Az új játékosok új szellemiséget hoztak

   

A mozgó vontra próbál felkapaszkodni a pénteki csíkszeredai rangadó mindkét csapata.

Nagy tétre megy a játék a Vákár Lajos csarnokban pénteken, amikor a mezőny két utolsó helyezettje játszik majd egymással. A Sportklub 10, a HK Beograd 16 pontra van a még rájátszást érő utolsó pozíciótól, így mindkettejük számára égetően fontos lenne a pontszerzés, ha nem szeretnék, hogy február elején véget érjen számukra a MOL Liga. Mindkét csapat majd’ két hete, október 30-án lépett utoljára jégre MOL Liga-meccsen, de míg a szerbek azóta edzéseken csiszolhatták játékukat, a székelyek 4 román bajnokit toltak. Ezeken a Progym és a Steaua ellen dupláztak, és a megszerezhető 12 pontból 11-et haza is vittek.

Csíkszeredába végre megérkezett mindkét kazah csatár, Voroncov és Szolarjov is, és legutóbb a Steaua ellen mindketten játszottak is. Viszont távozott Matt Spafford, így jelenleg hét légiós – Valchar, Voroncov, Szolarjov, Wood, Korenko, Campbell és Lanceleve – áll Tom McCarthy edző rendelkezésére. Ha ez a hetes beválik, akkor nem is terveznek további változtatást a légiósok személyében. A négy győztes román bajnokival együtt immár ötmeccses nyerő szériában van a Szereda, ha valami, ez magabiztosságot kell adjon a játékosoknak, akiket fűthet a visszavágás vágya is a Belgrádban elszenvedett vereségért.

“Többször is említettem, hogy amennyiben keményen dolgozol, akkor annak meglesz az eredménye – nyilatkozta a helyi sajtónak Tom McCarthy, a csíkiak kanadai mestere. – A változás pedig egyre jobban érződik, az öltözőben a hangulat egyre jobb, nem mintha eddig nem lett volna az. Magabiztosabbak vagyunk, mentálisan erősebbek lettünk. Minimálisra kell csökkentenünk hibáinkat. Az új játékosok új szellemiséget hoztak. Van, aki már belerázódott az itteni közegbe, de van, akinek még idő kell erre. Egyelőre csak a soron következő meccsre fókuszálunk, amely létfontosságú lesz.”

A belgrádiak első túrájukra jó időben elindultak, csütörtök este már a Vákárban tréningeztek Christer Dreberg fiai. Buszlábakra így nem hivatkozhatnak majd. A csarnok, a város és a körülmények nem ismeretlenek a svéd mesternek, elvégre több, mint egy szezonon keresztül edzette az akkor még HSC néven versenyző szeredai csapatot. Így a játékosok minden bizonnyal felkészülhettek már lélekben arra is, hogy népes és vehemens közönség fogadja majd őket. A kéthetes szünet alatt minialapozással, napi két edzéssel, majd háromnapos szünet után a játék élesítésével készültek a folytatásra. Az időbe némi csapatépítés és jótékonykodás is belefért, lezárták a mellrák elleni kampányhónapot, a klub közösségi oldala szerint Hugo Turcotte és Dreberg mester fekvőtámaszban mérte össze tudását, a Szeredába utazás előtt pedig az egész csapat bowlingozni ment. Csíkszeredában már az újonnan igazolt Kevin Albers is jégre léphet, hiszen megkapta versenyengedélyét, így a meglehetősen kevés játékosból álló keretben először szerepelhet hat légiós.

A Sportklub-hívek a mérkőzés előtt az Olimpikonok szobrához gyertyagyújtásra hívnak. A csapat egy éve tragikus körülmények között elhunyt játékosára, Kósa Endrére emlékeznek.

Csíkszereda–HK Beograd 4-6

   

Megszerezte első idegenbeli győzelmét a szerb ligaújonc a továbbra is kiismerhetetlen Csíkszereda ellen. Valchar és Turcotte párbaját a kanadai játékos nyerte.

Négygólos hátrányból tette izgalmassá az utolsó pillanatokat a Sportklub, de az első 43 perc betlijét már nem sikerült helyrehozni. Ha a lőlapot nézzük, akkor – különösen a második és harmadik harmadban – ráborította a pályát a belgrádiakra a Szereda, mégis 0-4 állt az eredményjelzőn a második szünetben. A 43. percben szépített ugyan a hazai csapat, de még ugyanabban a minutumban visszaállt a négygólos vendégelőny. McCarthy mester ekkor kapuscserére szánta el magát, a 77%-on teljesítő Ruczuj helyett érkezett Ónodi, és ezt követően mintha kicseréték volna a hazaiakat, huszáros hajrába kezdtek, és 22 másodperccel a vége előtt egy kapus nélkül ütött góllal egy gólra feljöttek. Az utolsó pillanatokban azonban a belgrádiak az üres kapuba találtak, ezzel kétgólos győzelmet arattak. Valószínűleg nem érdemtelenül, hiszen a 8. perctől kezdve végig vezettek.

A mérkőzés két legjobbja alighanem a hazaiak cseh légiósa, Valchar, aki mind a 4 szeredai találatban benne volt, 2 gólt maga vállalt, 2-t pedig előkészített, és Turcotte, aki a belgrádiak 6 góljából 5-ben szerepelt gólszerzőként vagy asszisztosként. A szeredaiaknak pedig alighanem sok fejvakarást okozott ez a mérkőzés. Mivel a Fehérvár nyert Debrecenben, a Galati kikapott otthon, így nőtt az utolsó 3 csapat hátránya az első 8-hoz képest, de a Beograd lassan kezdi beérni két romániai vetélytársát. A Csíkszereda kötelező győzelmet packázott el.

Különleges meccs volt ez a számomra

   

A harmadik harmad nagy fordulatáról beszélt mindkét vezetőedző a szeredai meccs után.

Tom McCarthy, vezetőedző, Csíkszereda: ”Nem úgy jöttünk ki a meccsre ahogy kellett volna, nem lőttük a kaput, nem támadtuk le az ellenfelet. Két harmad után hiába lőttünk többet kapura, azok nagy részét látta a kapus. A harmadik harmadra már kezdtük azt játszani, amit kellett volna. Sok korcsolyázással megbontottuk őket és a kipattanókra is jobban figyeltünk. Sajnos későn mutattuk, hogy ezzel játékkal eredményesek tudunk lenni.”

Christer Dreberg, vezetőedző, HK Beograd: ”Két harmadon át okosan okosan játszottunk, majd a harmadik harmadban a szezon eleji önmagunkat láttam vissza. Még nem tart ott a csapatunk, hogy négygólos előnyről egy meccset le tudjunk zárni, ezt meg kell tanuljuk. Így minden meccsen a végsőkig kell koncentráljunk. Büszke vagyok a játékosokra, hogy edzésről edzésre, illetve meccsről meccsre jobban dolgoznak. Idegenben legyőzni 6–4-re a Sportklubot, úgy gondolom nagyon jó eredmény. Egy különleges meccs volt ez a számomra, amelyen a szurkolók újfent remek hangulatot teremtettek.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1800 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csata, Deák, André.
Ruczuj: 77,3% (Onodi: 100%)
K
Trifonov: 90,9% (Rankovic)
Orbán, Papp, Molnár Z., Lanceleve, Farkas
1
Anic, Albers, Vucurevic, Filipovic, Turcotte
Wood, Korenko, Valchar, Voroncov, Szolarjov
2
Crnogorac, Árvay, Despotovic, Bjelogrlic, Saliji
Salló, János, Péter, Moldován, Bíró
3
Novakovic U., Podunavac, Novakovic P., Brkusanin, Szabados
Antal Zs., Molnár Zs., Rokaly
4
Kerezovic, Zwick, Vukicevic
Tom McCarthy, Hozó Levente
E
Christer Dreberg, Nemanja Jankovic
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:35 BEO PP Saliji Despotovic Turcotte
0-2 16:16 BEO Crnogorac Filipovic
0-3 27:27 BEO Turcotte
0-4 39:59 BEO PP Filipovic Despotovic Turcotte
1-4 42:15 SCC Antal Zs. Molnár Zs. Valchar
1-5 42:52 BEO Turcotte
2-5 50:24 SCC Szolarjov Valchar Lanceleve
3-5 55:40 SCC Valchar Korenko Antal Zs.
4-5 59:38 SCC Valchar Papp
4-6 59:59 BEO EN Vucurevic Turcotte
44 Kapura lövések száma 29
4 Kiállításpercek 6

Kósa Endrére emlékeztek a Sportklub-szurkolók

   

A szeredaiak játékosa egy éve hunyt el.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum