Mindenkinek kötelező a győzelem

   

Kulcsjátékosok hiányoznak a bolzanóiaknál, de a célok a Fehérváréval megegyeznek, mindkét csapat három pontért megy.

A nemzetközi szünet előtti utolsó hétvégén két mérkőzés vár  fehérváriakra. Elsőként szombaton a Bolzanót fogadják. Rendkívül fontos mérkőzés ez, hiszen a Fehérvár jelenleg 15 ponttal utolsó, szombati ellenfele pedig 19 ponttal utolsó előtti a tabellán. A mezőny kissé szétszakadt, az élen óriási előnnyel a Vienna Capitals vezet, őt a harmadik helyezetthez képest jelentős előnnyel a Linz követi, majd jön a rekordbajnok Klagenfurt. A 4. helyezett Innsbruck és a 10. helyezett Znojmo között összesen 2 pont a különbség, aztán jön kisebb távolságokra tőlük és egymástól a Dornbirn, a Bolzano és a Fehérvár. Aki nyer, az közelebb kerülhet a középmezőny tülekedéséhez, aki veszít, az leszakad. Elmondható tehát, hogy mindkét csapat úgy áll oda a kezdéshez, hogy a győzelem kötelező.

Nincs túl jó szériában a Fehérvár, a legutóbbi hét mérkőzésén mindössze 4 pontot szerzett. Utoljára október 6-án a Dornbirn ellen sikerült 3 pontot behúzni.Nem is csoda, hogy ebben az időszakban nőtt a Volán hátránya a középmezőnyhöz képest. Ami pozitívum a csapatnál az az, hogy a kezdeti beilleszkedési nehézségek után Hári János beindulni látszik, a Salzburg és a Dornbirn ellen végre elkezdte gyűjteni a pontokat. Sajnos az meglehetősen sokat elárul a fehérvári játékosok idei szezonjáról, hogy ezzel a két jól  sikerült meccsével máris a harmadik legeredményesebb játékosa a klubnak. Remélhetőleg az ő formája megmarad, és mások is fel fognak tudni zárkózni hozzá. Annál is inkább, mert a kapu előtti hatékonyság a Fehérvár egyik legnagyobb gyengesége. Sokszor leírtuk már, de sajnos továbbra is aktuális, a Volán szerezte a legkevesebb gólt az egész mezőnyben, például szombati vetélytársa 18 lőtt góllal többnél tart. A fehérvári speciális egységek sem teljesítenek túl jól, ellentétben a Bolzano emberelőnyös soraival, így különösen oda kell figyelni arra, hogy a szükséges keménység ne csússzon át szabálytalanságba.

Bolzanóban 7-2-re nyertek a dél-tiroliak, ám szerencsére ezúttal néhány kulcsjátékosuk nélkül érkeznek, ami javíthatja a fehérvári esélyeket. Az új kanadai kapus, Matt Climie az egyik edzésen ütközött egy csapattársával, és térdszalag-sérülést szenvedett. A HCB-nél most attól félnek, a volt NHL-es kapus felépülése hosszabb időt vesz majd igénybe. Helyette a Vipiteno ificsapatából az utolsó pillanatban kölcsönkapott, mindössze 18 éves Robin Quagliato utazik, a kapuban pedig az a 22 éves Jake Smith fog kezdeni, akinek a teljesítménye az eddigi három meccsén enyhén szólva sem volt meggyőző.  Nem tud elutazni a fehérvári és zágrábi mérkőzésre a csapat eddigi legjobb pontszerzője, Austin Smith sem, aki még nem épült fel a Klagenfurt elleni meccsen szerzett sérüléséből. Mindez nem jelenti azt, hogy a rókák alább adták volna célkitűzéseiket. Úgy vélik, ahhoz, hogy némileg megnyugodva regenerálódhassanak a nemzetközi szünet alatt, arra van szükség, hogy 6 pontot szerezzenek ezen a hétvégén. A jelszót már ki adták, a győzelem kötelező. “A Linz elleni győzelem nagyon fontos volt – mondta erről a csapathonlapnak Pat Curcio vezetőedző. – Ez segített a csapatmorált javítani. A hétvégén mindenképpen meg akarjuk szerezni az összes pontot, azért, hogy felzárkózzunk az előttünk állókra és némileg megkönnyebbülten mehessünk a pihenőre.”

Fehérvár–Bolzano 1-0

   

A magyar EBEL-csapat Hári János góljának és Mac Carruth shutoutjának köszönhetően egygólos meccsen verte az olaszokat.

Egy-egy emberelőnnyel kezdődött a mérkőzés. A 3. percben Monardo ült ki két percre, de Luttinenék nem tudták kihasználni a fórt, majd az 5. percben Sárpátki pihenhetett a büntetőpadon, de a Bolzano komoly helyzetig sem jutott. Öt az öt ellen jól pörgött a Volán, többször is beszorultak a vendégek. A harmad derekán Szabó Dániel lövése kipattant Smithről, de az érkező LoVecchio nem tudta a hálóba tuszkolni a pakkot. A 11. percen góllá érett a fölény: Hári becselezte magát a kapu elé, majd visszafordult és váratlanul elengedett távoli lövése meglepte Smitht (1-0). Lendületben maradtak a hazaiak, Szabó Krisztián lekészített korongját Manavian centiméterekkel lőtte mellé. A támadás mellett a védekezés is rendben volt, a letámadás tökéletesen működött, nemhogy helyzete, lövése sem nagyon volt a tiroliaknak. A két emberelőnyön kívül tompán játszottak a vendégek, ekkor még úgy tűnt, Carruthnak könnyű estéje lesz.

A középső játékrész is hazai helyzettel indult. Gilbert szerzett korongot, Erdéllyel kettő az egyben kiléptek, de nem sikerült növelni az előnyt. Ezután a vendégek percei következtek, érezhetően megérkezett a meccsbe a Bolzano, és mivel a Volán sem hagyta magát, kifejezetten élvezetes harmadot produkáltak a csapatok. A 23. percben, egy kapu előtti kavarodás után Petan Vidmarral, míg DeSousa Hartyval kapaszkodott össze, de szócsatánál többre nem jutottak. Újabb fehérvári emberelőny maradt kihasználatlanul, majd tovább fokozták a tempót a felek. Music szenzációs passzt adott Luttinennek, de Smith védett, míg a másik oldalon, LoVecchio kiállításakor Carruth bravúrjaival őrizte meg a hazai vezetést. A mezőny egyik legjobbja, Hári a szervezésből is kivette a részét, de hiába hozta helyzetbe társait, Harty, majd LoVecchio is ziccert hibázott. A tiroliak még feljebb kapcsoltak, de Carruth mindent védett, előbb Tomassoni, majd Petan bosszankodhatott a kimaradt helyzeteik miatt.

A záró harmadban még tovább fokozta a tempót a Bolzano, de Carruth továbbra is ihletett formában védett. A másik kapunál Erdély került kecsegtető helyzetbe, de túlságosan kisodródott. A vendégek lendületét két kiállítás törte meg. A 48. percben Tomassoni, két perccel később Carlisle állt ki. Hiába játszhatott azonban négy percig emberelőnyben a Volán, csak helyzetekig jutottak Erdélyék. Félő volt, hogy az egy gól kevés lesz. Music büntetésénél ismét Carruth volt a főszereplő, majd LoVecchio emberhátrányban szerzett korongot, kilépett, de a lövésre már nem maradt ereje. Az utolsó tíz percben kitámadtak a vendégek, Hári szólója következett, majd egy kontra végén Manavian lőhetett, de Smith mindkétszer hárítani tudott. Carruth azonban kollégáján is túltett, mikor Gartner és Oleksuk bombáját hárította. A végére is maradt izgalom bőven. Smith lekorcsolyázott, Hári korongot szerzett, de a lövés pillanatában ütője eltörött, így csak a kapuvasat találta el. Az ellentámadásból majdnem megragadta utolsó esélyét a Bolzano: Carruth és több bekk is verve volt, de nem tudták a korongot a gólvonal mögé juttatni. Ezt a videóbíró is megerősítette. Az eredmény már nem változott. A Fehérvár Hári góljának és a 40 lövést hárító, shutouttal záró Carruthnak köszönhetően győzött az egyetlen gólt hozó, de izgalmas mérkőzésen.

HCBAVS 2

EBEL, 3020 néző. Játékvezetők: Nikolic, Christiansen, Seewald, Kroyer.
Carruth: 100% (Rajna)
K
Smith J.: 95,2% (Quagliato)
Vidmar, Harty, LoVecchio, Hári, Luttinen
1
Marchetti S., Egger, Gander, Oleksuk, Petan
Manavian, Uotila, Gilbert, Latendresse, Erdély
2
Carlisle, Gartner, Halmo, DeSousa, Frigo
Szabó D., Stipsicz, Sárpátki, Music, Vincze
3
Glira, Clark, Frank, Bernard, Angelidis
Jyrkkiö, Reisz, Szabó K.
4
Tomassoni, Schweitzer, Monardo, Marchetti M.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:58 FHA Hári Harty Luttinen
21 Kapura lövések száma 40
12 Kiállításpercek 10

A Fehérvár–Bolzano videó-összefoglalója

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN ÉLŐ
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum