Megvan a Fehérvár-siker receptje

   

Nem vár könnyű feladat a Fehérvárra vasárnap este, amikor a szezon legkellemesebb meglepetése, az Innsbruck otthonában kell megpróbálnia győzni.

Ráadásul Innsbruckban az a Rob Pallin az edző, akinél jobban senki más nem ismeri az ellenfelek közül a fehérváriakat. Pallin kezei alatt a tiroliak rég nem látott ütőképes csapattá formálódtak, nem véletlenül állnak biztosan a 4.-5. helyen. Az Innsbruck meccsein garantált a látványosság és a góleső, ők lőtték a mezőnyben a legtöbb gólt, és élcsapata létükre ők kapták a második legtöbbet is, egyedül az Olimpija kapott náluk többet. Ez persze azt is jelenti, hogy néha egészen szélsőséges teljesítményekre képes a gárda. Kikaptak Grazban 9-2-re, majd öt nap múlva a Salzburgot cincálták szét elemeire, hogy 7-0-val küldjék haza őket. A pontérzékenységüket jellemzi az is, hogy a liga 20 legeredményesebb játékosa közül 6 is az Innsbruckban játszik, ilyet más csapat természetesen nem tud, a salzburgiak is csak 3 fővel képviseltetik magukat ebben a klubban.

Legutóbb a Fehérvár is megmutatta, hogy nagyobb dolgok megoldására is képes, mint amire a táblázaton elfoglalt helyük alapján következtetni lehet. A Linz ellen 4 gólos hátrányból jöttek vissza és fordítottak. Az elképesztő győzelem remélhetőleg egy csomó gátlást felszabadít a játékosokban, akik végre el merik majd hinni, hogy jobbak annál, mint amit eddig mutattak. Egyébként ennek más jelei is vannak, az utolsó 5 meccsből 4-et nyert a csapat, kár, hogy a bosszantó vereség a gyengélkedő Dornbirn ellen sikerült, ráadásul hazai jégen. A távolság a legutolsó felsőházi helyhez 9 pont, avagy 3 győzelem, 16 forduló van még arra, hogy ezt a különbséget behozzák Sofronék. A pénteken a meccs második felében látott játék reményt ad arra, hogy ez is sikerülhet a Volánnak, ám ehhez onnan kell folytatnia Innsbruckban, ahol Fehérváron két napja abbahagyta.

“A Linz elleni győzelem két fontos dolgot tanított nekünk – mondta a ligahonlapnak Benoit Laporte. – Egyrészt most már tudjuk, hogy a liga bármelyik csapata ellen vissza tudunk kapaszkodni. Másrészt, tudatosulnia kell annak, hogy ha 60 percen keresztül követjük a játéktervünket és a saját játékunkat játsszuk, akkor lehet siker. Tudjuk, hogy az Innsbruck nagyon gyors hokit játszik, ráadásul a kapu előtt rendkívül veszélyes. A legutóbbi meccsünkön sokat hibáztunk a saját kapunk előtt, ráadásul az utolsó harmadban. Azóta viszont rengeteget javult a védekezésünk. Ott kell folytatnunk, ahol a Linz ellen abbahagytuk.”

“Jó meccset játszottunk idegenben pénteken – értékelte a kétgólos vereségről elvesztett, KAC elleni csatát a csapathonlapon Rob Pallin. – Többet érdemeltünk volna. Az utolsó harmad nem sikerült olyan erősre. A csapat jól dolgozott, ám végül a KAC volt a szerencsésebb. Elemeznünk kell a meccset, és arra kell emlékeznünk, amitől sikeresek tudunk lenni. Nincs sok idő erre, vasárnap jön a Fehérvár. Nagyon veszélyes csapat, nem becsülhetjük le őket. 100 százalékot kell adnunk, mert ebben a ligában bárki le tud győzni bárkit. Rajtunk múlik, mire jutunk.”

HCIAVS

Fotó: HC Innsbruck (Facebook)

Innsbruck–Fehérvár 4-5

   

A magyar csapat kétszer is visszajött kétgólos hátrányból, majd a végjátékban az első EBEL-gólját szerző Schiestel révén megszerezte a győzelmet.

A mérkőzést nagyon rosszul kezdte a Fehérvár, a 4. percben 42 másodperc alatt 2 gólt lőtt az Innsbruck, előbb Clark emberelőnyben, majd Spurgeon 5 az 5 elleni játék során talált be Hetényi kapujába. A magyar csapat még az első harmadban szépített, a 12. percben Kóger lőtt gólt emberelőnyben. A 26. percben egyenlített a Volán Beauregard révén, majd a középső játékrészben jött egy újabb fehérvári rövidzárlat, 70 másodperc alatt megint 2 osztrák gól született. Szerencsére 3 percen belül volt válasza a Volánnak, Brance Orban egygólosra csökkentette a különbséget. A 42. percben újra Orban volt a főszereplő, egyenlített. Sokáig úgy tűnt, hosszabbításra kerül sor, ám a végjátékban emberelőnybe került a magyar együttes, a lehetőséggel pedig az első fehérvári gólját szerző Schiestel révén élt a Fehérvár. A végén az Innsbruck lehozta a kapusát, eredménytelenül. A magyar EBEL-csapat 5-4-re győzött Rob Pallin csapata ellen, ezzel megelőzte a Grazt és feljött a tabella 9. helyére.

A győzelem kulcsa a csapategység volt

 

A fehérvári edző elégedetten nyilatkozott az innsbrucki siker után.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár): “A győzelem kulcsa a csapategység volt. A srácok végig együtt voltak, 2-0-nál és 4-2-nél is elhitték, hogy győzni tudnak. Jó volt végignézni a padon. Az ellenfelünk próbált kizökkenteni bennünket, de végig jól fókuszáltunk, és a mérkőzés végére ennek meg is lett az eredménye. Bár két gólt kaptunk hátrányból, erre két előnyös góllal tudtunk válaszolni, ez is fontos momentum volt. A harmadik harmadra három sorra álltunk át, ennek nem az volt az oka, hogy a negyedik sorunk nem játszott volna jól – mind a négy sorunk jól teljesített –, hanem az, hogy reagálnunk kellett a hazaiak taktikájára.”

Rob Pallin (vezetőedző, Innsburck): “Meg kell találnunk a módját, hogy ennél jobban védekezzünk. Január 15-ig, az alapszakasz végéig minden mérkőzésünk hasonló lesz.”

(Forrás: fehervarav19.hu és tt.com)

EBEL, 2000 néző. Játékvezetők: Piragic, Siegel, Gatol, Zgonc.
Chiodo: 87,1% (Litterbach)
K
Hetényi: 88,9% (Rajna)
DeSantis, Ross, Spurgeon, Lammers, Bishop
1
Manavian, Schiestel, Beauregard, Maylan, Orban
Lindner, Stach, Smith, Clark, Lamoureux
2
Orbán, Owens, Sofron, Vas, Erdély
Mitterdorfer, Pedevilla, Schramm, Huber M., Sedivy
3
Szabó D., Szirányi, Sárpátki, Reisz, Szabó K.
Paulweber, Teschauer
4
Láday, Bodó, Sarauer, Kóger
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:12 HCI PP Clark Huber M. Smith
2-0 03:54 HCI Spurgeon Bishop Lammers
2-1 11:31 FHA PP Kóger Sarauer Schiestel
2-2 25:14 FHA Beauregard Schiestel Maylan
3-2 33:09 HCI PP Lammers DeSantis
4-2 34:19 HCI Clark Smith Lamoureux
4-3 37:16 FHA Orban Beauregard Maylan
4-4 41:15 FHA Orban Orbán Maylan
4-5 58:35 FHA PP Schiestel Beauregard Sofron
36 Kapura lövések száma 32
4 Kiállításpercek 10

Az Innsbruck–Fehérvár góljai

   

Az újabb bravúros fordítással elért győzelem öt szép magyar találata.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum