Oroszlánbarlangba megy a pontokért a Volán

   

Szép feladat előtt áll a magyar EBEL-csapat Bolzanóban.

A Graz, a Linz és az Innsbruck legyőzését követően ezúttal a dél-tiroliak otthonából kellene elhozni minél több pontot. Sokat írtunk a szezon korábbi szakaszában a fehérváriak borzasztó utolsó harmadairól. Úgy illik, hogy most arról is emlékezzünk meg, legutóbbi három győzelme alkalmával mindig az utolsó 20 percben tudta a maga javára fordítani az eseményeket a Volán. A Graz, a Linz és az Innsbruck is vezetett a fehérváriak ellen, ám a végjáték a mieinknek sikerült jobban, egyenlítettek és nyertek. A Linz és az Innsbruck ellen ráadásul nem is akárhogyan, többgólos hátrányból fordítva. Ezeket az erényeket sokszor hiába kerestük korábban, de szerencsére mostanra úgy tűnik, megjött a csapat önbizalma, és ezzel együtt az a képessége is, hogy hátrányban is maradjon nyugodt, keresse türelemmel a lehetőségeket a gólszerzéshez. Óriási szükség is van rájuk, hiszen a legújabb győzelmi sorozattal felcsillant a remény, hogy mégiscsak elképzelhető: már az alapszakasz végén ki lehet vívni a rájátszás jogát.

Az IIHF-szünet óta igazi oroszlánbarlanggá változott a a bolzanói jégcsarnok. Bár november 11-én a Znojmo még nyerni tudott a HCB pályáján, de az azóta lejátszott további hat hazai meccsét megnyerte a dél-tiroli gárda, begyűjtve sorrendben az Innsbruck, a Klagenfurt, a Linz, a Salzburg, a Villach és az Olimpija skalpját. Ezzel jelenleg a harmadik legjobb hazai teljesítményt mondhatja magáénak. Többek között ez a hazai sikerszéria is segítette Tom Pokel csapatát abban, hogy közelebb legyen a táblázaton a vezető hármashoz, mint az első hatba kerülésért versengő csapatokhoz. Bár még hátra van az alapszakaszból 15 forduló, és ezeken 45 pont gyűjthető, a liga kiegyensúlyozottságát ismerve a 12 pontos előny a 7. helyezett Znojmóval szemben megnyugtatónak látszik. Ha a Fehérvár kedd este győzni tudna a Bolzano otthonában, azzal nemcsak újabb lépést tehetne a felsőház irányába, hanem egyszersmind az olaszokat is kibillenthetné kicsit a komfortzónájukból.

“Nagyon erős csapata van a Bolzanónak – mondta a ligahonlapnak Benoit Laporte. – Több játékosukat láttam is már játszani a szezonban. A védelme nagyon erős, és rendkívül gyorsan képes átváltani védekezésből támadásba. A támadójátékuknak pedig megvan a kellő átütőereje. Meg akarjuk védeni a saját kapunk előterét, miközben az ő kapujuk előtt veszélyhelyzeteket akarunk kialakítani.”

“A Fehérvár elleni meccs komoly próbatétel lesz – mondta a Bolzano hátvédje, Daniel Glira. – Bár mögöttünk vannak a tabellán, de nagyon erősek. Sok csúcspontot és hullámvölgyet éltünk meg az utóbbi időben, szeretnénk a teljesítményünket végre stabilizálni.”

Bolzano–Fehérvár 5-4

   

A vereség ellenére nagyon jó túrát zárt a Fehérvár, a hajrában pontot mentett Bolzanóban.

Két bravúros fordítás és zsinórban három győzelem után lépett jégre Olaszországban a magyar EBEL-csapat. Rajna Miklós edzés közben megsérült, így a Volán MOL Liga-kapusát, Lemay-t riadóztatták, ő ült Hetényi Zoltán mögött a padon.

Amilyen rosszul indult az első harmad, olyan jól zárult. sok kiállítást kaptunk, szám szerint négyet, ebből Kearney egyet értékesített is, ezzel vezetett a HCB. A 16. percben Sofron István is betalált emberelőnyben, majd két perccel később újra kiállítás alatt esett gól, csakhogy Vas János hátrányban talált Melichercik kapujába. 2-1-es Fehérvár-vezetést követően a hazaiak olasz sora egyenlített, Gander révén. Ám a meccs feléhez Maylan gólja jóvoltából vendégelőnnyel értünk. Sajnos még a második játékrészben egyenlített a Bolzano, Reid révén. Ez volt a meccs negyedik előnyös gólja, szépen elosztották a csapatok.

Az utolsó játékrész feszültséggel teli volt, Bernard a 47. percben előnyhöz juttatta csapatát. A Fehérvár nagyon komoly munkával igyekezett egyenlíteni, ami az 56. percben Beauregard jóvoltából sikerült is. Kóger Dániel nyakra-fejre irányuló támadás miatt az 56. percben az öltözőbe kényszerült menni. De megúsztuk a nagy nyomást, ebben segített a hazai Root. Kihúzta a Fehérvár az utolsó perceket hátrányban is. Maradt a 4-4-es eredmény, jöhetett a hosszabbítás.

Ezt a szakaszt a Bolzano nyerte, a 65. percben ért véget a mérkőzés. A magyar csapat nagyon jól teljesített, kétszer hátrányból is visszajött a meccsbe, és alaposan megnehezítette a Bolzano dolgát ezen az estén.

Ha így folytatjuk, nagy dolgokra lehetünk képesek

 

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár AV19): A srácok végig keményen harcoltak, küzdöttek az utolsó percig a mai mérkőzésen. Három gólt kaptunk nagy egyéni hibából, ennek ellenére úgy érzem, ma a játékvezetők sem segítettek bennünket. Két, az élmezőnyhöz tartozó csapattal játszottunk idegenben, négy pontot szereztünk, úgyhogy a mai mérkőzés után nem lehetek elégedetlen. Az is biztató jel lehet a jövőre nézve, hogy három mérkőzésen három jó csapat ellen álltunk fel hátrányból. Láthatjuk, hogy bármelyik csapat ellen helyt tudunk állni, ha így folytatjuk, nagy dolgokra lehetünk képesek.

(Forrás: fehervarav19.hu)

EBEL, 2034 néző. Játékvezetők: Gamper, Piragic, Sparer, Zgonc.
Melichercík: 84,0% (Smith)
K
Hetényi: 85,7% (Lemay)
Oberdörfer, Egger, Palmieri, Metropolit, Vallerand
1
Manavian, Schiestel, Orban, Maylan, Beauregard
Everson, Glenn, Kearney, Bernard, Reid
2
Owens, Orbán, Sofron, Vas, Erdély
Seymour, Glira, Frank, Root, Insam
3
Szabó D., Szirányi, Szabó K., Reisz, Sárpátki
Gellert, Frigo, Oleksuk, Gander
4
Láday, Bodó, Sarauer, Kóger
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:48 HCB PP Kearney Bernard Gander
1-1 15:32 FHA PP Sofron Schiestel
1-2 17:15 FHA SH Vas
2-2 24:38 HCB Gander Bernard Kearney
2-3 29:19 FHA PP Maylan Sofron
3-3 37:40 HCB PP Reid Egger Root
4-3 46:43 HCB Bernard Kearney Gander
4-4 55:30 FHA Beauregard Maylan Owens
5-4 64:27 HCB Insam Glenn
33 Kapura lövések száma 24
8 Kiállításpercek 37

A Bolzano–Fehérvár góljai

   

Bosszantó, hogy a négy lőtt gól is csak egy pontot ért.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum