Nathan Walkert felhívta a miniszterelnök

 

Az NHL első ausztrálja első meccsén meglőtte első gólját, Malcolm Turnbull kormányfő telefonon gratulált neki.

Ausztráliában nem túl népszerű a jégkorong, így annál nagyobb figyelem kísérte az ország első NHL-esének pályára lépését. Nathan Walker a Washington Capitals második meccsén kapott lehetőséget, amikor a fővárosi csapat a Montreal Canadienst fogadta. Az USA-ban népszerű sportágakból ismert sportolók, az NBA-ben, NFL-ben és PGA-ban szereplő kosarasok, focisták és golfozók már a meccs előtt külön videóüzenetben gratuláltak neki.

A meccsre természetesen átruccantak a szülők, sőt, egy népes baráti társaság is, akik önfeledten örültek a második harmad végén, amikor Walker gólt szerzett. A történetnek azonban még nem volt vége, az esetet a legmagasabb politikai szinteken is szorosan követték, így a meccs másnapján az ausztrál miniszterelnök is felhívta a játékost, hogy gratuláljon és személyesen is meghallgassa pályafutásának hihetetlen történetét.

A beszélgetésből az is kiderült, hogy a játékos már korábban beszélt Ausztrália Washingtonba akkreditált nagykövetével, aki szintén gratulált a játékosnak. Feltehetően nem találnák ki, hogy hívják a jelenleg legmagasabb presztízsű pozícióban dolgozó ausztrál diplomatát, ezért inkább eláruljuk: az ő neve Mr. Joe Hockey. Így kerek ez a történet.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk