Csökkennek a nézőszámok, de a reformokat jegelik

 

Fontos kérdéseket tett fel a Kleine Zeitung Christian Feichtinger EBEL-igazgatónak, de nem minden válasz bizonyult konkrétnak és előremutatónak.

?A személyes véleményem az, hogy még mindig jobb, ha 13 klubunk van, mintha kevesebb lenne? ? jelentette ki az EBEL-vezér azzal kapcsolatban, hogy miközben a reménytelennek tűnő helyzetben lévő Olimpija Ljubljana helyzete rendezetlen, máris egy másik anyagilag megroppant klub kopogtat az osztrák bázisú bajnokság ajtaján. Feichtinger szerint a KHL-kalandba belebukott Medvescak Zagreb igyekszik megválni játékosai egy részétől, így is alacsonyabbra szorítva költségeit. Velük tehát ebből kiindulva nem lesz gond, ami pedig a szlovénokat illet: ?A decemberi közgyűlésen eldöntöttük, hogy pontosan felül kell vizsgálni a Ljubjana gazdasági helyzetét. Január végéig be kell mutatniuk a szponzorációs megállapodásokat.? Azt csak mi tesszük hozzá ? a Kleine Zeitung nem feszegette tovább ?: úgy emlékszünk, tavaly tavasszal-nyáron, amikor az Olimpija mellett döntött az EBEL a sokáig hitegetett MAC Budapest kárára, kísértetiesen hasonló intézkedéseket-elvárásokat emlegettek.

Meglehet, a Zágráb-sztori valóban nem lesz problematikus, de másutt azért vannak gondok. Az egyik össze is függ a horvátok visszatérésével. Annyiban, hogy ők mindig is kiemelkedő nézőszámokat produkáltak a ligában, ősztől tehát sokat javíthatnak az átlagokon. Ez égető kérdés, mivel az interjúból kiderül, hogy a 2014/15-ös idénnyel összehasonlítva a nézőszámok nagyot csökkennek, mostanra 70 ezres mínusznál tartanak. A ligaigazgató ezt azzal magyarázza, hogy a Servus mellett a Sky Tv-vel is leszerződtek, és több a közvetítés a meccsekről.

Feichtinger EBEL

Elhárította Feichtinger a sokat vitatott pontrendszerrel szemben megfogalmazott markáns kritikát is. Az újságíró határozottan fogalmazott: ?Tíz éve vezették be a pontszabályt. Miért ragaszkodnak hozzá, amikor nyilvánvalóan káros az EBEL mint termék, az osztrák játékosok és a nemzeti csapat számára is?? A válasz: ?Rövid távon a pontrendszer az egyetlen olyan módszer, amely egy nemzetközi ligát megrendezhetővé tesz. Az Alpesi Ligában sikerült olyan rendelkezéseket életbe léptetnünk, amelyek a fiatal játékosokat olcsóbbá teszik. Hosszú távú EBEL-re vonatkozó válaszom most még nincs. Az ilyen intézkedésekhez időre van szükség.? A zeitungos szerző visszapasszolja a labdát: ?Hasonló érvekkel vezették be a pontszabályt, mégsem ismerték be soha a hibát.? Erre Feichtinger: ?Ausztriában probléma van az alappal és a mélységgel is. Egy profiliga, amelyben nyolc osztrák klub van, nem tud kellő mélységet produkálni.?

A továbbiakban a kérdező a fiatal osztrák hokisok szerephez juttatásával kapcsolatos újabb részleteket próbál tisztázni, amelyekre a felmerülő technikai nehézségek részletezésével reagál a ligaigazgató. A tartalom és a hangulat alapján összességében nem véletlenül adhatta a lap ezt a felcímet az interjúnak: ?Az EBEL-reformokat jegelik?.

Feichtinger

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum