Derek Ryan annak is örült, hogy ott lehetett

   

Az egykori fehérvári csatár azelőtt nézőként leste a vörös szőnyegen Crosbyékat, az idei NHL-gálán saját jogán vonult be rajta.

A bővítési draft mellett az egyéni legjobbaknak járó trófeákat is átadták Las Vegasban. A Bill Mastertonról elnevezett díj annak a sportolónak jár, aki a kitartás, a sportemberi nagyság és a hoki iránti elhivatottság leghitelesebb megtestesítője az adott szezonban. Három jelölt közül választhattak a szavazásra jogosultak: az első végül Craig Anderson lett, de rajta és Andrew Coliagnón kívül ott volt Derek Ryan is, aki öt évvel ezelőtt még Székesfehérváron jégkorongozott.

ryan

Az nhl.com vonatkozó cikke így is kezdődik: “Magyarországról az NHL-be, a széléről ráállni a vörös szőnyegre”. Ryan az újságnak a következőket nyilatkozta: “Kicsit nem ide illőnek érzem magam. Néhány évvel ezelőtt még az európai ligákban vívtam a csatáimat, most meg hirtelen az NHL-díjátadón találom magam. Mintha bejött volna a piros hetes. Fehérvár egy kisváros, Budapesttől 45 percnyire. Magyarországon élve és egy idegen ország bajnokságában játszva nehéz volt közelinek érezni magamhoz az NHL-t. Előtte Edmontonban négy évig éltem a leégett egyetemisták életét, így örültem, hogy végre pénzt keresek, nem sokat törődtem az NHL-lel. Azért fizettek, hogy hokizzak ? ez minden játékos álma.”

Derek Ryan megcsinálta: az idén 67 meccsen jutott szóhoz a Carolinában, amelyeken 11 gólt lőtt és összesen 29 pontot szerzett.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum