Vay Ádám a Wild győztes csapatában védett

 

A Minnesota edzőtáborában továbbra is jól szerepel az egykori debreceni kapus, nagy védésekkel győzelemre vezette a Zöldeket.

Július 13-án ér véget a Minnesota fejlesztő edzőtábora, ahová idén is meghívót kapott Vay Ádám. A 23 éves hálóőr a táborban mutatott teljesítménye után eddig is rengeteg pozitív visszajelzést kapott, tegnap pedig élesben is megmutatta magát. A Team Green tagjaként győzelemre vezette csapatát a Team White ellen.

A Zöldeknél Déreck Baribeau kezdett a vasak között, aki két gólt kapott a lecseréléséig. Vay Ádám a találkozó második felében lépett jégre, és több kulcsfontosságú védéssel járult hozzá az 5-3-as győzelemhez. Vay mellett a Team Green sikeréért Sam Anas tette a legtöbbet, aki két gólt szerzett az összecsapáson.

Vay Adam 2017 Wild

Akárcsak Vay, Anas is rengeteg dicsérő szót kapott, nemcsak a találkozó után, de az egész felkészülés alatt. A tavalyi szezonban Anas az Iowa Wild harmadik legeredményesebb játékosa volt, de -17-es mutatóval a legrosszabb az egész csapatban. Most azonban nemcsak az offenzív képességeivel, de a feljavult védekezésével is ki tudott tűnni a mezőnyből.

Mértékadó informátorok szerint Vay Ádám esélyes arra, hogy a Minnesota Wild AHL-es farmcsapatában, az Iowa Wildban kezdje a szezont, de ehhez hozzá kell tenni, hogy ez tavaly is így volt, és a tengerentúli ligarendszerekben pillanatonként változik a helyzet. Nyilvánvalóan az sem jelent csalódást, ha októberben az ECHL-es csapat kapujában találja magát a magyar kapus. Az ő posztján csak nagyon lassan lehet felfelé lépdelni a ranglétrán, kiváltképp nem draftolt játékosként.

Mindenesetre a jelenlegi tábor zárásaként tartanak még egy házi edzőmeccset, ahol Vay újra bizonyíthat.

Az első edzőmérkőzés összefoglalójában Vay Ádám a 36-os fehér csatár büntetőjének hárításával mutatkozik be, utána látható még néhány jelenetben.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum