekeztünk hátrányban, egy szerencsétlen szituációban egy előttünk adó gólhelyzet után előnyben kaptunk egy gólt, szerencsére a sors visszaadta ezt nekünk és mi is hasonló szituációból tudtunk gól lőni.”

Forrás: DAB-sajtóanyag, Titánok-honlap

Erste Liga, 600 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Kedves, Berger.
Duschek: 86,1% (Barna)
K
Gyenes: 94,7% (Kornakker)
Hüffner, Erdélyi, Becze, Azari, Novotny
1
Imre, Vehmanen, Antilla, Ainsworth, Schoenmakers
Léránt, Orbán, Nageler, Turcotte, Izacky
2
Reiter, Szabó B., Szita, Hamvai, Mazzag
Lencsés, Hruby, Silló, Odnoga, Hári
3
Szaller, Láday, Vizi, Balogh, Kiss P.
Szkripec, Török, Németh, Borbás, Nagy M.
4
Antal, Prácser, Varga, Péter B.
Morgan Jason, Musial David
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:51 FHA Mazzag Szaller Péter B.
0-2 07:18 FHA Schoenmakers Antilla
1-2 10:21 DAB Becze Silló
1-3 23:54 FHA Szabó B. Péter B.
1-4 39:37 FHA Schoenmakers Ainsworth Vehmanen
2-4 47:35 DAB SH Becze
2-5 54:46 FHA SH Mazzag Hamvai
3-5 58:41 DAB PP Becze Erdélyi Hári
57 Kapura lövések száma 36
10 Kiállításpercek 16

A DAB–Titánok videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum