Itt az ideje felszállni a Subban-vonatra

   

Ritka, amikor egy egykori kapus egy számára vadidegen hátvédet vesz a védelmébe, de Corey Hirsch a minap ezt tette a The Score hasábjain.

Az ügy közvetlen előzménye, hogy John Scott, a közönségkedvenc verőember a minap kendőzetlen őszinteséggel fejtette ki véleményét a Nashville egyik sztárjáról, P.K. Subbanről. Egészen pontosan a következőket mondta: ?Nem szeretem. Szerintem egy rakás hulladék, amit csinál a jégen.? Ezek után jöjjön az olimpiai ezüst- és világbajnoki bronzérmes kapus véleménye:

?Emlékszem, amikor P.K. Subbant először láttam játszani.

Néhány évvel ezelőtt történt, a kanadai juniorválogatott számára figyeltem meg egy kapust Belleville-ben. Akkoriban Subban a helyi csapatban, a Bullsban játszott, és őt is figyeltük mint feltörekvő tehetséget.

Subban kitűnt, valahányszor a jégre lépett. Nála volt a korong, vagy elvesztette azt, visszaszerezte, elesett, felkelt, majd adott egy zseniális passzt, amiből gól született. Izgalomba hozott, valósággal hipnotizált a játéka, amely ugyanakkor egy kicsit rémisztő is volt. Jó vagy rossz, de valami mindig történt P.K. körül. Végül inkább őt figyeltem, nem a kapust, akit kellett volna.

subban1

Ismerősen hangzik?

P.K. a jégen kívül is éppen olyan fickó, mint a jégen, és az NHL-nek több ilyen játékosra lenne szüksége. Subban eladhatóbbá teszi a játékot. Az NHL-től azt várják, hogy szórakoztató legyen, hokimeccset azért is néz az ember, hogy kiszabaduljon a való élet jelentette nyomás alól.

A hokisok persze sportolók, de gyakran megfeledkezünk arról, hogy ők ugyanakkor a szórakoztatóipar részei is. Az emberek fizetnek azért, hogy láthassák őket játszani és szórakozzanak ? és Subban megbízhatóan teljesít, míg az NHL többnyire nem.

subban_titans

Kevesen voltak előtte ilyenek, Jeremy Roenick jut eszembe. De ahogy barátom, Tyson Nash mondja, Subban jótékonysági tevékenysége az, amitől az ember végképp leteszi a haját. Ámulatba ejtő az a pozitív energia és jószándék, ami a közösség felé árad belőle.

Természetesen ez a fajta rivaldafény vonzza a gyűlölködőket is. P.K. tele van energiával, nem mindennapi jelenség, aki még nem találkozott olyan kamerával, amit ne szeretett volna. A Subban-vonat soha nem áll meg, ezért aztán néha még a csapattársai számára is fárasztó lehet az a figyelem, amit magára von. Személyes véleményem szerint ez volt az egyik oka annak, amiért menesztették a Montréal Canadienstől.

A liga néhány nagy öreg hátvédje sem kedveli, mert szembemegy azzal a képpel, aminek megőrzésén ők olyan keményen fáradoztak: hogy senki nem lehet nagyobb a csapatnál. Ez a konzervativizmus még az NHL legelső éveiből származik.

subban_prince

Egyszer a Hall of Fame-tag, Dave Taylor mondta nekem, hogy mindenki a Montréal Canadiens játékosa akar lenni. Azok igazi gentlemanek, mindig jól öltözöttek, nem mondanak soha egy árva szót sem, viszont akár kezet is fognak veled, miután szétrúgták a seggedet.

Még manapság is szükségünk van ezekre a csendes úriemberekre a játékunkban, ez nem is kérdés. Ők jelentik az alapot, amire ez a játék épült. Mégis, tegye fel a kezét, akit már untattak halálra az egy kaptafára készült játékosinterjúk, amelyekben monoton hangon ugyanazokat a kliséket hallani. Én azonnal elkapcsolom a tévét, ha egy játékosinterjú közben előjönnek ezek a régi panelek.

Akár tetszik, akár nem, itt az ideje, hogy felszálljunk a P.K. Subban-vonatra. Soha nem áll meg ? és az NHL csak jobb tőle.”

subban2

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum