Erdélyi túrával kezd az Erste Liga címvédője

   

Tavaly nem hozott sok szerencsét a hazai pálya Mihály Árpádéknak, az idei szezon első meccsén rögtön a háromszoros bajnok DVTK ellen javíthatnak a mérlegen.

Brassóban új fejezetet nyitottak, amikor megváltak a liga egyik legjobb párosától. Tomás Klempa és Ian McDonald 124 pontot hoztak össze, a házi kanadai tabellán utánuk következő öt játékos összesen jutott el 128-ig. Idén egyikük sincs a csapatnál, ettől azonban nem biztos, hogy gyengébbek lesznek. Egyrészt a helyükre jó légiósok érkeztek, másrészt talán az összteljesítménynek is jót tesz, ha nem ennyire egyenlőtlenül oszlanak el a pontok csapaton belül. Mint azt már megírtuk, a Corona számára az elsődleges feladat a hazai mérleg javítása lesz, tavaly mindössze három ponttal értek el többet otthon, mint idegenben. Ha ezen tudnak változtatni, akkor a végelszámolásnál is komolyan kell számolni velük.

Elsőre nem akármilyen ellenféllel szemben bizonyíthatják, hogy várat akarnak építeni a brassói jégpályából, hiszen a nyitó fordulóban a háromszoros címvédő DVTK érkezik. Miskolcon ráadásul semmi ok az aggodalomra, a magot sikerült egyben tartani, fontos posztokon pedig jelentősen erősített a csapat. Az Adorján Attila, Kiss Bence alkotta páros a tavalyi szezon legjobb kapusduója volt, a védelmet sikerült fizikailag megerősíteni, a legmélyebb magyar csatárkontingenssel rendelkező csapathoz pedig érkezett Vas János, Tóth Gergő és Köllő Roland, miközben számottevő veszteséget csak Sági Martin távozása jelentett. Így minden esélyük megvan arra, hogy akár negyedszerre is bajnokok legyenek.

A Brassó már túl van a román bajnoki nyitányon, mindkétszer magabiztosan győzte le a Steauát, hétfőn 9-2-re, kedden 10-3-ra. Pénteken nem nüansznyi lesz a különbség a feladat nagyságát tekintve, de ezzel a második brassói szezonját kezdő Martin Lacroix vezetőedző is tisztában van, aki a csapat honlapjának nyilatkozva a következőket mondta: „Nagyon örülök, hogy végre kezdődik az Erste Liga szezonja. A DVTK az elmúlt három évben bajnok lett, nagyon jó alakulat, de azt gondolom, nekünk is jó csapatunk van. Meglátjuk, mire megyünk egymással. Vannak új játékosaink, az utolsó kettő az utolsó pillanatban érkezett meg Brassóba, de péntek este mindenki jégen lesz, aminek nagyon örülünk. Tavaly a miskolciaknak kanadai edzőjük volt, idén finn mester irányítja őket, gyors játékra számítok, mivel az ellenfélnél sok jól korcsolyázó hokis van. A saját játékunkra kell koncentrálnunk, meglátjuk, hogy alakul a mérkőzés, remélem, sikerül valami gyönyörű eredményt elérni. Nehéz lesz a Steaua elleni meccsek után felkészülni egy egészen más kaliberű csapatra. A mi játékosaink számára az a két meccs az összeszokásról szólt. Pénteken másik meccs lesz, egy sokkal keményebb ellenféllel kell szembenéznünk, azt hiszem, lesz esélyünk a győzelemre.”

A csapat honlapjának nem csak a vezetőedző, de az egyik legújabb szerzemény, a lett Maksims Sirokovs is nyilatkozott: „Örülök, hogy itt lehetek Brassóban. Mindenki új számomra, a csapattársak, a jégpálya, általában minden. Ez az első alkalom, hogy Romániában vagyok, egyelőre semmit nem tudok az Erste Ligáról, azon kívül, hogy pénteken kemény meccset játszunk a bajnok DVTK-val. Fizikailag, egyénileg felkészült vagyok, de a csapattal nem sokat tudtam gyakorolni, időre van szükségem a beilleszkedéshez. Ez természetesen nem fog megakadályozni abban, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek azért, hogy segítsem a csapatomat, hogy a legjobb hokimmal rukkoljak elő. Az orosz hokin nőttem föl, így először elsősorban a védekezésre koncentrálok, de idővel a támadásokat is szeretném aktívan segíteni.”

A védelemmel a két csapat tavalyi első találkozóján sem volt gond Brassóban, hiszen a DVTK csak 1-0-ra tudott nyerni. Az első meccsek mindig nehezek, erről beszélt Mikael Tisell, a miskolciak vezetőedzője is a csapat honlapjának: „Igazából még nem ismerem az Erste Liga mezőnyét, így az első két ellenfelünket sem. Láttam néhány korábbi mérkőzés felvételét, az nyújtott némi általános képet, de a hosszú utazás arra is lehetőséget nyújt, hogy néhány tavalyi mérkőzés elemzésével pontosabb képet kapjunk. Mindenre és mindenki ellen felkészültünk! Az előző évi tapasztalatok azt mutatják, hogy a Corona erősebb a Sportklubnál, de az első találkozók mindig szoros csatát hoznak. Hosszú idénynek nézünk elébe, szeretnénk jól rajtolni. Jelenleg csak egy biztos, két kemény találkozó vár ránk.”

DVTK mez 2017_18

Brassó–DVTK Jegesmedvék 0-3

   

Az Erste Liga címvédője kapott gól nélküli sikerrel nyitotta az új szezont.

A háromszoros MOL Liga-győztes DVTK Jegesmedvék brassói vendégjátékával indult a bajnokság 2017/18-as szezonja. Sokáig úgy tűnt, az első harmad nem hoz gólt, ám Pavuk Attila 33 másodperccel a játékrész vége előtt vezetéshez juttatta a miskolciakat. A 36. percben kétgólosra nőtt a vendégek előnye: Kulmala góllal debütált az Erste Ligában. A záró harmad elején komoly lehetőséget nyílt a Brassónak a szépítésre, amikor Vas János 2+2 perces büntetést kapott magas bottal való játékért. A kék-sárgák nem éltek a lehetőséggel, a véghajrában pedig emberelőnybe került a DVTK, amit Vas révén kihasznált. A DVTK Jegesmedvék 3-0-ra győztek, Adorján Attila 24 védéssel zárt hibátlanul. Szombaton Csíkszeredában lépnek jégre Tisell játékosai, míg a brassóiak legközelebb szeptember 16-án játszanak a Fehérvári Titánokkal.

A DVTK továbbra is meghatározó erő a ligában

 

A Brassó edzője úgy látja, a DVTK ismét nagyon erős ellenfél lesz mindenkinek.

Martin Lacroix, vezetőedző, Corona Brassó: “Nagyon jó csapat ellen játszottunk. A DVTK ebben az évben is a legjobbak között lesz. Voltak jó periódusaink, és a mérkőzés második felében dominálni is tudtunk, de nem tudtunk gólt lőni. Szerettünk volna nyerni a saját közönségünk előtt a bemutatkozásunk alkalmából, de végül vesztettünk egy olyan csapat ellen, amelyik továbbra is meghatározó erő lesz ebben a sorozatban. Egy kis idő kell még, hogy igazán homogén csapatot alkossunk, hiszen néhány kulcsjátékos az utolsó napokban érkezett meg Brassóba és ilyen rövid idő alatt nehéz összeszokni. Mostantól a jövő szombati mérkőzésre koncentrálunk, hosszú még az idény, biztos vagyok benne, hogy igazi csapatunk lesz.”

Mikael Tisell, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Nagyon nehéz mérkőzés volt, olyan volt, mint amikor két jó boxoló mérkőzik meg egymással a ringben. Elég lassan kezdtünk, aztán a meccs második felére felgyorsultunk. A győzelem kulcsa az volt, hogy mi szereztük az első két gólt, aztán a harmadik harmadban ki tudtunk védekezni egy négy perces emberhátrányt. Jók vagyunk emberelőnyben, és ez természetesen nagyon fontos a csapat eredményessége szempontjából. Örülök a három pontnak. Nagyon jó dolog a szezon nyitányán nyerni, lendületet ad,, erősíti az önbizalmunkat a szerzon hátralevő részére.”

Erste Liga, 1400 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Rédai.
Polc: 87,5% (Tőke)
K
Adorján: 100% (Kiss)
Sirokovs, Filip, Gliga, Walls, MacMillan
1
Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi
Nagy I., Stoflet, Mihály Á., Saluga, Tranca
2
Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Tóth A.
Bíró O., Bors, Bíró G., Bíró M., Zabludovszkij
3
Vojtkó, Gőz, Sakaris, Kulmala, Ritó
Nagy Cs., Balázs, Péter, Mihály E., Zsók
4
Bernáth, Karda, Albert, Tóth G., Köllő
Martin Lacroix
E
Tisell Mikael
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:27 MIS Pavuk Vas Tóth A.
0-2 35:51 MIS Kulmala Sakaris Rantanen
0-3 57:05 MIS PP Vas Rantanen Láda
30 Kapura lövések száma 24
6 Kiállításpercek 10

A Brassó–DVTK összefoglalója

   

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum