Az NHL tényleg hadat üzent a testre ütésnek

 

Közel háromszor annyi büntetést ítélnek a játékvezetők, mint a tavalyi szezon hasonló időszakában. Nőtt a gólok száma is.

Amikor George Parros szeptemberben bekerült az NHL fegyelmi bizottságába, azt nyilatkozta, hogy egy időben a fejre irányuló támadások visszaszorítása volt az elsődleges cél, de ma már ? köszönhetően az oktató-nevelő munkának és az eltiltásoknak ? ezzel nincs probléma, ellenben a kézre ütésekkel kezdeni kell valamit. És valóban, tavaly novemberben Johnny Gaudreau annyi ütést kapott a kezére egyetlen meccs alatt, amíg az szó szerint el nem tört. Az elhíresült Minnesota Wild elleni meccs felvételeit az SB Nation kockázta ki, 21 bottal ütést számoltak össze, amit a játékos kapott. Márciusban Sidney Crosby csapott akkorát Marc Methot kezére, hogy letört egy ujjperce.

Úgyhogy az idei szezonban már jó korán bejelentették, sokkal szigorúbban fogják elbírálni ezeket az eseteket. Nos, így is lett, az első 277 meccsen 432 kétperces büntetést osztottak ki a játékvezetők. Összehasonlításul tavaly ilyenkor mindössze 147-et, ami közel háromszoros emelkedés. Brian McLellan, a Washington Capitals általános igazgatója szerint: ?Biztos mindenkit frusztrál kicsit, amikor ezért kap kiállítást és kerül hátrányba a csapata. De remélhetően kisimulnak majd ezek a dolgok és mindenki alkalmazkodik hozzájuk. Végigmenni ezen a folyamaton egy kicsit bosszantó, de remélem, egyszer eljutunk arra a pontra, ahol mindez hatékonnyá válik és csökkenni fog az ilyen büntetések száma.? A szabály alkalmazásában bekövetkezett változások másik eredménye, hogy nőtt a gólok száma, nem is kevéssel, meccsenként fél találattal több esik, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Toronto Maple Leafs v Colorado Avalanche

Minderről az általános igazgatók szokásos novemberi konferenciáján esett szó, amelyről az ESPN tudósított. Ez a konferencia a márciusi floridai megbeszélés előkészítésének tekinthető, a döntéseket ott hozzák majd, de általában csak olyan témákban, amikről novemberben már beszéltek. A szabályok közül a kapusok akadályozása közel sem olyan egyértelmű, mint testre ütésé. Az általános igazgatók évek óta nem tudnak dűlőre jutni abban, hogyan lehetne a szabály alkalmazásában elkerülhetetlenül meglévő szubjektív elemet csökkenteni. Ezzel szemben az az új szabályt, mely szerint kétperces csapatbüntetés jár azért, ha az edző les miatt egy adott helyzet visszanézését kéri a játékvezetőktől és később bebizonyosodik, hogy az eredeti ítélet volt a helyes, általános elégedettség övezi.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum