Sipacsov nem hajlandó játszani az AHL-ben

 

Az orosz csatár nem volt boldog, amikor megtudta, hogy a Las Vegas-i szakvezetés leküldte a farmba.

George McPhee általános igazgató a napokban kijelentette, a döntésnek nincs köze a játékos teljesítményéhez, abban szerkezeti és vezetési okok játszottak közre. Mint ismeretes, a menedzsment stratégiája a bővítési drafton három pilléren nyugodott: draftjogokat szerezni, a későbbi cserék reményében elsősorban a hátvédekre rámenni, illetve egy-egy előnyös üzletért cserében egy-egy rosszabb szerződésű játékost kiválasztani. A szaksajtó egyöntetűen nyerő taktikának értékelte mindezt, csakhogy ennek az lett az eredménye, hogy a kiválasztott keret „farnehéz” lett, 14 csatár mellett 13 hátvéd kapott benne helyet.

Az is lehet, hogy a már említett szaksajtó értékeléseiben a Vegas túlnyerte magát, ami később visszafele sült el, mindenesetre a nyáron nem sikerült a hátvédektől megszabadulni. Így érkeztünk el a múlt heti keretszűkítéshez, amelyben némi mozgás után jelenleg 10 hátvéd és 12 csatár található. Így eshetett meg, hogy a klub olyan kiváló játékosoktól volt kénytelen ideiglenesen megválni, mint az első sor centere, Vagyim Sipacsov, a jövő nagy reménysége, Alex Tuch, vagy a szintén igen tehetségesnek tartott hátvéd, Shea Theodore.

Golden Knights Sharks Hockey
Fotó: AP

Hármójukat hivatalosan leküldték a farmcsapathoz, azért éppen őket, mert az ő szerződésük volt olyan, amely mellett nem kellett őket átadólistára tenni a művelet előtt. Vagyis a többi csapat nem férhetett hozzájuk közben. A két fiatal már be is mutatkozott a Chicago Wolvesban, ketten együtt 9 pontnál járnak, pedig csak két meccsen léptek pályára. A két évre 9 millió dollárért szerződtettet Sipacsov azonban a hírek szerint nem volt ennyire szolgálatkész, ő és menedzsere nehezen emésztették meg a döntést, nem fogadták el, hogy ennek pusztán taktikai okai vannak. Az orosz center azóta visszarepült Chicagóból, ahol egyetlen meccsen sem lépett pályára, helyette Nevadában készül egyénileg. Beilleszkedését nehezíti, hogy a hírek szerint egyáltalán nem beszél angolul.

A nagyobbik baj, hogy egyelőre nem látni, mikor lesz vevő a hátvédekre. Különösen mivel a csapat már rég túladott négy legértékesebb bekkjén, amikor nyáron Trevor van Riemsdyk a Carolina Hurricaneshez, David Schlemko a Montreal Canadienshez, Marc Methot a Dallas Starshoz, Alekszej Jemelin a Nashville Predatorshoz került. Sipacsovnak tehát várnia kell, ami pedig rendszerint nem tesz jót egy játékos idegeinek sem. A csapat történelmi tettet hajtott végre, amikor az első két meccsét megnyerte, de az ezeken kapott 74 kapura lövés jelzi, hosszú távon nem biztos, hogy fenntartható a tempó. A Vegas kedden játszik először hazai pályán, a szervezőktől most nem várható akkora durranás, mint általában, hiszen a mérkőzés az egy héttel ezelőtti tragédiáról való megemlékezésről szól. Az ellenfél az Arizona Coyotes lesz.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk