Baj van a Vegas Golden Knights nevével

   

Komoly múlttal rendelkező, azonos nevű katonai szervezet jelezte, kivizsgálják, jelent-e számukra problémát az új NHL-csapat neve.

Az USA hadseregének ejtőernyős alakulatáról van szó, amelyet 1959-ben alapítottak és a hatvanas évek óta viseli a Golden Knights nevet. Az ejtőernyőzés akkoriban még viszonylag új sportnak számított, amit a Szovjetunió uralt, a Golden Knights célja egyértelműen e dominancia megtörése volt – számolnak be az észak-amerikai lapok. Mint múlt szerda óta ismert, az NHL 31. csapatát Vegas Golden Knightsnak nevezték el.

Az ejtőernyősök a hazafias küldetés teljesítésében meglehetős sikerrel jártak, 16 ezer show-t rendeztek az eltelt évtizedek során, 50 államban és 48 országban, átlagosan 60 ezer nézővel. A versenyekről kétezernél is több aranyérmet és közel ugyanennyi ezüstöt és bronzot hoztak el a nemzetközi megméretésekről.

gk2

A dolog tehát egyáltalán nem vicces, annál is kevésbé, mivel nem csak az ejtőernyősök és a hokicsapat neve, de színei és logója is sok hasonlóságot mutat. Alison Bettencourt, a sereg kutatási és marketing részlegének szóvivője így nyilatkozott: “Áttekintjük a helyzetet és igyekszünk megoldást találni rá. Megértjük, hogy a Las Vegas-i csapat egyik tulajdonosa (Bill Foley) szorosan kötődik a hadsereghez, így bízunk abban, hogy ő is megérti a szempontjainkat, melyek alapján kötelességünk óvni az ejtőernyősök dicső múltját és azt a közvetítő szerepet, amit betölt Amerika és a hadsereg közötti kapcsolatok ápolásában.”

gk3

 

Egy sportlogókkal foglalkozó szakportál szerzője szerint nem valószínű, hogy ez bekövetkezik, de szélsőséges esetben az is előfordulhat, hogy a csapatot név- és logóváltoztatásra kötelezik. Foley előzetesen már megszerezte a Clarkson College hozzájárulását, ugyanis a főiskola sportegyesületét is így hívják.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk