Linzben folytathatja a csodás decembert a Volán

   

Hétfő este kiderül, a Stollen vagy a bejgli hajtja-e jobban a jégkorongozókat.

Sokat böjtöltünk, mire összeállt a Fehérvár, de megérte a várakozás. Decemberben szinte megállíthatatlanok Benoit Laporte tanítványai, akik karácsony előtt két huszáros meccsel szereztek 6 pontot a közvetlen vetélytárs Znojmótól. Mivel a Villach is értékes pontokat vesztett az ünnep előtti oda-vissza fordulóban, a csehekhez hasonlóan ők is csak 3 pontra vannak a Fehérvártól, és az 5. és 6. helyen álló Klagenfurt, illetve Innsbruck 8, illetve 7 pontos előnye sem behozhatatlan. A decemberi formát elnézve immár egyáltalán nem ördögtől való teljes képtelenség a felsőházról ábrándozni a Volánnál – persze tudva, hogy az álmok valóra váltásához komoly erőfeszítésekre van szükség.

Rendkívül erős a Linz hazai pályán, a megszerezhető pontok közel háromnegyedét begyűjtötte eddigi 16 fellépésén a Keine Sorgen Arenában. Igaz, hogy a Fehérvár meg a mezőny első feléhez tartozik idegenbeli teljesítményét illetően, de ez így is 50% alatti.

A Villach Bolzanóba látogat most, az Innsbruck Salzburgba, a Znojmo az életéért küzdő Graz otthonába, a KAC a Dornbirnt fogadja. Nem kell hozzá túl nagy csoda ezeken a derbiken, hogy újabb csapat kerüljön lőtávolba a Volán előtt állókból, amennyiben sikerül győzelemmel elhagyni a jeget. Eközben tudjuk, hogy borzasztóan jó játékosok ellen kell játszani. A Linz 31 góllal lőtt többet és 12-vel kapott kevesebbet, mint a Fehérvár, Dan DaSilva személyében pedig náluk játszik a liga leggólerősebb és holtversenyben legponterősebb játékosa is. Hárman is több gólt hoztak össze, mint Sofron István, a Volán házi elsője. Öten járnak 10 fölött, 22-en szereztek eddig gólt, és szinte mindenkinek vastagon pluszban van a plusz-mínusz mutatója.

EHLAVS

Kulcskérdés lesz tehát a jó kapusteljesítmény, aminek előfeltétele, hogy a mezőnyjátékosok kordában tudják tartani az ellenfél támadóit, és higgadt építkezéssel, jó korongkihozatallal és támadásvezetéssel enyhítsék a linzi nyomást, rendszeresen lélegzethez tudják juttatni a hátsó alakzatokat. Szerencsére az utóbbi időben a védekezést sikerült stabilizálni, Schiestel és Vernace érkezésével az első két sorban négy légiós hátvéd szűri az ellenfél támadásait, a harmadik párban pedig a válogatott Szirányi ad tartást a sérültek távollétében is.

A linziek saját honlapjuk állítása szerint nem felejtették még el a december 9-ei meccset, amikor a Fehérvár négygólos hátrányból állt fel és fordította a hosszabbításban a maga javára a végeredményt. Annak a napnak a lendülete, az akkor átéltek sokat segítettek a Volán decemberi menetelésében. A rövid karácsonyi szünet reményeink szerint nem volt elég mindezek elfelejtéséhez. Fel is kell eleveníteni őket, a házigazdák ugyanis mindenképpen ki szeretnék egyenlíteni a számlát az akkori vereség után.

Érdekes sormintát ad a Linz decemberi hazai szereplése. Győzelemre vereség, vereségre győzelem következik a sorban. Mivel legutóbb az Innsbruck ellen 5-2-re nyert a Black Wings, most vereségnek kellene következnie. Eddig összesen 24-szer játszott a Volán Linzben, 21-szer vesztesen hagyta el a jeget, ám a legutóbbi négy idényből háromszor szokássá vált az is, hogy az egyik linzi meccset a Fehérvár nyeri. Mivel az idei első összecsapáson ez nem így történt, muszáj azt a győzelmet most megszerezni.

Linz–Fehérvár 4-1

   

A magyar csapat hiába szerezte meg a vezetést már az 1. percben, vereséget szenvedett a dobogós együttes otthonában.

A mérkőzést kiválóan kezdte a Fehérvár, már a 39. másodpercben megszerezte a vezetést Vernace góljával. A folytatásban viszont már nem született magyar találat, pedig a 24. percben emberelőnybe került a Volán. A harmad közepe táján egy páros büntetés után 4 a 4 ellen játszottak a csapatok, ebből a hazaiak jöttek ki jobban, Lukas révén egyenlítettek. A gól után Manavian távozott a büntetőpadra, a Fehérvár kivédekezte az emberhátrányt. A 37. percben viszont fordítottak a linziek, Broda talált be Lemay kapujába. A mérkőzés utolsó emberelőnye áthúzódott a harmadik játékrészre, kihagyta a magyar együttes. A Linz a végjátékban végleg eldöntötte a maga javára a meccset, az 55. percben Potulny, két percre rá pedig Lebler lőtt gólt. A Fehérvár 4-1-es vereséget szenvedett, szerdán egy másik dobogós ellenfél, a Salzburg ellen javíthat a Városligetben.

Maylan megbetegedett, Sofron újra lesérült

   

A Fehérvárnak nem volt könnyű meccse Linzben.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár): A mérkőzés során végig fegyelmezetten játszottunk. Sajnos az emberelőnyünk nem működött túl jól, emellett Justin Maylan megbetegedett, Sofron István pedig az első harmad után újra lesérült. Nem tudtunk igazán veszélyes helyzeteket kialakítani, a két előnyünkből pedig nem lőttünk gólt. A Linz egy késleltetett kiállításból gólt szerzett, majd a kapu előtt egyedül maradt egy emberük, ebből újabb találat született. Ezek után már nem volt esélyünk a pontszerzésre.

(Forrás: fehervarav19.hu)

EBEL, 4600 néző. Játékvezetők: Gamper, Nikolic, Kontschieder, Sparer.
Ouzas: 96,8% (Janny)
K
Lemay: 90,9% (Hetényi)
Dorion, Lukas R., Franz, Lukas P., Moderer
1
Manavian, Schiestel, Sofron, Kocsis, Kóger
D'Aversa, Piché, Loik, Oberkofler, Spannring
2
Szabó D., Szirányi, Bodó, Sarauer, Erdély
Palin, Altmann, Hofer, Potulny, Broda
3
Owens, Vernace, Sárpátki, Reisz, Szabó K.
Mayrhauser, Kirchschlager, DaSilva, McLean, Lebler
4
Orban, Beauregard, Vas
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:39 FHA Vernace Bodó Schiestel
1-1 28:55 EHL Lukas R. DaSilva McLean
2-1 36:48 EHL Broda Hofer Potulny
3-1 54:27 EHL Potulny Hofer Broda
4-1 56:16 EHL Lebler DaSilva McLean
44 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 4

A Linz–Fehérvár képes összefoglalója

 

A Linz–Fehérvár góljai

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum