A Colorado továbbra is árulja Duchene-t

 

Jelentkező van a játékosra, az ár azonban irreális.

Joe Sakic, a Colorado menedzsere továbbra sem tett le arról, hogy elcserélje egyik legjobb játékosát, Matt Duchene-t, akivel kapcsolatban így nyilatkozott a Denver Postnak: “Minden nap ajánlatokat hallgatok meg, és azon gondolkodom, hogyan lehetünk jobbak. Neveket nem mondhatok, de ha van olyan ajánlat, ami tetszik, akkor megnézzük és elemzünk. De ez nem jelenti azt, hogy nem számolunk vele egyáltalán, Duchene ugyanis itt van az edzőtáborban, velünk készül.”

A 2009-es draft harmadik választottja azonban, aki 572 meccsen 418 pontot ? közte 174 gólt ? szerzett eddig, úgy látja, a csapat nem számol vele egyáltalán. Hiába tagja a keretnek, a munkájára és a felkészülésére kihatnak az állandó hírek, híresztelések. Szeretné, ha minél hamarabb lezárulna az ügye. Arról beszélt a minap, hogy vagy teljes bizalmat akarna, vagy cseréljék el záros határidőn belül, hogy fejben is ott tudjon lenni az edzéseken.

Duchene szavaira Sakic is reagált. Annyit mondott, hogy a játékosnak kell eldöntenie, mit akar. Nyilvánvaló, hogy Duchene játszana: vagy Denverben, vagy egy másik csapatban. Legújabban már jobban szeretne máshol, ám Sakic irreális pénzt kér érte, így gondolkodás nélkül visszadobott eddig minden megkeresést. Felmerül a kérdés, hogy mi lehet ennek a vége. Először is az, hogy a 26 éves játékos kitölti a szerződését, ami 2019-ig szól, majd korlátlan szabadügynökként ingyen távozik. Ezt senki sem óhajtja, sem Sakic, sem a csapat, sem a szurkolók. Másodsorban az jöhet szóba, hogy a menedzsernek engednie kell. Ez az, amire eddig képtelen volt Sakic. Ezzel saját maga alatt is vágja a fát, mert egyrészt telik az idő a szerződésből, másrészt az NHL minden menedzsere tudja, hogy Sakic szabadulna Duchene-től, ami eleve lefelé nyomja az árat.

Bármi is lesz a coloradói belharc vége, egy dolog biztos máris. Sakic hiába volt zseni a jégen, az íróasztal mögött még nem annyira bizonyított. Azaz a jövőjét menedzserként nagyban befolyásolja, hogy hogy jön ki ebből a sztoriból.

duchene

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum