Fehérvár AV19–Villach 3-0

   

A magyar EBEL-csapat kapott gól nélkül verte az első két fordulóban százszázalékos teljesítmény nyújtó VSV-t.

A Vienna Capitals elleni fiaskó és a zágrábi bravúrgyőzelem után a szezont két hazai győzelemmel és maximális hat ponttal kezdő Villach látogatott az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba, soraikban a korábbi fehérvári közönségkedvenc centerrel, Andrew Sarauerrel. Egy másik magyar válogatott támadó viszont hiányzott a jégről, Kóger Dániel részleges szalagszakadás miatt több hétre kidőlt. Nagy elánnal kezdett a Fehérvár, Kickert kapust gyorsan bemelegítették Latendresse-ék. A 6. percben fordult a kocka, Sárpátki ment ki bottal akasztásért, de Rajna kiválóan védett, sikerült kapott gól nélkül átvészelni az emberhátrányt. A harmad felénél Latendresse is kiült két percre, közel jártak a gólhoz az osztrákok, de hol Rajna, hol a szerencse segítette a Volánt, csak kapuvasig jutott a VSV. Egyenlő létszámnál az erőviszonyok is kiegyenlítődtek. A Fehérvár sokat korcsolyázva és erőszakosan letámadva elfojtotta a vendégakciókat. Luttinen kis híján a vezetést is megszerezte, de Kickert hárított. Bár gól nélküli döntetlennel mehettek pihenni a csapatok, jó kis első harmadon voltunk túl.

Rajna-védéssel, majd fehérvári dominanciával indult a középső játékrész. Előbb Luttinen lőtt kiszorított helyzetből, majd a kipattanót Sárpátki húzta az üresen tátongó kapu mellé. Vincze bombája következett, a megzavarodott osztrákok csak kapusuknak köszönhették, hogy nem kerültek hátrányba. A lendületet Szirányi kiállítása törte meg, Schlacher lövésénél pedig ismét a kapuvas hárított. Szerencséje volt a Volánnak, de megdolgozott érte, közben a közönség azért tüntetett, mert Erdélyt kétszer is eltüntették gyanús körülmények között, de kiállítás egyikért sem járt. Átvették az irányítást a vendégek, de Rajnán nem tudtak túljutni. A 35. percben aztán LoVecchio startolt rá a saját maga által belőtt, palánkról visszapattanó korongra, és a kaput megkerülve Kickert segítségével megszerezte a vezetést (1-0). A gól után jöhetett az első fehérvári fór a mérkőzésen, de nem sikerült növelni az előnyt. A harmadot vendéghelyzetek, Rajna-védések és egy kisebb kakaskodás zárták.

A Villach küzdött az egyenlítésért, de a fehérvári letámadás már a saját harmadukban is többször zavarba hozta őket. És ha a védelmen át is jutottak, még mindig ott volt Rajna, aki magabiztosan hárította a felé szálló korongokat. A 44. percben újabb vendégelőny következett, szerencsére nem sokáig, Beach fogta be szabálytalanul Latendresse ütőjét, ő is mehetett a büntetőpadra. Négy a négy ellen még inkább felgyorsult az amúgy is jó iramú mérkőzés. Erdély már visszajött, mikor Brunner üres kapura lőtt, de ezúttal is a vasat találta telibe. A másik kapunál Reisz került helyzetbe, majd küzdött nagyot, kiállítás lett a jutalma. Az újabb emberelőnyből sem hozott gól. A hangulat fergeteges volt, LoVecchio pedig tett róla, hogy még nagyobb hangzavar legyen. Az 54. percben középre húzott, majd hatalmas gólt ragasztott Kickert kapujába (2-0). A vendégek belőtt korongokkal próbálták visszahozni az elúszóban lévő meccset, Rajna azonban minden próbálkozásukat hárította. A végén Kickert is lekorcsolyázott, Erdély korongot szerzett és a játékvezetőt is megkerülve, üres kapus góllal lezárta a mérkőzést (3-0). Rajna shutouttal zárt, a Volán pedig visszacsempészett valamit a régi szép időkből; sokat korcsolyázva, hatvan percig keményen és fegyelmezetten játszva, kiváló egyéni teljesítményekkel vette el a Villach veretlenségét.

Fotó: Mudra László - MJSZ

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Kicsit nőtt az önbizalmunk az utóbbi két meccsen

 

A borzalmas kezdés után két bravúros győzelmet aratott Benoit Laporte csapata.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár AV19): Elégedett vagyok az emberhátrányos játékunkkal, de az előnyökkel sajnos nem. Ettől függetlenül a játékosaim nagyon keményen küzdöttek, pedig egy erős ellenféllel álltunk szemben. A kelleténél több időt töltünk a saját harmadunkban, de a srácok jól dolgoznak a védekező zónában. Kiváló volt a kapusteljesítményünk, és erre a játékra lehet építeni a jövőben. Kicsit nőtt az önbizalmunk az utóbbi két meccsen, ami mindenképpen jót tesz a csapatnak.

Greg Holst (vezetőedző, Villach): Nagyon gyors mérkőzés volt, több nagy gólszerzési lehetőségünk is volt, de mégsem tudtunk betalálni. A Fehérvár kapusa nagyon jól játszott. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy jó csapatunk van, kemények voltunk és gyorsak, ám nem tudtunk betalálni, és gól nélkül nem lehet meccset nyerni. De vasárnap jön a következő találkozó, amin javíthatunk. Vasárnap Linzben fogunk játszani, ami nagyon nehéz mérkőzés lesz, majd kedden érkezik hozzánk a Klagenfurt, a nagy riválisunk, csütörtökön pedig a Salzburggal játszunk, szóval nem lesz egyszerű, de annál szórakoztatóbb lesz.”

Forrás: fehervarav19.hu

EBEL, 3058 néző. Játékvezetők: Smetana, Fichtner, Kaspar, Soós.
Rajna: 100% (Scola)
K
Kickert: 92,0% (Herzog)
Vidmar, Szirányi, LoVecchio, Latendresse, Luttinen
1
Bacher, Glenn, Beach, Sarauer, Leiler
Jyrkkiö, Uotila, Erdély, Music, Gilbert
2
Shields, Brunner, Petrik B., Flick, Petrik N.
Szabó D., Harty, Vincze, Kocsis, Szita
3
Schlacher, Stebih, Lanzinger, Walter, Verlic
Stipsicz, Sárpátki, Reisz, Szabó K.
4
Alagic, Platzer, Antonitsch
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 34:39 FHA LoVecchio Gilbert Vidmar
2-0 53:04 FHA LoVecchio Music
3-0 57:40 FHA Erdély Latendresse
26 Kapura lövések száma 39
8 Kiállításpercek 8

A Fehérvár–Villach videó-összefoglalója

   

Jeff LoVecchio és Erdély Csanád kiváló munkái mozgóképen.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum