Az Innsbruck ellen javíthat a Fehérvár

   

Az eltiltott Manavian nélkül kísérelheti meg az előrelépést Rob Pallin és Kevin Wehrs csapata ellen a Fehérvár.

Nem sikerült jól a Fehérvárnak a legutóbbi két meccs, Klagenfurtban és Grazban is vereséggel végzett a Benoit Laporte edzette csapat és ezzel ismét visszacsúszott az utolsó helyre. Ráadásul Grazban kiállításcunami is elérte a társaságot, az első hét kiállítás a Voláné volt, a 60 perc alatt nem kevesebb, mint 10 alkalommal kellett emberhátrányban játszania, miközben összesen kétszer volt emberelőnyben. Nem is lehetett más a vége, mint grazi győzelem. Kicsit biztatóbb a helyzet, ha a legutóbbi hazai mérkőzéseket nézzük. Ezek közül ötből hármat nyert a csapat, ideértve a legutóbbi két hazait a Salzburg és a Dornbirn ellen is. Ami aggasztó, az az, hogy a hosszabb ideje sérült David Gilbertén kívül nemigen találunk olyan teljesítményeket a csapatban, amely képes lehetne egy-egy holtponton átlendíteni a társaságot. Egyelőre a 11 meccsből 4+2-vel álló Erdély Csanád a csapat legeredményesebb játékosa, a szezon közben érkezett Hári János sem tudott eddig nagyot lendíteni a szekéren.

HCIAVS

Ha van ellenfél, aki ellen meg lehet próbálni ismét elindulni felfelé, akkor az éppen a Rob Pallin kezei alatt pallérozódó, de idegenben harmatos Innsbruck. A Fehérvárról viharos körülmények eltávozott edző Tirolban jó munkát végez, mióta újra az EBEL-ben indulnak, vele jutottak először ismét a rájátszásba. Idén is egész jól szerepel a gárda, bár a legutóbbi két meccsét otthon a Villach és idegenben a Vienna ellen elvesztette, és ezzel a bécsieket követő mezőnyből a fő tömeg éléig csúszott vissza. Általában is gondjai vannak az Innsbrucknak, ha elhagyja a városhatárt jelző táblát, idén eddig öt meccsből négyszer kikaptak, egyszer tudtak nyerni túlórában. Pallin csapatában már találunk kulcsjátékosokhoz méltó produkciókat. A Lammers, Wahl, Clark, Yogan, Bishop, Spurgeon hatos viszi a hátán a csapatot, 29 gólt és 66 pontot termeltek eddig. Velük és általuk az Innsbruck a második legtöbb gólt szerezte a mezőnyből. További fehérvári vonatkozása a csapatnak, hogy itt játszik Kevin Wehrs, akit az utolsó pillanatban igazolt le Pallin. A magyar válogatott amerikai születésű védője eddig jól teszi a dolgát, 2 gól és 3 gólpassz mellett +7-es mutatóval büszkélkedhet.

A Fehérvárban nem állhat rendelkezésre Antonin Manavian, akit a grazi meccset követően palánkra lökésért két mérkőzésre eltiltottak. Manavian a korongért folytatott küzdelem során botjával lökte a palánknak ellenfelét, aki nem tudott tovább játszani. A DOPS ítélete erre a linkre kattintva olvasható el, az eset pedig az alábbi videón nézhető meg.

Fehérvár–Innsbruck 2-4

   

A magyar EBEL-csapat hiába állt pontszerzésre több mint két harmadon át, vereséget szenvedett a tiroliaktól.

Innsbrucki akciókkal indult a mérkőzés, de az első igazán veszélyes lövés Gilberté volt, Swette üggyel-bajjal hárított. A 4. percben Wehrsé volt az első kiállítás. Emberelőnyben Szabó Dániel bombája zúgott el centikkel a kapuvas mellett, majd a kipattanóra startoltak többen is, de a védők voltak erőszakosabbak. Öt az öt ellen Szabó Krisztián lövését védte Swette, pár másodperccel később Lammersét Rajna – remek volt az iram. A harmad felénél emberelőnybe kerültek a vendégek, Swette lekorcsolyázott, tartották a korongot, hat az ötben támadhattak. Egy rossz passz után a palánkon megpattanó és gólba tartó pakkot Lindner csak a gólvonalon érte utol. A 14. percben aztán Erdély iramodott meg, lerázta védőjét, majd a közepén érkező Gilberthez passzolt, akinek már könnyű dolga volt (1-0). A harmad utolsó öt percét is emberelőnyben töltötte a Fehérvár. Gyorsan és pontosan járt a korong, jöttek a helyzetek is, jó volt nézni Musicék játékát. LoVecchio közel járt a második gólhoz, de a védők kivágták a kapu felé veszélyesen pattanó korongot. Összességében kiváló első húsz percet produkált a Volán, akár többel is vezethetett volna.

Az áthúzódó büntetések miatt pár másodpercig kettős emberelőnyben támadhatott a Fehérvár, de nem sikerült növelni az előnyt. Egyenlő létszámnál aztán Clark maradt üresen a hazai kapu előtt, Rajna-bravúr kellett a vezetés megtartásához. Érezhetően feljebb kapcsolt az Innsbruck, ennek a 26. percben meg is lett az eredménye; pontos passzok után Clark emelt a hálóba (1-1). Küzdött az újabb gólért a Laporte-csapat, Harty harcossága és Sárpátki cselei csaltak ki tapsot a szurkolókból. A hazai helyzeteket Wahl ziccere törte meg, szerencsére Rajna ismét a helyén volt. Csökkent az iram és a színvonal, de továbbra is izgalmas volt a mérkőzés. A 35. percben Erdély húzott kapura és csak szabálytalanul tudták megállítani. Ezt a játékrészt is létszámfölényben zárta a Volán, de az újabb két fór sem hozott gólt, sőt, Wehrs kis híján a tiroliaknak szerzett vezetést, de Rajna megmentette csapatát. A döntés az utolsó harmadra maradt.

A Fehérvár támadott, az Innsbruck védekezett és várt az adódó kontralehetőségekre. A 44. percben gyors ellenakciót vezettek a vendégek, melynek végén Yogan lőtt Rajna kapujába (1-2). Lindner kiállítása jelentette az esélyt az egyenlítésre, de Clark emberhátrányban is kilépett, szerencsére mellé durrantott. Gilberték daráltak becsülettel, ezúttal a lövésszám is rendben volt. A hatékonyság viszont ezúttal sem javult, Swette minden fehérvári próbálkozást hárított. Az 55. percben, úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés. Bishop csapott le egy eladott korongra és belőtte a harmadik vendéggólt is (1-3). Ráadásul emberelőnybe is kerültek az innsbruckiak, de elkönnyelműsködték a helyzeteiket. Két és fél perccel a vége előtt Gilbert kígyózott át a vendégvédelmen, átadására a másik oldalon Lattendresse érkezett tökéletesen (2-3). A hátralevő időben mindent megpróbált a Volán, Rajna is lekorcsolyázott, Lammers viszont üres kapus góllal végleg eldöntötte a mérkőzést (2-4). A Fehérvár ismét csak két gólra volt képes, így hiába a 45 kapura lövés, ezúttal sem sikerült pontot szerezni.

EBEL, 2680 néző. Játékvezetők: Grumsen, Piragic, Gatol, Jensen.
Rajna: 90,9% (Carruth)
K
Swette: 95,6% (Nechvátal)
Jyrkkiö, Uotila, Gilbert, Latendresse, Erdély
1
Ouellet-Blain, Lindner, Lammers, Spurgeon, Bishop
Vidmar, Harty, Vincze, Hári, Szabó K.
2
Wehrs, Pedevilla, Wahl, Clark, Yogan
Szabó D., Stipsicz, Luttinen, Music, LoVecchio
3
Nussbaumer, Guimond, Paulweber, Schennach, Poulsen
Kiss Zs., Szabó B., Sárpátki, Reisz, Kocsis
4
Huber, Sedivy, Teschauer, Bar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:32 FHA Gilbert Erdély Vidmar
1-1 25:40 HCI Clark Yogan Wahl
1-2 43:11 HCI Yogan Clark Wahl
1-3 54:07 HCI Bishop
2-3 57:39 FHA Latendresse Luttinen Gilbert
2-4 59:27 HCI Lammers
45 Kapura lövések száma 34
6 Kiállításpercek 18

A Fehérvár–Innsbruck góljai

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO INFO
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum