McDavid a legjobban fizetett játékos

 

Az Edmonton kapitánya nyolc szezonon keresztül évi 12,5 millió dollárt kap.

Peter Chiarelli nem beszélt a levegőbe, amikor azt mondta, hogy az NHL történetének legjobban fizetett játékosává teszi Connor McDavidet. Az idei szezon pontkirálya és legértékesebb játékosa nyolc évre szóló, kereken 100 millió dolláros szerződést írt alá, ami évi 12,5 milliót garantál számára a 2018/19-es szezontól a 2025/26-os végéig. McDavid fizetésével az Edmonton bérkeretében 23 millió dolláros hely maradt. Peter Chiarelli menedzsernek ide kell beszorítania még az idei szezon előtt Leon Draisaitl fizetését, a következő holtszezonban pedig olyan játékosokét, mint Ryan Strome, Anton Szlepisev és Darrell Nurse.

Arizona Coytoes v Edmonton Oilers

A szerda második legnagyobb bérét Alex Galchenyuk, a Montreal játékosa kapta, aki három évre kötelezte el magát a kanadai klubhoz, évi 4,9 millióért. A Habs és Galchenyuk szerződése bizonyos szempontból meglepetés, mert Marc Bergevin menedzser hetek óta  többször próbálta elcserélni játékosát. Ez azonban még könnyen megtörténhet a holtszezonban, a kontraktus ugyanis semmilyen záradékkal nem rendelkezik, ami ezt akadályozná. Ha Galchenyuk mégis marad, akkor kijelenthető, hogy a Montreal ezzel a szerződéssel készen van a következő szezonra. A csapat mind a 22 játékosának van szerződése, és még egyet igazolhat is, hogy maximálisan feltöltse a keretet, amire 9 millió dolláros szabad helye van.

Hároméves szerződést kötött Jesper Fast, a Rangers szélsője. A svéd összesen 5,55 millió dollárt keres, ami évi 1,85 milliót jelent számára. A New York-i klubnak már csak egy játékossal kell megegyeznie, Fast honfitársával, Mika Zibanejaddel, aki döntőbírósághoz fordult fizetése ügyében. Ha az arbitráció előtt megegyezik Zibanejad és a Rangers a bérről, akkor maximum 5,5 milliót kaphat, ennyi mozgástere van ugyanis Jeff Gorton menedzsernek.

A nap meglepetését Reto Berra és az Anaheim szállította. A svájci hálóőr áprilisban hároméves szerződést kötött a Fribourg-Gotteron csapatával, de most visszatért Észak-Amerikába, és egy évre a kaliforniai csapathoz igazolt. A szerződés részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Ezek voltak a legfontosabb üzletek szerdán. Aki a teljes listát szeretné áttekinteni az ide kattintson.

mcdavid trophies

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum