A Fehérvár lehetne a Salzburg idei mumusa

   

A két csapat legutóbbi találkozóján hatos hazai győzelmi szériát sikerült megtörnie a magyar EBEL-csapatnak, most ötnél járnak Hughesék.

Nehéz napjai vannak a Fehérvár EBEL-csapatának. December 9-én a Linzet fogadták, két nap múlva az Innsbruckhoz, újabb két nap múlva a Bolzanóhoz utaztak, két nappal ezelőtt a Bécset fogadták. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 5 játéknapon a liga legjobb öt csapatából néggyel találkoztak. Az ötödik, a Red Bull Salzburg, amely jelenleg második, vasárnap várja őket hazai pályán. Mégis bizakodva tekinthetünk a találkozó elé, hiszen a Volán az elmúlt négy meccsen 7 pontra jó volt az említett topcsapatok ellen, ami nem kis teljesítmény. Hogy mást ne mondjunk, ha ilyen ütemben termelték volna a pontokat az egész szezonban, most a 4-5. hely között tanyáznának. Ez nem szemrehányás, örüljünk annak, hogy végre beindulni látszik a szekér, annál is inkább, mert a jelenleg 6. Villach sincs beláthatatlan messzeségben, „mindössze” kilenc pontra. A 44 meccses alapszakasz közel harmada még hátra van, ez tehát ledolgozható.

A Salzburgot nem kell bemutatni idehaza, a liga egyik legtőkeerősebb és legjobb csapatáról van szó. 61 ponttal másodikak a tabellán a Vienna Capitals mögött, a Linz előtt. Legutóbbi öt hazai meccsük mindegyikét nyerték, és nyilván azt is kitalálták már, hogy hatodszor ki tréfálta meg őket hazai pályán. Igen, a Fehérvár volt az, november 13-án, akkor 4-3-ra nyertünk büntetőkkel, Sofron István duplájának köszönhetően is. A Salzburg erejét mutatja, hogy a harmadik legtöbb gólt ütötték a ligában, a második legkevesebbet kapták, vagyis a siker kulcsa a szoros védekezés. Ebben a régi ismerős John Hughes mellett főként Brett Olson okozhat gondot, aki első EBEL-es évében pont/meccs átlagot hoz. De a Salzburg egyik legnagyobb erőssége évek óta a csapat mélysége. Mindenkinek 60 percen keresztül kell koncentrálnia ahhoz, hogy ismét bravúrt érjen el a Volán, és megszakítsa a hazaiak győzelmi sorozatát. Legutóbb hatos szériát sikerült megtörni, most miért ne sikerülhetne egy ötöset?

Salzburg–Fehérvár 2-3

   

A Fehérvár lehetne a Salzburg idei mumusa – írtuk beharangozónkban. Nos: az lett.

Két pontot szerzett a Volán az EBEL-második otthonában, amelynek így ismét megtörte hazai győzelmi sorozatát. A Red Bull öt sikeres csata után volt kénytelen vesztesen elhagyni a jeget. Ez a Fehérvár-siker ráadásul egészen különlegesnek bizonyult. Kétszer szerzett vezetést a sokszoros bajnok. A második harmad közepi 1-0 után Erdély Csanád egyenlített a harmadik elején, utána azonban ismét a Salzburg talált be. A végjáték felé közeledve sem sikerült még egalizálnunk, úgyhogy jöhetett a kapuslehozatal, amit pedig 2 – azaz két – másodperccel a vége előtt használt ki Sarauer. A ráadásban nem született meg a döntő találat, majd a büntetőpárbajban ismét Sarauer hajtott végre győzelmet érő rávezetést.

Nem lepett meg a magyarok játéka

   

Benoit Laporte megdicsérte játékosait, Greg Possnak hiányérzete volt.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár): A győzelem kulcsa a védekezés és a jó kapusteljesítmény volt. Sajnos megint túl sok kiállítást kaptunk, de emellett jól működött a hátrányos védekezésünk is. Nem mondhatnám, hogy rosszul játszottunk az első két harmadban, hiába volt kevés helyzetünk, a Salzburg sem tudott meggyőző fölényt kialakítani. A mérkőzés azért is dőlt el a javunkra, mert a srácok rendkívüli küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot, rengeteg lövést blokkoltak a kapunk előtt.

Greg Poss (vezetőedző, Salzburg): “Nem lepett meg a magyarok játéka. Nem adtuk fel, hogy a harmadik harmadban nyerjünk, sokat birtokoltuk a korongot, de egy tilos felszabadítás után a mi harmadunkban volt a buli, ők pedig megbüntettek minket. Rengeteg lehetőségünk volt a meccs korábbi részében, hogy eldöntsük a mérkőzést.

Forrás: fehervar19.hu és redbulls.com

EBEL, 2219 néző. Játékvezetők: Berneker, Zrnic, Krausz, Verworner.
Starkbaum: 89,7% (Gracnar)
K
Hetényi: 95,6% (Lemay)
Raymond, Viveiros, Hughes, Olson, Raffl
1
Manavian, Schiestel, Beauregard, Maylan, Orban
Trattnig, Pallestrang, Latusa, Thomas, Welser
2
Owens, Szaller, Sofron, Vas, Erdély
Flood, Jakubitzka, Rauchenwald, Duncan, Herburger
3
Szabó D., Szirányi, Bodó, Sarauer, Kóger
Kristler, Egger, Hochkofler, Schiechl, Lahoda
4
Szabó K., Sárpátki, Reisz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 32:56 RBS SH Olson Raffl
1-1 42:02 FHA Erdély
2-1 55:08 RBS PP Raffl Raymond Olson
2-2 59:58 FHA Sarauer Bodó
2-3 67:00 FHA GWS Sarauer
45 Kapura lövések száma 28
12 Kiállításpercek 18

A Salzburg–Fehérvár összefoglalója

 

A magyar EBEL-csapat címvédő elleni sikere videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum