Két számjegyű győzelmi szériát érhet el a DAB

   

Hétfőn az a Fehérvár lesz az ellenfele, amely legutóbb a Ferencvárost múlta felül.

A hét első napján egyetlen meccset rendeznek az Erste Ligában, ezen a Dunaújváros fogadja a Fehérvárt. A Fejér megyei rangadó idén első alkalommal költözik Dunaújvárosba, legutóbb három hete, Székesfehérváron találkoztak a csapatok, egészen más körülmények között. Akkor a DAB volt a hetedik, a Titánok a nyolcadik helyről igyekeztek nyomást gyakorolni rájuk. Most egészen más a képlet, Jason Morgan irányításával az Acélbikák a tizedik győzelmükre hajtanak sorozatban, harmadik helyen állnak a bajnokságban, előnyük 14 pont a fehérvári farmmal szemben. Ettől azonban még nem lesz könnyebb a meccs egy fikarcnyit sem, legutóbb Fehérváron csak Duschek bravúrjainak és jobb helyzetkihasználásának köszönhetően tudtak nyerni 2-0-ra. Hazai pályán és az elmúlt időszak sikerszériáját követően ennél nyilván nagyobb dominanciára törnek, mindazonáltal ezzel óvatosan kell bánniuk, hiszen a Fehérvár továbbra is veszélyes ellenfél a legerősebb csapatok számára is. A Titánok komoly skalpokat tud felmutatni, hiszen az első fordulók egyikében Csíkszeredában tudtak nyerni, hazai pályán pedig egy alkalommal simán verték az UTE-t és pontot raboltak a DVTK Jegesmedvéktől is. Az Acélbikák egy győzelemmel jelentősen meg tudnák erősíteni harmadik helyüket a tabellán, míg a Fehérvár célkeresztjében az őket öt ponttal előző, de két meccsel többet játszó Brassó áll.

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): “A Fehérvár nagy skalpot gyűjtött a legutóbbi fordulóban, hiszen a Ferencvárost tudták legyőzni és a mi utolsó összecsapásunk is egy szoros 2-0-s győzelem volt, tehát nagyon kemény meccsre számítok. Az elmúlt hónapban nagyon jó hokit játszottunk, meg kell őriznünk azt a koncentráltságot és továbbra is olyan keményen kell tovább dolgoznunk, és akkor haladhatunk tovább a jó irányba. Becze érkezésével a támadópotenciálunk fog javulni, remélem, hogy ezt már hétfő este tapasztalhatjuk. Nagy teszt lesz a Fehérvár elleni meccs, de abban bízom, hogy sikerül tízre nyújtani a győzelmi szériánkat.”

Hegyi Ádám Zoltán (másodedző, Fehérvári Titánok): “Gyakoroltuk sokat az emberelőnyös szituációkat az utóbbi időben, mert úgy láttuk, ez gyengén ment a csapatnak, és a Ferencváros ellen más sikerült is betalálni így. A DAB az új vezetőedző érkezése óta erősített, Hugo Turcotte különösen jó játékos, akire oda kell figyelni. A győzelem kulcsa ugyanaz lehet, mint a Ferencváros ellen, csapatként kell játszani, és akkor bárki ellen lehet keresnivalónk.”

dabhsc-dabscc

Fotó: DAB

DAB–Fehérvári Titánok 5-3

   

A dunaújvárosiak nyerték a Fejér megyei rangadót egy izgalmas, paprikás mérkőzésen, ahol 17 kétperces büntetést osztottak ki a játékvezetők. Becze Tihamér 2 gólpasszal tért vissza az Acélbikákhoz.

A DAB egyből nekiesett ellenfelének, ez már a 2. percben eredményre vezetett, amikor Novotny passzát az üresen maradt Azari lőtte Gyenes kapujába (1-0). Nem sokkal később Szallert kiküldték a büntetőpadra, a hazaiak folytatták a nyomást, nagyon közel jártak a második góljukhoz. Mégis a Titánok egyenlítettek: Nageler addig cselezett a kék vonalnál, hogy Ainsworth elvette tőle a korongot, kiugratta Varga Balázst, aki betalált a még lövést sem kapott Duscheknek (1-1). Az Acélbikák szűk fél percre rá újra vezettek, Erdélyi kék vonalas lövése túljutott Gyenesen, Léránt pedig bebiztosította a gólt, de lehet, már előtte is benn volt a korong (2-1). A folytatásban a DAB akarata érvényesült, a 13. percben Azari kapuvasat lőtt. Két perccel később Hruby szabálytalankodott, a buli után azonnal megugrottak a hazaiak, de nem lőttek emberhátrányos gólt, ellenben később is kialakítottak két ziccert, Gyenes mentette meg mindannyiszor a fehérváriakat. Hruby már úgy tért vissza, hogy késleltetett kiállítás alatt támadtak a Titánok, majd a 6 az 5 elleni játék végén újabb szabálytalanság történt. Hüffner és Erdélyi kisbüntetésével két percen át támadhatott 5 a 3 ellen a vendég együttes, ki is használta az óriási lehetőséget. A Titánok felálltak a hazai harmadban, Vehmanen kapu mellőli keresztpasszát az üresen álló Schoenmakers lőtte be (2-2). A harmad hajrája a fehérváriakról szólt, Kocsis is Vizi is vezetéshez juttathatta volna őket. Az utolsó percet hátrányban töltötte a DAB, Azarit küldték ki magas bottal való játékért.

A második játékrész Fehérvár-emberelőnnyel és DAB-góllal indult: a 24. másodpercben Turcotte a kapu mögül fonákkal rálőtte Gyenesre a korongot, a vendégek kapusáról pedig a kapuba ment a pakk (3-2). A 24. percben Szabó Dávid akasztotta Odnogát, Kiss Zsombor nagyon közel járt ahhoz, hogy megszülessen a meccs harmadik emberhátrányos gólja, míg Gyenes kapujánál komoly tömegjelenet és tuszkolás alakult ki, eredménytelenül. A középső harmadban sokkal jobban játszottak a Titánok, a lendületüket Kiss Zsombor kiállítása és egy csapatbüntetés törte meg. A kettős emberelőnyt 24 másodperc alatt használták ki a hazaiak, Becze lövését még védte Gyenes, a kipattantó viszont kíméletlenül bebombázta Izacky (4-2). A bekapott gól megfogta a vendégeket, de Hruby kiállítása esélyt adott nekik, hogy felzárkózzanak, a harmad végén pedig Léránt ült ki a büntetőpadra, de nemhogy nem szépítettek a Titánok, Odnoga egy kiugrás végén újabb emberhátrányos gólt lőhetett volna.

A záró húsz perc elején újabb nagy lehetőséget kaptak a fehérváriak, előbb Izacky, aztán Novotny kapott kisbüntetést. Az 5 a 3 elleni játék alatt Antilla odaütött Duscheknek, tömegjelenet alakult ki, ami után a Titánok légiósát 2+2, a hazaiak kapusát pedig 2 perces büntetéssel sújtották. A kiegészülések után csapongó játék folyt, mindkét csapat vezetett 1-1 szép akciót: a Titánok 3 a 2-re vezethették a korongot, míg az Acélbikák csak a kapussal álltak szemben. Ami akkor kimaradt, nem sokkal később már nem, a 47. percben Odnoga egy szép csel után fonákkal belőtte Gyenesnek (5-2). A harmad felénél Azari Zsoltot kiállították színészkedésért, a dunaújvárosi emberhátrány legszebb jelenete az volt, amikor kiugratták a bot nélküli Beczét, aki kapura rúgta a korongot. Mire kiegészültek volna a hazaiak, Hüffner odavágott Schoenmakersnek, így újabb kétperces Titánok-előny következett, eredménytelenül. Másfél perccel a vége előtt a DAB nem tudott felszabadítani, Láday korongot szerzett a kék vonalnál, Prácsernek passzolt, ő pedig Varga Balázsnak, a 21 éves csatár belőtte önmaga 2., csapata 3. gólját. A legvégén Gyenes lekorcsolyázott, a 6 az 5 elleni helyzetből pedig 6 a 4 elleni lett Erdélyi bottal akasztása miatt. A végeredmény lehetett volna 6-4, de nem lett, mivel Becze kicselezte az üres kaput. A Dunaújvárosi Acélbikák 5-3-ra nyertek, ezzel 10 meccsesre duzzadt a győzelmi sorozatuk.

dabute-2017

Fotó: DAB

Erste Liga, 450 néző. Játékvezetők: Mayer, Mayer, Berger, Váczi.
Duschek: 93,0% (Scola)
K
Gyenes: 86,1% (Kornakker)
Léránt, Orbán, Nageler, Turcotte, Izacky
1
Imre, Vehmanen, Kiss Zs., Ainsworth, Schoenmakers
Hüffner, Erdélyi, Becze, Azari, Novotny
2
Antal, Reiter, Vizi, Antilla, Kiss P.
Lencsés, Hruby, Silló, Odnoga, Hári
3
Szaller, Láday, Császár, Kocsis, Mazzag
Szkripec, Török, Németh, Borbás, Nagy M.
4
Szabó Dávid, Nagy A., Prácser, Varga, Erdei
Morgan Jason, Musial David
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:17 DAB Azari Novotny
1-1 03:08 FHA SH Varga Ainsworth
2-1 03:35 DAB PP Léránt Erdélyi
2-2 17:29 FHA PP2 Schoenmakers Vehmanen
3-2 20:24 DAB SH Turcotte Novotny
4-2 29:32 DAB PP2 Izacky Becze
5-2 46:11 DAB Odnoga Becze Lencsés
5-3 58:26 FHA Varga Prácser Láday
36 Kapura lövések száma 43
24 Kiállításpercek 12

A DAB–Fehérvári Titánok góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum