Botrány a 66-os miatt

 

Joshua Ho-Sang a legendás Lemieux-mezt választotta. A Pittsburgh-szurkolók kiborultak.

Joshua Ho-Sang pályafutása során mindig Mario Lemieux legendássá vált 66-os számában játszott. Az Islanders újonca az NHL-be lépve sem akart megválni az ikonikus dupla hatostól, és alig egy hete ebben játszotta első meccsét, majd néhány nap múlva megszerezte első gólját. A mezszámválasztás megosztotta a szurkolókat, voltak, akik szerint ez tiszteletlenség az egykori pittsburghi kapitánnyal szemben. Utóbbi csoportba nyilván a Penguins rajongói tartoznak.

Ho-Sang nem érti az őt ért támadásokat: “Furcsa számomra a szurkolók reakciója, mert ezt hordtam az ifiben és a juniorban (Windsor, OHL), és soha nem kaptam semmilyen negatív visszajelzést. Erre belépek az NHL-be, és kapok egy csomó negatív kritikát. Rosszul esett. Azt gondoltam, a mez viselése egyértelművé teszi, hogy ez nem tiszteletlenség, hanem az ellenkezője. Lemieux példakép számomra, akire egész életemben felnéztem a jégen és a jégen kívül is. Betegsége utáni visszatérése egyedülálló volt, és nemcsak engem inspirált, hanem mindenkit. Egyébként ha Lemieux megkérne, hogy tegyem le, megfontolnám.” Lemieux még nem nyilatkozott az ügyben.

Josh-Ho-Sang

A 2010/11-es szezonban mindössze három meccs erejéig játszott T. J. Brodie a Calgary 66-os mezében. Az első éves hátvédnek keményen nekiment e a Pittsburgh Post-Gazette, ami miatt a következő szezonban Brodie már 7-es számmal a hátán folytatta.

Nem kérdés, hogy Lemieux mezszáma legalább olyan ikonikus, mint Gretzky 99-ese, Howe 9-ese, Orr 4-ese vagy a maiak közül Jágr 68-asa. Mégis: ezek közül csak a Gretzkyé lett visszavonultatva az egész ligában, a többi mezszámra ez nem vonatkozik, bárki hordhatja őket, amire volt is példa. Gretzkyvel egy időben például egy darabig 99-es mezben játszott Rick Dudley és Wilf Paiement is. Sőt az ezredforduló idején nem csak Lemieux volt 66-os felsőben, hanem Yanick Dupre, Milan Novy és Gino Odjick is.

Végül ne felejtsük el, hogy bármennyire is hőbörögnek a Pens drukkerei, ilyen alapon megtehetnék ezt a Detroit szurkolói Howe miatt, vagy a Boston fanjai Orr végett. Hiszen kilences mezben olyan egyéniségek száguldoztak a jégen később, mint Mike Modano, Andy Bathgate és Glenn Anderson, míg a négyest mezt olyan legendák tették naggyá még, mint Rob Blake, Vinny Lecavalier és Scott Stevens.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum