Négy legyet is üthetne egy csapásra a Volán

   

Kulcsfontosságú oda-vissza csata első felvonását játsszák Fehérváron kedd este.

Ha egy pillantást vetünk az EBEL tabellájára, rögtön meg is érthetjük, miért. A Volán előtt 9 pont előnnyel jelenleg 6. Znojmo érkezik a Raktár utcába, majd pénteken a fehérváriak viszonozzák a látogatást. Ezen a két meccsen tehát rögtön 6 pontot lehet hozni a jelenlegi még utolsóként felsőházi helyen álló csapaton. Ráadásul a 47 pontos Villach a Salzburggal duplázik, a 41 pontos Graz pedig az 56 pontos Bolzanóval. Így ideális esetben egyszerre akár 4 legyet is lehet ütni egy csapásra. Hiszen közben a 8 pontra levő KAC az Olimpija ellen duplázik, ami emberi számítás szerint számos pontot hozhat a Klagenfurti konyhára, de ők is hibázhatnak a ligautolsó ellen, ahogy azt a Volán is megtette. Márpedig nagyon nem mindegy, mennyire vannak közel a legyőzendő vetélytársak, és hogy hányan vannak. A Fehérvárnak ráadásul extra motivációt adhat a saját részéhez, hogy elszámolni valója is van a csehekkel, hiszen a szezon eddigi két csatáját egyaránt Yellow Hornék nyerték, Fehérváron hosszabbításban, hazai jégen rendes játékidőben, egy-egy góllal.

ZNOAVS

Vereségek esetén viszont nagyon nehéz helyzetbe kerülhet a Volán. A pénteki játéknap egyben azt is jelenti, hogy a mezőny az alapszakasz háromnegyedét lejátssza,  összesen 11 mérkőzés marad mindenkinek arra, hogy javítson a pozícióin. Vereség, ne adj’ isten, kettős vereség esetén a csehek szinte kiiktatják a fehérváriakat a felsőházi tagságért folytatott versenyből, hiszen ebben az esetben a hátrány akár 15 pontig nőhetne. Bár éppen Fehérváron is tudják, hogy nem olyan bonyolult dolog az alsóházból bejutni a playoffba, azért nem kellene az extra 10 játéknapra bízni, ki is van a legjobbak közt.  Mindkét csapat elég jól megy az elmúlt hetekben. Decemberi 8 meccséből a Znojmo 6, a Fehérvár 5 győzelmet aratott. Ezzel mindketten jobbak a tabella második helyén álló Salzburgnál és a harmadik helyezett Linznél is. A Znojmo kevés gólt lő, ebben a kategóriában csak a Ljubljana gyengébb nála. Ugyanakkor keveset is kap, csak a Vienna, a Salzburg és a Graz jobb ebben.

“A védekezésben jól kell megoldanunk a feladatainkat – nyilatkozta a ligahonlapnak Benoit Laporte vezetőedző. – A csehek tele vannak játékosokkal, akik egyedül is képesek megoldani a szituációkat. Ilyen például Yellow Horn is, aki remekül ért a góllövéshez.”

Fehérvár–Znojmo 5-3

   

A Volán parádés második harmadbeli játékának és Thomas Beauregard mesterhármasának köszönhetően magabiztosan győzte le riválisát.

A frissen igazolt, NHL-es múlttal rendelkező Mike Vernace megérkezett Székesfehérvárra, de ezúttal még csak a lelátóról figyelte új csapattársait. Akárcsak Orbán Attila és Rajna Miklós, akik sérülés miatt nem álltak Benoit Laporte rendelkezésére.

Jó iramban indult a mérkőzés, mindkét csapat nagy energiával kezdett. Az első veszélyes helyzet a csehek előtt adódott, de Sulák lövését Hetényi könnyedén lekapta a levegőből. Fokozatosan átvette a játék irányítását a Volán. Brance Orban cselezte be magát a kapu elé, Biro a kapuvasra lökte, jöhetett az első fehérvári emberelőny. Ebből komolyabb helyzet nem lett, de ahogy kiegészült a Znojmo, Lakos is kiállt. A második fórban már veszélyesebb volt a magyar EBEL-csapat, egy szépen kijátszott akció végén Beauregard lőtt, Schwarz azonban védett. Zsinórban harmadszor is emberelőnybe kerültek a hazaiak, és ezt már kihasználták, Sarauer lekészített korongját Manavian vágta a kapuba (1-0). A vezető gól után tovább fokozták a tempót Sofronék, előbb Maylan és Orban ugrottak ki kettő az egyben, majd Kóger egyéni akciója jelentett veszélyt a vendégkapura. Utóbbi lövése után gyors ellentámadást vezettek a csehek, Podesva pedig kiegyenlített (1-1). Az utolsó percek vendégfölényben teltek, de az eredmény nem változott.

Erdély áthúzódó kiállítását kivédekezte a Fehérvár, majd öt az ötben sem csökkent az iram. A 25. percben Schiestel lemásolta Manavian gólját, a kék vonalról bombázott a hálóba (2-1). Akárcsak az első gól, a második is felpörgette a Volánt. Gyorsan, pontosan és ötletesen játszottak, a vendégek csak nyomozták a korongot, öröm volt nézni Maylanék játékát. A harmad felénél tovább nőtt a hazai előny, Beauregard közelről betuszkolta a harmadikat is (3-1). A kanadai támadó nem lassított, egy perccel később Orban kapu mögül visszatett korongját is a hálóba, Schwarzot pedig a cserepadra küldte (4-1). Helyére Nechvátal érkezett a znojmói kapuba, de ő sem úszta meg Beauregard-gól nélkül. A 34. percben a hazai 82-es emberelőnyből is betalált, repültek is a sapkák a mesterhármas tiszteletére. Három perccel a harmad vége előtt Bartos – szintén emberelőnyből – közelebb lopta csapatát, jelezve, hogy nem lefutott még a mérkőzés (5-2).

Ennek szellemében korcsolyázott ki a Znojmo a harmadik harmadra. Mindössze 17 másodperc telt el, amikor Yellow Horn kétgólosra csökkentette csapata hátrányát (5-3). Őrült tempót diktáltak a csehek, Podesva, majd Bartos is tesztelte Hetényi képességeit, de a válogatott kapus állta a sarat, bravúrjaival nem engedte közelebb zárkózni a látogatókat. Jó hét perc után csökkent a nyomás a hazai harmadon, a Volán többször is eljutott Nechvátal kapuja elé. Sarauer megnyugtató gólt szerezhetett volna, de kimaradt a helyzet. A tavalyi döntős nem adta fel, ha nem is az elején látott lendülettel, de folyamatosan jöttek előre, miközben a Fehérvár keményen védekezett. Az utolsó két percre Nechvátalt is lehívta Reznar edző, de újabb gól már nem esett. A magyar EBEL-csapat helyenként parádés játékkal, helyenként önfeláldozó védekezéssel győzött, és egy körrel az alapszakasz vége előtt már csak 7 pontra van a biztos rájátszást jelentő 6. helytől.

BEAUREGARD

EBEL, 3318 néző. Játékvezetők: Siegel, Trilar, Nagy, Zgonc.
Hetényi: 93,0% (Lemay)
K
Schwarz: 76,5% (Nechvátal: 92,9%)
Manavian, Schiestel, Orban, Maylan, Beauregard
1
Stehlík, Sulák, Yellow Horn, Bartos, Spacek
Szabó D., Szirányi, Sofron, Vas, Erdély
2
Kaderávek, Lakos, Lattner, Pucher, Tomas
Owens, Szaller, Szabó K., Reisz, Sárpátki
3
Reznícek, Biro, Podesva, Wronka, Vodny
Láday, Bodó, Sarauer, Kóger
4
Csamango, Györi, Seda, Hughesman
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:30 FHA PP Vas Manavian Sarauer
1-1 17:43 ZNO Podesva Lattner Reznícek
2-1 24:29 FHA Schiestel Kóger Manavian
3-1 29:10 FHA Beauregard Schiestel Kóger
4-1 30:20 FHA Beauregard Orban Manavian
5-1 33:31 FHA PP Beauregard Schiestel Szirányi
5-2 36:18 ZNO PP Bartos Hughesman Györi
5-3 40:17 ZNO Yellow Horn Hughesman Sulák
31 Kapura lövések száma 43
4 Kiállításpercek 8

A Fehérvár–Znojmo góljai

 

A magyar EBEL-csapat keddi sikerének összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM INFO
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA INFO
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum