A Fehérvár 2017 első pontját és gólját szerezheti Ljubljanában

   

Az egyik legkellemetlenebb ellenfele, a zsinórban 14-et vesztő és lassan fejetlen sárkány otthonában próbálja megszerezni a győzelmet a Volán.

Bármennyire hihetetlen is, valóban az évek óta az EBEL legvégén vergődő Olimpija Ljubljana jelenti ez egyik legkeményebb diót a Volán számára. Nem nagyon volt olyan év, hogy pont a legrosszabbkor ne a szlovének nyertek volna a két csapat csatáiban. Ebben az évben eddig összesítésben is a sárkányok felé billen a mérleg nyelve, ugyanis kétszer nyertek – ebből Fehérváron a hosszabbításban – és egyszer kaptak ki. Ugyan az utolsó helyről elmozdulni az alapszakasz végéig már nem tudnak, de a megmaradt játékosállomány a saját érdekében is igyekszik becsülettel végigjátszani a szezont, a cserepad mögött pedig Bojan Zajc személyében olyan edző áll, akinek különleges érzéke van ahhoz, hogy hogyan kell borsot törni a fehérváriak orra alá.

A Volán karácsony óta egy szép győzelmet és két vereséget szenvedett. Ezek közül a Salzburg elleni volt fájó, nem azért, mert ne lehetne tőlük kikapni, hanem az utolsó harmad összeomlása miatt. Hat mérkőzés, 18 megszerezhető pont van még minden csapat kezében, és bár a fehérváriak már nem saját maguk irányítják a sorsukat a felsőházért vívott csatában, semmiképpen nem mindegy, milyen pozícióban zárják a sorozatot. Három hazai és három idegenbeli meccs van hátra, négyszer a jelenleg a mezőny alsó feléhez tartozó csapatokkal találkozik a Volán. Minden adott tehát ahhoz, hogy Sofronék megtegyék azt, ami rajtuk múlik, minél több pontot szerezzenek meg a hátralevő meccseken.

Az első lépés a kivérzőfélben levő Olimpija lehet, amely ugyancsak lőtt gól nélkül kezdte az új évet. A szlovénok 14 mérkőzés óta nyeretlenek, azóta mindössze egyetlen pontot szereztek. Ez eddig a leghosszabb nyeretlen sorozatuk az idényben, az eddigi rekord egy kilences széria volt, annak sajnos pont a Fehérvár ellen vetettek véget. Remélhetőleg ez kellő motivációt jelent az időközben erősítéseken átesett fehérvári alakulatnak arra, hogy revansot vegyenek a legutóbbi két találkozón elszenvedett vereségekért. Az Olimpija az eddigi 38 meccsén összesen 2-szer szerzett 3 pontot, ebből egyszer a Fehérvárt győzte le. Hosszabbításban is alulmaradtunk egy alkalommal, tehát az egymással játszott idei 3 meccsből 2-t a Ljubljana nyert. Ez mindenképpen intő jel a kirándulás előtt.

“Természetesen jobban akartuk kezdeni az évet – mondta a ligahonlapnak Bojan Zajc, az Olimpija vezetőedzője. – Elsősorban az első 20 percben voltunk gyengék. A második harmadra feljöttünk, megvoltak a lehetőségeink is, de nem tudtunk élni velük. Harcoltunk, de ez nem volt elegendő. A Fehérvár ellen újra megpróbáljuk.”

“A Ljubljana legyőzése egyáltalán nem egyszerű feladat a számunkra – nyilatkozta Benoit Laporte. – Erős első soruk van, viszont nincs semmi veszítenivalójuk. Nagyon fontos ez a találkozó a számunkra, felkészültnek kell lennünk a csatára, egyből ahogy a jégre lépünk.”

Olimpija sarkany

Olimpija–Fehérvár 2-3

   

Majdnem ismét megviccelte a Fehérvárt a szlovén EBEL-résztvevő, végül hosszabbításban lett két pont a magyar csapaté.

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés fehérvári szempontból, hiszen Ales Music kiállításából ugyan még nem, de gyakorlatilag annak leteltekor már egyenlő létszámból 3 perc 31 másodperc után megszerezte a vezetést a Volán. Nem sokkal később pedig az emberhátrányban meginduló Chris Bodóval szemben szabálytalankodtak ziccerben, amiért büntetőlövés járt. Ezt a sértett értékesítette, alig 5 perc elteltével kétgólos lett tehát az előny. Sajnos nem folytatódott a kezdeti lendület, a szlovének stabilizálták játékukat, kihúzták újabb kapott gól nélkül a szünetig. A második harmadtól aztán a kezdeményezést is átvették. Ennek eredménye lett, hogy a 25. percben a Kóger szabálytalansága miatt megítélt emberelőny legutolsó pillanatában Pesut góljával fel is tudtak zárkózni egy gólra. Ebben a harmadban gyakorlatilag kétszer annyit lőttek kapura a házigazdák, mint a mieink, szerencsére Hetényi több gólt nem engedélyezett nekik. A harmadik harmad legelején azonban újabb fehérvári kiállítás következett. az előző előnyt az utolsó pillanatokban sikerült kihasználniuk a szlovéneknek, ezúttal viszont nagyon is gyorsak voltak, mindössze 4 másodperc kellett Guimond-nak, hogy egyenlítsen. Mivel a következő emberhátrányt sikerült túlélnie a Fehérvárnak, jöhetett a hosszabbítás. Ebben egy újabb szlovén emberelőny maradt ki, amit szokás szerint az ellenfél megbüntetett, Beauregard a 66. perc derekán lőtte be a győztes gólt, amellyel a Fehérvár megszerezte a második pontját is ezen a meccsen. A Ljubljana a vártnak megfelelően nagyon kellemetlen ellenfél volt, jelentősen többet lőtt kapura, és újabb pontot vett el a Fehérvártól, ám a győzelmét nem tudta megakadályozni.

Csak úgy nyerhetünk, ha minden játékos a képességei legjavát nyújtja

   

A szlovénok szerint az Olimpijának kellett volna nyernie a látottak alapján.

Bojan Zajc (vezetőedző, Olimpija): Mindannyian csalódottak vagyunk. Azt hiszem, a játék képe alapján nem hogy két, de inkább három pontot érdemelt volna csapatom. A második és a harmadik harmadban sokkal jobban játszottunk a Fehérvárnál, de a lehetőségeinket nem tudtuk jó százalékban kihasználni. Két másodperccel a rendes játékidő vége előtt a kapuvasat találtuk el a koronggal. Tudtuk, hogy ebben a szezonban jól megy nekünk a Fehérvár ellen, de ezúttal nem lőttünk be a helyzeteinket, ők viszont igen. Ezért nyert ellenfelünk.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár): Jól kezdtük az első harmadot, két góllal is vezettünk. Aztán a második harmadban többet lőtt kapura a hazai csapat, emellett mi kiállításokkal, fegyelmezetlenségekkel visszahoztuk őket a meccsbe. Hiába utolsó a tabellán, tehetséges játékosokból álló gárda a Ljubljana, ezt láttuk is, igen veszélyesek tudnak lenni. A végén sikerült megszereznünk a győzelmet, most csak ez számít. Amit pedig tanulhatunk ebből a mérkőzésből, az az, hogy csak úgy nyerhetünk, ha minden játékos a képességei legjavát nyújtja. Szirányi Bence egy kisebb sérülés miatt nem utazott ma, de pénteken már játékra kész állapotban lesz.

Forrás: siol.net és fehervarav19.hu

EBEL, 422 néző. Játékvezetők: Gruber, Zrnić, Ettlmayr, Kontschieder.
Frazee: 88,5% (Raisp)
K
Rajna: 94,6% (Hetényi)
Planko, Groznik, Pem, Music, Ograjensek
1
Manavian, Schiestel, Bodó, Sarauer, Erdély
Srpcic, Cepon K., Bussiéres, Langkow, Pesut
2
Szabó D., Vernace, Sofron, Maylan, Kóger
Cepon M., Guimond, Gabor, Koren, Zajc
3
Owens, Szaller, Beauregard, Vas, Orban
Ulamec, Batic, Chvatal, Hadzic, Uduc
4
Orbán, Vincze, Sárpátki, Reisz, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:31 FHA Maylan Beauregard Schiestel
0-2 05:13 FHA Bodó
1-2 24:23 OLL PP Pesut Gabor Planko
2-2 50:46 OLL PP Guimond Langkow Music
2-3 65:28 FHA Beauregard Sofron
37 Kapura lövések száma 25
11 Kiállításpercek 21

A Ljubljana–Volán góljai

   
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM ÉLŐ
VB 16:00 HUNKOR INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN INFO
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum