A felzárkózáshoz győznie kell a Fehérvárnak

   

Győzelmet tervezett a Fehérvár ellen a Dornbirn, de a magyar EBEL-indulónak is nagyon kellenek a pontok.

Nagy pofonba szaladt bele a Fehérvár Salzburgban, ahol az első két harmadon keresztül még tudta tartani a lépést a hazaiakkal. Ám a harmadik harmadban rohant az eredmény után és kitámadott, a Salzburg pedig nemes egyszerűséggel megkontrázta. Még négy gólt kapott a Volán ebben a 20 percben, miközben csak egyet lőtt. Csúnya, 8-4-es vereség lett a vége, hiába volt eredményes háromszor is az eddig meglehetősen visszafogottan szereplő Hári János. A Fehérvár ezúttal kétszer annyi gólt lőtt, mint szokott, de kétszer annyit is kapott.

Pénteken a Dornbirn ellen kellene javítani, de ehhez is sok munkára lesz szükség, hiszen csütörtökön az is kiderült, a vorarlbergiek is rendkívül gólképesek. Vízilabda-eredményt hozó meccsen nyertek 8-5-re a Znojmo ellen. Nem alakultak tehát jól az eredmények a Volán szempontjából csütörtökön, így a pénteki mérkőzésre hárompontosra nőtt a csapat hátránya az utolsó előttihez képest. A győzelem már nem a helycseréhez, hanem a felzárkózáshoz szükséges. Nemcsak ez aggasztó azonban, hanem az az eddigi 15 fordulót elég beszédesen jellemző adat is, hogy az összesített gólkülönbség -24-re nőtt, ami háromszorosa a második legrosszabb ilyen mutatóval rendelkező csapat, történetesen éppen a pénteki ellenfél Dornbirn hasonló mutatójának.

Ráadásul a Dornbirn otthon mostanában meglehetősen veszélyes is. Gyenge kezdést követően a legutóbb három hazai meccsét, illetve a legutóbbi ötből négyet megnyerte. A házi kanadai táblázat első 9 helyén légiósok állnak, a házi gólkirályjelöltek eddig Fraser, Pance, Reid és Timmins, ők négyen bőven több, mint a felét lőtték a csapat összes góljának. A középmezőnyben vannak a speciális játékokban, ami azt jelenti, a Fehérvárnak nagyon oda kell figyelnie arra, nehogy sok büntetést szedjen össze, mert abból előbb-utóbb gólt kap. A Dornbirn úgy indult neki a csütörtök-pénteki dupla meccsnek, hogy 6 pontot akar megszerezni. Ebből 3 már megvan nekik, a másik győzelem elszenvedőjéül pedig a Fehérvárt szemelték ki maguknak. Bízunk benne, hogy Háriék képesek lesznek meghiúsítani a speciális halloween-mezekben jégre lépő osztrákok tervét.

halloween-dornbirn

Dornbirn–Fehérvár 2-3

   

A megtáltosodott Hári János vezérletével a Fehérvár meghiúsította a Dornbirn hatpontos hétvégéről szóló terveit.

Fegyelmezett és az eddig megszokottakhoz képest jól védekező fehérvári csapat lépett a Messestadion jegére péntek este. A tempósan induló csatában a Dornbirn kezdésnek egy kapuvasat lőtt, erre a Fehérvár egy kiharcolt kiállítással felelt. Ráadásul nemcsak hogy kiharcolta a kiállítást a magyar EBEL-csapat, de ki is használta. A csütörtökön három gólt szerző Hári kabinetalakítása kellett ehhez. A csatár úgy ment át a hazai védelmen, hogy nem tudták megtámadni, majd oldalról nemes egyszerűséggel a kapuba lőtt. Az esetnél a fehérvári kapuban álló Carruth is elkönyvelhetett egy gólpasszt. Válaszként növelte a tempót a hazai csapat, a legnagyobb helyzet mégis a Fehérvár előtt adódott, már-már úg látszott, hogy Quemener vervevan, amikor a kapus a háta mögül mégis ki tudta halászni a korongot. A 16. perc végén aztán mégis megszületett az osztrákok egyenlítő találata, Arniel törhetett kapura egyedül Pance passzával, és kilőtte a sarkot.

A második harmad egy a szünet előttről áthúzódó hazai emberelőnnyel kezdődött, szerencsére sikerült kivédekezni. A nyíltsisakos csatában itt is, ott is akadtak helyzetek. A 29. ercben emberelőnyhöz jutottak a hazaiak, ám Arnie csak a vasat tudta eltalálni. Válaszként a kiegészülés után nem sokkal egy kipattanó Hári-lövésnél Gilbert eszmét a leggyorsabban, a kapu előtt állva a hálóba pöckölte a pakkot. A játékrész utolsó szakaszára egyértelmű fölénybe kerültek a hazaiak,de Carruth kapussal az élen a Volán védelme jól állta a sarat.

A harmadik etap egy áthúzódó 2+2 perces kiállítással kezdődött, de ezt jól kivédekezte a Dornbirn. Majd a 45. percben Luttinen ühetett ki a padra fogásért, amelyből Arniel egyenlített. Keményedett a csata, de újabb találat nem esett. Következett a hosszabbítás, amelynek az elején 1 perc 22 másodpercig még a Fehérvár játszott emberelőnyben Arniel kiállítása miatt. Ezt a Dornbirn különösebb gond nélkül túlélte, És a maradék idő gyűrkőzéssel telt el, nagyobb helyzet nélkül. Jöhetett a szétlövés. Ezt a Fehérvár, egészen pontosan Hári kezdte, és ő nem hibázott. MacMonagle kihagyta, ahogy Gilbert is, az ő párjában Fraser viszont egyenlített. Lattendresse eredményes volt, a Dornbirn részéről Reid viszont nem, ez pedig azt jelentette, a Volán nagyon értékes 2 ponttal gazdagodott, és közelebb került ellenfeléhez. Mivel a Bolzano is kikapott otthon a KAC-tól, így az olaszokat egy pontra megközelítette a Fehérvár, de ezzel együtt maradt az utolsó helyen. Ez a mérkőzés mindenesetre ismét olyan volt, amelyre lehet építeni.

HAri Janos AVS 17_18

EBEL, 2410 néző. Játékvezetők: Hebeisen, Stolc, Kaspar, Schauer.
Quemener: 88,5% (Stroj)
K
Carruth: 95,5% (Rajna)
Gauthier-Leduc, Magnan-Grenier, Reid, Timmins, D'Alvise
1
Manavian, Uotila, Gilbert, Latendresse, Erdély
Connelly, McMonagle, Grabher-Meier, Sylvester, Fraser
2
Vidmar, Harty, LoVecchio, Hári, Luttinen
Vallant, Caruso, Neubauer, Arniel, Pance
3
Szabó D., Stipsicz, Sárpátki, Music, Vincze
Wolf, Macierzynski, Haussle, Haberl
4
Jyrkkiö, Kiss Zs., Reisz, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:29 FHA PP Hári Vidmar Carruth
1-1 15:55 DEC Arniel Pance
1-2 33:37 FHA Gilbert Hári Szabó D.
2-2 45:50 DEC PP Arniel Timmins Connelly
2-3 65:00 FHA GWS Latendresse
44 Kapura lövések száma 26
10 Kiállításpercek 6

A Dornbirn–Fehérvár góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum