Végleges a Fehérvár EBEL?MOL Liga-átjátszás kerete

   

Az MJSZ a MOL Liga-átigazolási határidő leteltét követően bekérte a Fehérvár AV19-től az EBEL-keretet elválasztó listát, amelyről egyszerre legfeljebb 10-en játszhatnak a hazai bajnokságban.

Az előzetes megállapodás értelmében a Volánnak 21 játékost kellett megneveznie ? végül 22 fős listát állítottak össze. Ők azok, akikre a MOL Liga Versenyszabályzatának 62.§-ában részletezett átjátszási szabályok kiterjednek. A listát cikkünk végén ismertetjük.

Somogyi Attila, az MJSZ versenyiroda-vezetője arról tájékoztatta a Jégkorongblogot, hogy ?a szabályozás értelmében a mellékelt listából 5 magyar állampolgárságú játékos “alanyi jogon” játszhat át a MOL ligás együttesbe, míg további legfeljebb 6 magyar állampolgárságú játékos azon feltétel teljesülése esetén, ha a Fehérvár csökkenti az adott mérkőzésre nevezett légiósainak számát.

A MOL Liga Versenyszabályzatának 62.§ (7) bekezdése szerint: “Amennyiben a sportegyesület rajtlistáján szereplő külföldi játékosok száma nem éri el a versenykiírásban rögzített maximális létszámot, úgy az 5-ön felül átjátszó magyar állampolgárságú játékosok száma nem haladhatja meg a sportegyesület rajtlistáján szereplő külföldi játékosok számát.

Figyelembe véve, hogy a Fehérvári Titánok leadott rajtlistáján 5 külföldi játékos került feltüntetésre, így a MOL Ligába átjátszó magyar állampolgárságú játékosok száma nem haladhatja meg az 5+5 főt.

Tekintettel arra, hogy a MOL Liga átigazolási határideje lezárult, így a fent leírtak a rájátszás vonatkozásában immár véglegesnek tekinthetőek.?

A Fehérvár EBEL-kerete a MOL Ligába történő átjátszás szempontjából:

Sarauer Andrew
Justin Maylan (légiós)
Sofron István
Kóger Dániel
Vas János
Sárpátki Tamás
Erdély Csanád
Orban Brance
Bodo Christopher
Vincze Péter
Chris Owens (légiós)
Drew Schiestel (légiós)
Szirányi Bence
Szabó Dánel
Sagert Kalvin
Antonin Manavian (légiós)
Orbán Attila
Kocsis Ferenc
Szabó Pál Krisztián
Thomas Beauregard (légiós)
Mike Vernace (légiós)
Hetényi Zoltán

Ebből a listából három olyan játékos hiányzik, aki a 2016/17-es szezonban jóval több EBEL-mérkőzést játszott, mint MOL Ligát, de a visszajátszás szempontjából MOL Liga-kerettagnak minősül: Rajna Miklós és Reisz Áron alapember az EBEL-ben, de Szaller Márk is kétszer annyi meccset játszott az osztrák, mint a magyar bázisú bajnokságban.

A fentiek azt jelentik, hogy az elsősorban az EBEL-keretben számításba vett 19 magyar játékos közül egyszerre 13 játszhat a MOL Liga-mérkőzéseken ? a hat EBEL-légiós nem játszhat vissza a MOL Ligába ?, amennyiben a MOL-csapat légiósait ? Lemay és Scola (kapusok), Krogh (hátvéd), Shupe és Just (csatár) ? nem nevezi Kóger István.

Mindennek igazából a MOL Liga-rájátszásban lesz jelentősége, elsősorban akkor, ha az EBEL-középszakasz nem a magyarok elképzelése szerint alakul, vagy ideje korán eldől. Érdekes lesz a MOL Liga-negyeddöntőknél, hogy ki vállalja be első ellenfélként a playoffban a Fehérvári Titánokat, hiszen a fentiek miatt meglehetősen bizonytalan, hogy milyen kerettel találják szemben magukat.

03_241

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum