Az EBEL az Alpesi Ligába küldené a Ljubljanát

   

Tizenegy idény után szlovén csapat nélkül maradhat a liga, bár az Olimpija még küzd a forrásokért.

A napokban a Salzburger Nachrichten című osztrák napilapnak nyilatkozott Peter Mennel, az EBEL elnöke: “A többi csapattal együtt úgy döntöttünk, hogy egy 14-es mezőny egyelőre túl sok lenne a ligának. Éppen ezért a Ljubljana két évre az Alpesi Ligába megy, és ezen idő alatt újjászervezheti magát. A következő két évben végiggondoljuk, hogy mely csapatok jöhetnek számításba ahhoz, hogy a liga létszámát 14-re felemeljük. Beleillik az elképzeléseinkbe, hogy két év múlva 14 csapatos bajnokságunk legyen, de ezt jól elő kell készítenünk.”

A cikk szerint az Olimpijával komoly és kemény tárgyalások folytak. Először csak a szlovén csapattal zajlottak megbeszélések, ezekbe később kapcsolódtak be a többiek. A Medvescak érkezése után 13 csapatosra bővülő EBEL-ben a szabad meccsnapok körül volt a legnagyobb vita. Ezek kiküszöbölése érdekében komolyan szóba került a Jesenice felvétele is, de végül a tagok többsége azt jelezte, hogy mind a 13, mind a 14 induló túl sok lenne a jelenlegi körülmények között.

Ezzel eldőlt, hogy az EBEL 2017/18-ban pontosan ugyanazt a programot fogja követni, mint a nemrég befejeződött idényben. A 12 csapat összesen 44 fordulót játszik az alapszakaszban, majd a mezőny kettéválik, és következik a középszakasz, végül a legjobbaknak a rájátszás. A pontos menetrend nagyban függ az osztrák válogatott kijevi szereplésétől is. Amennyiben feljutnának az A csoportba, valamivel lazább lenne a program, ha nem, akkor marad az erőltetett menet, ahogy legutóbb. Hogy a magyar, illetve olasz válogatott programja mennyiben befolyásolná az EBEL menetrendjét, arról a cikk nem tett említést, ahogy a MAC Budapest kandidálásáról sem. Ugyanakkor a 12 csapatos mezőny melletti kiállás azt jelzi, idén sem veszik fel a második magyar csapatot a ligába.

Az Olimpijánál állítólag meglepetéssel értesültek a salzburgi lap cikkéről, és benne Mennel nyilatkozatáról. Marko Popovic klubelnök a Siol portálnak elmondta, “az EBEL menedzsmentjének nincsen semmilyen jogköre ahhoz, hogy egy csapatot az Alpesi Ligába vagy bármely más ligába küldjön játszani. Az EBEL menedzsmentjével folytatott legutóbbi tárgyalásaink után azt erősítették meg számunkra, hogy a legközelebbi ligaülésre az április 26-án kerül sor, amelyen a klubunk is részt vesz. Ez az ülés dönt a következő évi versenyről és a kiírásról. Eddig az időpontig kell megfeleljünk a liga követelményeinek. Klubunk régóta nagy erőkkel dolgozik a város közgyűlésével azon, hogy megoldja a jelenlegi helyzetet. Közel vagyunk a megállapodáshoz néhány nagy szponzorral a következő idényre, ami a város által megígért forrásokkal együtt lehetővé tenné számunkra, hogy könnyebb szezonunk legyen. Abban a kérdésben, hogy a HDD Olimpija Ljubljana hol fog játszani a következő idényben, egyes egyedül a klub közgyűlése jogosult dönteni. A közgyűlés tisztában van azzal, hogy még egy olyan idényt, amilyen a legutóbbi volt, nem engedhetünk meg, és nem is akarunk megengedni magunknak. De senki nem tehet bennünket csak úgy bele az Alpesi Liga naptárába.” Az Olimpija menedzsmentje magyarázatot kért az EBEL vezetésétől.

Mindehhez Bojan Zajc vezetőedző ennyit tett hozzá a Jesenice elleni bajnoki döntőt követően: “Nehéz szezon van a hátunk mögött. Nincs sok időnk, ameddig meg kell feleljünk az EBEL elvárásainak. A legfontosabb számunkra most az, hogy április 26-áig mindent elrendezzünk.”

Olimpija ljubljana

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum