Továbbjutó helyre léphet a Fehérvár

   

Hárompontos győzelemmel a nyolcadik helyen zárhat szombat este a Fehérvár.

Karácsony előtt egyszer már bejött a Fehérvárnak a Znojmo elleni oda-vissza mérkőzés, úgyhogy különösen a csütörtök esti, utolsó pillanatban, ám a legjobbkor érkezett felszabadult és eredményes játék fényében ismét reménykedhetünk abban, hogy sikerülhet a bravúr, három nap alatt kétszer is legyőzni a cseh EBEL-indulót. Persze a feladat korántsem teljesíthető azzal, hogy ismét hasonló időbeosztásban jönnek a Znojmo elleni meccsek, ez legfeljebb babonának jó. Keményen meg kell dolgozni az újabb győzelemért a jégen, viszont abban legalább biztosak lehetünk, hogy Kógerék ismerik a cseh csapat elleni győzelem receptjét. A legutóbbi három Znojmo elleni mérkőzés a Fehérvár javára dőlt el, ám azt azért jó szem előtt tartani, hogy nem győzni jár a cseh városba a Volán, eddigi 14 ottani fellépéséből mindössze 4 végződött a győzelmükkel.

Márpedig a szombat esti összecsapásnak óriási a tétje. A csütörtöki győzelem megnyitotta az utat a Volán számára felfelé. Dacára az eddigi nem túl jó mérlegnek a középszakaszban, a csapat feljött a negyedik helyre, mindössze 3 pontnyi hátrányban a még negyeddöntőt érő második helyhez képest. Abban a pozícióban pedig történetesen épp a Znojmo található, akit egy rendes játékidőben aratott győzelemmel mind az egymás elleni eredmények, mind a jobb gólkülönbség miatt megelőzne a Fehérvár. Mivel a Villach csak vasárnap játszik a Graz ellen, ez egyben azt is jelentené, hogy a szombat estét a rendkívül motiváló második helyen tölthetné a csapat ebben az esetben. Bármi is lesz azonban a vasárnapi Villach–Graz eredménye, annyi egészen biztos, hogy jelen pillanatban a Fehérvár ismét a saját kezében tartja a sorsát. Ha mostantól minden meccset megnyeri, kezdve a znojmóival, akkor negyeddöntős. Ismét itt van tehát egy újabb esély, ragadjuk meg!

Koger D AVSVSV 2016_17

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Znojmo–Fehérvár 3-1

   

Znojmói vereségével nehéz helyzetbe került a Fehérvár.

Nem sikerült megismételni a karácsony előtti duplát, két nappal súlyos fehérvári veresége után alaposan visszavágott a Znojmo. 7 perc és 14 másodperc után eldőlt a szombati meccs sorsa. Ekkor szerezte meg a vezetést a Znojmo, és a hátralevő időben ki sem adta azt a kezéből. A 16. percben megduplázták az előnyt, a 27. percben pedig már hárommal mentek. Sofron a 28. percben szépített, de több gól nem esett, 3-1-re nyertek a csehek. Jóval több kapura lövést jegyeztek fel a mieink neve mellé, de ezúttal hiányzott a csütörtökön látott pontosság és magabiztosság. Ugyanakkor a védőmunka és a kapusteljesítmény sem volt most annyira hatékony nálunk, mint két napja.

A vereség a lehető legrosszabbkor jött. A Volán ezzel visszacsúszott az 5. helyre, de ami még rosszabb, 4 mérkőzéssel, azaz 12 megszerezhető ponttal a középszakaszvége előtt 6 pontnyira került a negyeddöntőt érő második hely. Nagyon nehéz lesz innen a rájátszásba jutni, a Fehérvár sorsa ezzel végérvényesen mások kezébe került. Sajnos sokadszor nem tudott élni a kapott lehetőséggel a csapat, ennek az okain majd mindenképpen el kell gondolkodni ha vége lesz a szezonnak, akár sikerül a rájátszásba jutni, akár nem.

Nem tudtunk elég gólt szerezni

 

Benoit Laporte vezetőedző a csapathonlapon értékelte a Volán znojmói zakóját.

“Úgy gondolom, az első harmadban erősen kezdett a Znojmo, de a mezőnyjátékban végig felvettük velük a versenyt. Sajnos két könnyű gólt engedtünk az ellenfélnek, és hiába voltunk jobbak a második és harmadik játékrészben, nem tudtunk elég gólt szerezni. Ugyanaz a problémánk, mint a szezon nagy részében, kialakítjuk a helyzeteket, de a befejezés nem sikerül. A srácok nagyon csalódottak, hiszen keményen dolgoztak és mindent megtettek azért, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. A találkozó végéig keményen küzdöttünk, a végén talán kicsit görcsössé váltunk, ez mind a jégen, mind a padon érezhető volt. Most adunk a játékosoknak pár nap pihenőt, szerdán pedig újra elkezdünk dolgozni, a célunk az, hogy a középszakaszban hátralévő négy mérkőzést megnyerjük, és megszerezzük a maximális 12 pontot.”

EBEL, 2732 néző. Játékvezetők: Berneker, Stolc, Gatol, Kaspar.
Schwarz: 97,1% (Nechvátal)
K
Hetényi: 89,3% (Rajna)
Stehlík, Sulák, Yellow Horn, Bartos, Plíhal
1
Schiestel, Owens, Sofron, Vas, Kóger
McMonagle, Lakos, Podesva, Pucher, Beroun
2
Manavian, Sagert, Bodó, Sarauer, Erdély
Biro, Boruta, Lattner, Da Costa, Vodny
3
Orbán, Szirányi, Orban, Maylan, Beauregard
Hughesman, Kaderávek, Wronka, Seda, Csamango
4
Szabó D., Sárpátki, Reisz, Vincze
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:14 ZNO Plíhal Bartos McMonagle
2-0 15:41 ZNO Stehlík Beroun Pucher
3-0 26:10 ZNO Sulák Pucher Lattner
3-1 27:30 FHA Sofron Orban
28 Kapura lövések száma 35
4 Kiállításpercek 28
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum